چرا نباید برای گوشی تاشو سامسونگ هیجانزده شویم
تا چند ماه دیگر یکی از هیجانانگیزترین گوشیهای گلکسی رسما معرفی میشود. سال ۲۰۱۸ سال عرضه مدلهای تکراری گلکسی اس و گلکسی نوت بوده است و حالا سامسونگ با معرفی گوشی مجهز به صفحهنمایش بیحاشیه، حسگر اثر انگشت مافوق صوت زیر نمایشگر و بهرهمند از ۵ دوربین، میخواهد هوای تازهای را برای بخش موبایل این شرکت و در کل این صنعت به ارمغان بیاورد. بدون شک این گوشی یکی از هیجانانگیزترین گوشیهای گلکسی در سالهای اخیر خواهد بود. البته ما در مورد اولین گوشی تاشو سامسونگ صحبت نمیکنیم که در هفته گذشته باز هم به سرخط خبرها آمد. گوشی هوشمندی که در ابتدا گفته میشد عنوان گلکسی X و طبق اخبار جدید به نظر میرسد عنوان گلکسی F را بر پیشانی خود دارد. ما در مورد گلکسی اس ۱۰ صحبت میکنیم که تا حد زیادی هیجانانگیزتر از اولین گوشی تاشو این شرکت محسوب میشود.
در هفته گذشته، مدیرعامل بخش موبایل سامسونگ اعلام کرد که اولین گوشی تاشو این شرکت تا انتهای سال ۲۰۱۸ رسما معرفی میشود. در چند ماه اخیر، گزارشهای زیادی در مورد رقابت سامسونگ و هواوی بر سر عرضه اولین گوشی مجهز به نمایشگر اولد تاشو منتشر شده است که حالا به نظر میرسد سامسونگ برندهی این مسابقه خواهد بود. همین رقابت، اولین نشانهای است که به ما میگوید نباید برای گلکسی F هیجان زیادی داشته باشیم.
زمانی که سامسونگ با عجله محصولی را روانه بازار میکند، در اکثر موارد محصول موردنظر کیفیت قابل توجهی ندارد. در چند سال اخیر چنین موضوعی کمتر رخ داده اما تا همین چند سال پیش هم مرتبا شاهد عرضه چنین محصولاتی بودیم. بهعنوان مثال میتوانیم به عرضه تلویزیون مبتنی بر کنترل صوتی اشاره کنیم؛ در آن زمان شایعاتی منتشر شده بود که اپل میخواهد یک تلویزیون مبتنی بر دستیار دیجیتالی سیری به نام iTV را روانه بازار کند و به همین خاطر سامسونگ برای اینکه از این قافله عقب نیفتند، خیلی سریع چنین تلویزیونی را عرضه کرد و در نهایت این محصول با شکست مواجه شد. در زمینهی عرضه زودهنگام محصولات میتوانیم به چندین مثال دیگر هم اشاره کنیم.
حتی در سال ۲۰۱۸ هم سامسونگ هنوز متوجه این موضوع نشده که اولین بودن، نکتهی مثبتی محسوب نمیشود. از جمله شرکتهایی که معمولا از این فرایند پیروی نمیکند، میتوانیم به اپل اشاره کنیم که معمولا فناوریهای قبلا ارائه شده را بهبود میبخشد و آنها را در گجتهای خود تعبیه میکند.
سامسونگ در چند سال اخیر سخت مشغول توسعه گوشی تاشو خود بوده و در این راه با مشکلات زیادی دستوپنجه نرم کرده است. در ابتدا قرار بود این گوشی در سال ۲۰۱۷ عرضه شود و در ادامه گفته شد در سال ۲۰۱۹ میتوانیم انتظار عرضه این گوشی را داشته باشیم، اما در نهایت مدیرعامل بخش موبایل سامسونگ گفت که این گوشی تاشو تا انتهای سال ۲۰۱۸ رسما معرفی میشود. سامسونگ تا چند ماه پیش، در مورد این گوشی چندان صحبت نمیکرد اما از وقتی که هواوی قصد خود را برای اول شدن در زمینه عرضه گوشی تاشو اعلام کرد، سامسونگ هم به تکاپو افتاد. همین موضوع هم یک نشانهی دیگر است که دغدغه فعلی سامسونگ بیش از اینکه کیفیت این گوشی باشد، تاریخ عرضه آن است.
معمولا اولین نسل محصولات سامسونگ کیفیت قابل توجهی ندارند و به احتمال زیاد، این گوشی تاشو هم از این امر مستثنا نخواهد بود. نقطه قوت این شرکت در زمینهی اصلاح و بهسازی است. نسلهای ابتدایی گوشیهای گلکسی اس و گلکسی نوت در مقایسه با آیفونها حرف زیادی برای گفتن نداشتند اما حالا این گوشیها به زیباترین و جذابترین گوشیهای موجود در بازار بدل شدهاند. سامسونگ بعد از سالها آزمون و خطا بالاخره توانست طراحی خود را بهبود ببخشد. در همین زمینه میتوانیم به گوشی گلکسی Round هم اشاره کنیم که از نمایشگر خمیده بهره میبرد و طراحی عجیبوغریبی داشت. چنین گوشی هوشمندی اصلا نباید به بازار عرضه میشد و باید در حد همان طرحهای مفهومی باقی میماند.
علاوه بر موارد ذکر شده، این گوشی تاشو قرار است قیمت بسیار زیادی داشته باشد. بر اساس گزارشها، به نظر میرسد قیمت این گوشی حدود ۲۰۰۰ دلار خواهد بود. طبق شواهد و قرائن، گویا سامسونگ در ابتدا فقط تعداد محدودی از این گوشیها را تولید خواهد کرد. همچنین بر اساس گفتههای برخی از منابع آگاه، این گوشی بعد از تا شدن تا حد زیادی ضخیم میشود.
البته امیدواریم که ما اشتباه کرده باشیم و این گوشی تاشو یک محصول جذاب و هیجانانگیز از آب دربیاید. امیدواریم تنها نکته قوت این گوشی، بهرهگیری از عنوان «اولین گوشی تاشو» نباشد و علاوه بر این حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشد. اما با توجه به گزارشهای منتشر شده، بهتر است که در مورد کیفیت این گوشی چندان امیدوار و هیجانزده نباشیم.
بیشتر بخوانید: ۵ تاثیر مهم گوشیهای تاشو در تحول صنعت موبایل
منبع: BGR
در اصول بازاریابی همیشه اولین بودن از مهم ترین نکات بوده و تاثیر مثبتی داره اما شرط کافی نیست،حالا اینکه کمپانی یا شرکتی در مورد دیگهای ضعف داشته باشه که در نهایت موجب ناکارامدی محصول ارائه شده باشه،ارزشمندی و تاثیرگذار بودن “اولین بودن” رو زیر سوال نمیبره.