۱۰ عنوان برتر امروز را از دست ندهید! (۲۱ بهمن ۱۳۹۴)
اگر به هر دلیلی امروز، چهارشنبه، فرصت کافی برای دنبال کردن اخبار علم و فناوری را نداشتهاید، برای مروری بر ۱۰ عنوان برتر روز، با دیجیکالا مگ همراه شوید.
۱. زنده باد، سزار! بررسی ۱۰ فیلم برتر باکس آفیس در هفتهی گذشته
در هفتهای که گذشت تعدادی هم فیلم سینمایی کار درست بودند که همچنان به اکران خصوصیشان ادامه دادند. یکی از این فیلمها قسمت سوم از مجموعه فیلمهای Ip Man 3 بود که هفتهی گذشته سومین هفتهی اکران خصوصیاش را پشتسر میگذاشت. مردی بهنام ایپ ۳ در سه هفته اکران خصوصیاش موفق شد بیش از ۲ میلیون دلار بفروشد که در نوع خودش یک رکورد بهحساب میآید. یکی دیگر از فیلمهایی که هنوز برنامهی اکران خصوصی دارد، The Lady in the Van، جدیدترین ساختهی Nicholas Hytner، فیلمساز انگلیسی است. فیلم سینمایی The Lady in the Van موفق شده است در جشنوارههای مختلف نامزد کسب جوایز متعدد و متنوعی از جمله بهترین بازیگر نقش اول زن بشود. البته اکران محدود The Lady in the Van خیلی وقت است ادامه پیدا کرده است و الان ۱۰ هفتهای میشود که جدیدترین ساختهی هایتنر در کمتر از ۱۰۰ سالن سینما برنامهی اکراناش را برگزار میکند.
از دیگر فیلمهایی که حدود ۱۰ هفته برنامهی اکران محدودش بهطول انجامیده میتوان به فیلم سینمایی تحسینشدهی The Danish Girl اشاره کرد که در اکثر همایشها و برنامههای مختلف، کاندید دریافت نیم دو جین جایزهی مختلف شده است. فیلم سینمایی The Danish Girl هم فقط در ۱۵۵ سالن سینما اکران شده که البته در این مورد میتوان محتوای فیلم را در اکران محدودش موثر دانست. ادامه…
۲. راهنمای خرید هدیه برای آنهایی که دوستشان داریم
همیشه میتوان به طلافروشی رفت و یک کادوی ارزشمند و جذاب برای یک خانم تهیه کرد. هیچ مردی هم نیست که از یک ساعت، دستبند چرم یا یک ست کیف پول و کمربند خوشش نیاید. عطر و ادکلن هم که جزو رایجترین هدیهها به حساب میآیند. ولی مثل هر روند دیگری که با آمدن فناوری و گجتهای دیجیتالی تغییر کرد، بد نیست تا در هدیههایمان هم ساختارشکنی کنیم و اجازه دهیم تا فناوری یک پلهی دیگر در زندگیمان رسوخ کند.
در ادامه قصد داریم تا تعدادی از گجتهای مناسب هدیه برای آقایان و بانوان را معرفی کنیم. با دیجیکالا مگ همراه شوید. ادامه…
۳. نقد و بررسی اپلیکیشن Speedtest؛ آیا ISP شما در مورد سرعت اینترنت راست میگوید؟
در حال حاضر شاید یک روز زندگی کردن بدون دسترسی به اینترنت برای بسیاری از ما دشوار باشد. ولی گاهی پایین بودن سرعت اینترنت از این هم آزاردهندهتر و دشوارتر به نظر میرسد. ما هزینههای زیادی را به ارایهکنندگان خدمات اینترنت (ISP) پرداخت میکنیم تا از سرعت بالاتری بهره ببریم.
ولی آیا درنهایت اینترنت ما واقعا همان سرعتی را دارد که ارایهکننده قولش را میدهد؟ اگر دوست دارید جواب این سوال را بدانید با دیجیکالا مگ برای نقد و بررسی اپلیکیشن «اسپیدتست» (Speedtest) همراه باشید. ادامه…
۴. فیلترینگ هوشمند شبکههای اجتماعی بهزودی آغاز میشود
محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در صحبتهایی به این موضوع اشاره کرد که شبکههای اجتماعی به صورت هوشمند فیلترینگ خواهند شد تا بتوان از محتوای مفید آنها استفاده کرد. ادامه…
۵. اولین ملاقات با اینترنت ۵G در کنگرهی جهانی موبایل ۲۰۱۶
درحالیکه اپراتورهای مخابراتی سعی دارند اینترنت ۳G و ۴G را در سطح جامعه همهگیر کنند، کمکم نشانههایی از ظهور و رشد اتصال ۵G دیده میشود. کمتر از دو هفتهی دیگر در بارسلون اسپانیا، بزرگترین شرکتهای ارتباطی دنیا قرار است دستاوردهای خود را در حوزهی موبایل به نمایش دربیاورند. به احتمال زیاد در MWC 2016، شرکتهایی مثل نوکیا، اریکسون، کوالکام و اینتل دربارهی اینترنت ۵G حرفهای زیادی برای گفتن خواهند داشت. نسل پنجم شبکههای مخابراتی چه دردی را دوا میکند و در کدام بخش تکنولوژی بیشتر کاربرد دارد؟ ادامه…
۶. پلنگها نمیمیرند، مگر آنکه قلاده داشته باشند!
نخستین پلنگ ماده ایرانی در تاریخ ۹ آذر سال ۱۳۹۴ و در ساعت ۱۹:۳۰ مجهز به گردنبند رادیویی ماهوارهای شد. ردیابی حیاتوحش و بالاخص گونههای در معرض خطر انقراض با استفاده از سامانه موقعیتیاب جهانی (GPS) تکنیکی است که زیستشناسان و محققان موسسات معتبر فعال در عرصه حفاظت از آن برای ارزیابی و پایش علمی الگوهای مهاجرتی و جابجاییها استفاده میکنند.
پلنگ ماده ایرانی فوقالذکر، پنجمین پلنگی بود که تیم ایرانی «پروژه تحقیقاتی بومشناسی پلنگ ایرانی در شمالشرقی ایران» در پارک ملی تندوره واقع در استان خراسان رضوی، زندهگیری و مجهز به ردیاب نمود. ادامه…
۷. فیروز نادری دانشمند ایرانی، ناسا را ترک میکند
فیروز نادری دانشمند ایرانی پس از ۳۶ سال کار در ناسا، از این سازمان استعفا میدهد. او در حساب فیسبوکش متن نامهای که دربارهی همین موضوع خطاب به همکارانش نوشته را منتشر کرده است. نادری در حال حاضر مدیر اکتشافات منظومهی شمسی آزمایشگاه پیشرانهی جت ناسا است.
فیروز نادری در حساب فیسبوک خود متن نامهای خطاب به همکارانش را منتشر کرده و در آن میگوید که وقتی ۳۶ سال پیش به ناسا آمده، فکر میکرده تا زمانی که به این کار علاقه داشته باشد در سازمان باقی میماند و به محض از بین رفتن علاقمندی آن را ترک میکند. ولی اکنون ۳۶ سال گذشته و نه تنها علاقهی او از بین نرفته، بلکه بیشتر هم شده است. با این حال گفته احساس میکند که اکنون زمانش رسیده از ناسا برود. ادامه…
۸. کشف ابتداییترین نوع چشم در باکتریها
خیره شدن به باکتریها از طریق میکروسکوپ پس از سالها بالاخره به یک یافتهی مهم منجر شد. محققان با زیرنظر گرفتن سیانوباکترهایی از سردهی Synechocystis، یا همان جلبکهای سبزآبی، پی بردند که آنها مثل یک چشم عمل میکنند و در سطحی بسیار ابتدایی میتوانند ببینند. ادامه…
۹. دانشمندان یک قدم به تولید انرژی همجوشی هستهای نزدیکتر شدند
دانشمندان کشور چین موفق شدند در تلاش برای دستیابی به انرژی حاصل از همجوشی هستهای، گاز هیدروژن را به دمای ۵۰ میلیون درجهی سلسیوس برسانند و به مدت ۱۰۲ ثانیه همین دما را حفظ کنند. این میزان حرارت بیش از سه برابر دمای هستهی خورشید است.
محققان ادعا میکنند که این دستاورد بزرگ، چین را یک قدم جلوتر از کشورهای دیگر قرار میدهد و این کشور را به تولید نوعی انرژی خورشیدی پاک و نامحدود نزدیکتر میکند. تولید انرژی پاک به روش همجوشی هستهای به یکی از دغدغههای دانشمندان تبدیل شده است چرا که بیشتر منابع طبیعی زمین با سرعت زیادی کاهش مییابند. از طرف دیگر، تولید انرژی از طریق شکافت هستهای معایب خود را دارد و منجر به تولید زبالههایی میشود که به محیط زیست آسیب میزنند. ادامه…
۱۰. اسبها احساسات انسانها را میفهمند
اسبها هم مثل انسانها وقتی احساس خطر میکنند یا شگفتزده میشوند، حالت چهرهشان را تغییر میدهند. روی هم رفته، چهرهی این جانوران میتواند ۱۷ نوع احساس را منتقل کند. حالا پژوهشگران با مطالعهی اسبها پی بردهاند که آنها هم میتوانند حالات مختلف چهرهی ما را تشخیص دهند.
گروهی از محققان دانشگاه «ساسکس» (Sussex) روی ۲۸ اسب در اصطبلهای انگلیس، آزمایش انجام دادند که ۲۱ راس از آنها اسب نر و هفت راس اسب ماده بودند. محققان هر یک از این اسبها را به گوشهای از اصطبل هدایت کردند و سپس تصویری رنگی از چهرهی یک مرد را در اندازهی واقعی به آنها نشان میدادند. چهرهی این تصاویر یا لبخند میزد و یا با عصبانیت اخم کرده بود. دانشمندان واکنش این جانوران را ثبت کرده و ضربان قلب آنها را هنگام مشاهدهی تصاویر اندازهگیری میکردند. ادامه…