۷ زنگ خطر که نشان می‌دهد باید گوشی نو بخرید

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
گوشی اندرویدی

زمانی که یک گوشی اندرویدی جدید خریداری می‌کنید، مطمئناً انتظار دارید که تا چند سال از آن استفاده کنید. اما هرچقدر هم به گوشی خود برسید و از آن مراقبت کنید، به مرور زمان می‌بینید که عملکرد آن ضعیف‌تر می‌شود. در نهایت هم گوشی شما به جایی می‌رسد که به ناچار باید آن را تعویض کنید. اگرچه در این مطلب مشخصاً به گوشی‌های اندرویدی می‌پردازیم، ولی تقریباً تمام این موارد برای آیفون‌ها هم صدق می‌کند و اگر با این نشانه‌ها روبرو شده‌اید، پس احتمالاً دیگر وقت تعویض گوشی شما فرا رسیده است.

زود خالی شدن باتری

گوشی اندرویدی

اگر از گوشی نسبتاً قدیمی استفاده می‌کنید، احتمالاً بارها و بارها با قرمز شدن آیکون باتری مواجه شده‌اید. اگرچه در رابطه با افزایش عمر باتری گوشی ترفندهای زیادی وجود دارد، ولی وقتی که باتری قدیمی باشد و نتواند مانند سابق شارژ نگه دارد، کار چندانی از دست شما برنمی‌آید. اصلی‌ترین دلیل این موضوع هم بسیار ساده است. باتری گجت از مواد شیمیایی تشکیل شده و به مرور زمان این مواد تحلیل می‌روند و دیگر عملکرد آن‌ها مانند روز اول نخواهد بود. به همین خاطر توصیه می‌شود گوشی را به‌صورت شبانه به شارژر وصل نکنید تا چرخه‌های شارژ مرتباً تکرار نشود و عمر باتری هم بیش از پیش کاهش پیدا نکند.

در هر صورت اگر عمر باتری گوشی اندرویدی یا آیفون شما بسیار کم‌تر شده باشد، مطمئناً خیلی راحت این موضوع را احساس می‌کنید. به همین خاطر به جای اینکه مرتباً آن را به شارژر وصل کنید، بهتر است که با تعویض گوشی دوباره لذت داشتن عمر بالای باتری را تجربه کنید. البته اگر گوشی هوشمندی که استفاده می‌کنید چندان هم قدیمی نیست، می‌توانید با تعویض باتری عمر دوباره‌ای به آن ببخشید.

سرعت پایین

گوشی اندرویدی

گوشی‌ها و تبلت‌های قدیمی از لحاظ سرعت عملکرد معمولاً حرف زیادی برای گفتن ندارند و باز کردن یک اپلیکیشن و استفاده از آن همراه با اعمال شاقه است. برای کاهش سرعت گوشی اندرویدی می‌توان به دلایل زیادی اشاره کرد که البته مهم‌ترین آن، عمر گجت است. به‌عنوان مثال اگر خوش‌شانس باشید و گوشی اندرویدی شما نسخه جدید این سیستم‌عامل را دریافت کند، این موضوع منجر به فشار بیشتر بر حافظه رم و پردازنده می‌شود. همین موضوع برای نسخه‌های جدید اپلیکیشن‌ها و به‌خصوص بازی‌ها صدق می‌کند.

گوشی‌های جدید از جدیدترین امکانات بهره می‌برند و با خرید آن‌ها، به اندروید و اپلیکیشن‌ها اجازه می‌دهید که با سرعت بالاتری وظایف موردنظر را انجام دهند.

بیشتر بخوانید: ۵ نکته مهم برای افزایش عمر باتری گوشی

عدم دریافت آپدیت‌ها

گوشی اندرویدی

هرسال معمولاً در حوالی ماه سپتامبر نسخه جدید اندروید برای عموم کاربران منتشر می‌شود و هرکدام از این نسخه‌ها امکانات تازه‌ای را به ارمغان می‌آورند و همچنین فشار بیشتری بر سخت‌افزار گوشی اندرویدی وارد می‌کنند. برخلاف iOS، اندروید در زمینه‌ی ارائه‌ی نسخه‌های جدید برای گوشی‌های خود چندان عملکرد خوبی ندارد و مثلاً اگر یک پرچم‌دار سامسونگ را خریداری کنید، شاید ۱ یا حداکثر ۲ نسخه جدید اندروید دریافت کنید. البته برخی از شرکت‌ها همین کار را هم انجام نمی‌دهند و بعد از خرید گوشی دیگر نسخه جدید اندروید روانه‌ی آن نمی‌شود.

در رابطه با آپدیت‌های امنیتی هم شاهد چنین رویکردی هستیم و اگر گوشی اندرویدی شما اندکی قدیمی باشد، معمولاً شرکت سازنده برای ارائه‌ی این آپدیت‌های امنیتی به خود زحمت نمی‌دهد. به همین خاطر اگر حداقل نگران عدم دریافت آپدیت‌های امنیتی هستید، بهتر است که حدوداً هر دو سال یک بار گوشی خود را تعویض کنید و ترجیحاً گوشی اندرویدی شرکتی را خریداری کنید که در این زمینه به مدت طولانی‌تری سرویس ارائه کند.

اجرا نشدن اپلیکیشن‌های جدید

گوشی اندرویدی

اگرچه هنوز تکنولوژی واقعیت مجازی آن‌چنان که باید و شاید پیشرفت نکرده و مورد استقبال زیادی قرار نگرفته، ولی برای سیستم‌عامل اندروید در این زمینه اپلیکیشن‌های زیادی عرضه شده که متأسفانه نیازمند قدرت زیادی هستند. به همین خاطر بسیار از گوشی‌های قدیمی اندرویدی نمی‌توانند چنین اپلیکیشن‌هایی را اجرا کنند.

همین موضوع برای بازی‌های اندروید هم صدق می‌کند. بهبود گیم‌پلی منجر به فشار بیشتر بر رم و گرافیک گوشی می‌شود و اگر گوشی اندرویدی شما قدیمی باشد، نمی‌تواند به‌خوبی گوشی‌های جدید آن‌ها را اجرا کند. به همین خاطر اگر علاقه‌ی زیادی به بازی‌های گرافیک سنگین دارید و گوشی شما به سختی قادر به اجرای آن‌ها است، پس بهتر است که گوشی جدیدتری را خریداری کنید.

هنگ کردن پی‌درپی اپلیکیشن‌ها

گوشی اندرویدی

کاربران گوشی اندرویدی با موضوع هنگ کردن اپلیکیشن‌ها غریبه نیستند ولی در بیشتر موارد، این موضوع به مشکلات مربوط به توسعه اپلیکیشن مذکور برمی‌گردد و به عبارتی دیگر، موضوع عدم سازگاری اپلیکیشن با گوشی در میان است. با این حال، اگر می‌بینید که تعداد زیادی از اپلیکیشن‌ها در گوشی اندرویدی شما مرتباً هنگ می‌کنند، پس مشکل اصلی از گوشی شما نشأت می‌گیرد. گاهی اوقات اپلیکیشن‌ها نیازمند قدرت زیادی از طرف حافظه رم یا پردازنده هستند و اگر این بخش‌ها نتوانند این موارد را تأمین کنند، اپلیکیشن از کار می‌افتد.

یکی دیگر از مواردی که در هنگ کردن اپلیکیشن‌ها تأثیر بسزایی دارد، موضوع کم بودن حافظه آزاد در گوشی است. زیرا برخی از اپلیکیشن‌ها برای فعالیت باید بتوانند به بخش‌های مختلف حافظه داخلی دسترسی داشته باشند یا اطلاعات جدیدی را ذخیره کنند که در صورت کم بودن حافظه آزاد، آن‌ها به مشکل برمی‌خورند.

بیشتر بخوانید: ۱۳ دلیل داغ شدن گوشی و راه جلوگیری از آن‌ها

کیفیت پایین دوربین

گوشی اندرویدی

در حال حاضر کیفیت دوربین گوشی‌ها برای تقریباً تمام کاربران اهمیت بسیاری زیادی دارد و اکثریت این افراد برای عکاسی از گوشی‌های خود استفاده می‌کنند. با معرفی نسل جدید گوشی‌ها، یکی از بخش‌هایی که توجه زیادی را جلب می‌کند، بهبود کیفیت دوربین‌های آن‌ها است و هرچقدر گوشی شما قدیمی‌تر باشد، کیفیت پایین عکس‌های ثبت شده با آن بیشتر به چشم می‌آید.

زمانی که دوربین یک گوشی بی‌کیفیت باشد، تا حدی می‌توان با بهره‌گیری از اپلیکیشن‌های ویرایش عکس جذابیت عکس‌های ثبت شده با آن را افزایش داد، ولی ضعف اصلی چنین دوربین‌هایی بیش از همه در محیط‌های کم‌نور نمود پیدا می‌کند. به همین خاطر اگر کیفیت عکس‌های گوشی دیگر شما را راضی نمی‌کند، بهتر است که یک گوشی جدید خریداری کنید و خوشبختانه در حال حاضر تعداد زیادی گوشی مقرون به صرفه در بازار وجود دارد که از دوربین‌های باکیفیتی بهره می‌برند.

آسیب دیدن گوشی

گوشی اندرویدی

اگرچه کاربران خیلی دوست دارند که گجت‌هایشان ضدضربه باشد، ولی هیچ چیزی برای همیشه دوام نمی‌آورد. بخشی از این آسیب‌ها می‌توانند به دلیل عمر گوشی باشد و مثلاً به همین خاطر دکمه‌های فیزیکی خراب شده باشد. علاوه بر این، باید به خرابی قطعات داخلی مانند حافظه گوشی هم اشاره کنیم که گاهی اوقات به‌صورت ناگهانی از کار می‌افتند.

آسیب، فارغ از اینکه به دلیل عمر بالای گوشی یا ضربه ناگهانی بر آن باشد، در نهایت توانایی گجت را تا حد زیادی کاهش می‌دهد و حتی آن را بلااستفاده می‌کند. در نهایت این شما هستید که باید تصمیم بگیرید که آیا تعمیر کردن بخش‌های آسیب دیده و پرداخت هزینه‌های مربوط به آن، برای گوشی قدیمی شما ارزشش را دارد یا اینکه بهتر است آن را کنار بگذارید و گوشی جدیدی خریداری کنید.

هیچ گوشی هوشمندی برای همیشه دوام نمی‌آورد

گوشی‌های هوشمند وسایل مبتنی بر چند صد قطعه مختلف هستند و به همین خاطر مانند هر وسیله الکترونیکی دیگری عمر محدودی دارند. برخی قطعات، مانند باتری، به مرور زمان بسیار ضعیف‌تر می‌شوند و قطعات دیگری مانند پردازنده و دوربین اگرچه به این راحتی‌ها خراب نمی‌شوند، ولی در مقایسه با گوشی‌های جدیدتر دیگر حرف چندانی برای گفتن نخواهند داشت. به همین خاطر این موضوع را همواره مدنظر خود قرار دهید و هر ۲ تا ۳ سال یک‌بار گوشی خود را تعویض کنید تا از جدیدترین امکانات گوشی‌های جدید بهره ببرید.

بیشتر بخوانید: آموزش فیلمبرداری از صفحه نمایش در انواع گجت‌ها

منبع: MakeUseOf



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۷ دیدگاه
  1. :/

    ۸ ساله دارم با یه تبلت اندرویدی برای درس و مدرسه کار میکنم،برام طلب صبر کنید 🙁

  2. حج علی

    تجربه نشان داده عمر گوشی های سامسونگ از شیائومی بیشتره در دراز مدت عملکرد بهتری داره

  3. نیما

    این تکنولوژی آزمایشی غیرهوشمندی که امروز بنام گوشی هوشمند به ما قالب میکنند باید در واقع یک کالای مصرفی با تاریخ مصرف باشد، ولی ظاهرا با ارزش طلا رقابت میکند!

  4. Y

    YYYYYYY

  5. شاهین زارعی

    از هفتا شیش تاشو دارم . خداروشکر فعلا آسیبی ندیده

    والا منم بدم نمیاد ی اس ده داشته باشم

    یادش بخیر جدید ترین پرچمدار سامسونگ به ۲/۵ هم نمیرسید

  6. مهدی

    کسی بدش نمیاد بین ۲ الی ۳ سال گوشی جدید خریداری بکنه و لذت ببره مسله این هست قیمت کالاهای دیجیتال از جمله گوشی کلی رفته روش من خودم الان یه گوشی هواوی دارم دقیق ۴ سال هست دارم ازش استفاده میکنم ورژن اندروید گوشیم ۴.۲.۲ هست هی میخوام گوشیم رو عوض بکنم میگم فعلا چیزهای واجب تر هم هست فعلا دارم از همین گوشیم استفاده میکنم ولی بدم نمیاد یه گوشی جدید اندروید بالا داشته باشم

    1. :/

      شما خوبه ۴ سال داری،حق داری برات در اولویت نباشه،منی که ۸ سال دارم استفاده میکنم و دیگه خدمات گوگل نداره برام یه ضرورته

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X