موزه بازی: کنترا ۱۹۸۷

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه

نزدیک به سی سال پیش، دنیای بازی‌های رایانه‌ای شاهد به‌وجود آمدن بازی‌هایی بود که هنوز هم در خاطره‌ی بازی‌کننده‌های قدیمی باقی مانده‌اند. بازی‌هایی که پس از این مدت‌ هم تجربه‌ی آن‌ها می‌تواند برای بسیاری از ما هیجان‌انگیز باشد. در آن سال‌ها بازی‌ها قالبا تحت تاثیر صنعت سینمای وقت قرار داشتند؛ به همین خاطر هم سبک بازی‌های اکشن مورد استقبال گسترده‌ی بازی‌کننده‌ها قرار می‌گرفت.

از جمله‌ی این بازی‌های اکشن می‌توان به عنوان «کنترا» (Contra) اشاره کرد. یک بازی اکشن آرکیدی که در سال ۱۹۸۷ میلادی برای پلتفرم MSX2 منتشر شد. کنترا یک بازی ۸ بیتی بود که بازی‌کننده‌‌ها را با ویژگی‌های تصادفی بسیار زیادی مواجه می‌کرد. روند مراحل به شکل ثابتی دنبال می‌شد، اما آیتم‌هایی که در محیط پیش‌روی بازی‌کننده‌ها قرار می‌گرفت، تصادفی بودند و بازی‌کننده‌ها نمی‌توانستند جای آن‌ها را پیش‌بینی کنند. این ویژگی جالب توجه کنترا باعث شد تا این عنوان روند‌ بازی بسیار سختی پیدا کند و چالش‌های بیش‌تری را پیش‌روی کاربران قرار دهد.

حتی نوع حمله کردن دشمان و تعداد آن‌ها در یک صحنه هم به شکل تصادفی ‌پردازش می‌شد.

با پیشرفت در بازی این آیتم‌های تصادفی ساخته می‌شدند و به‌همین دلیل در هیچ‌کدام از لحظه‌های بازی نمی‌توانستید پیش‌بینی کنید که چه چیزی دریافت خواهید کرد. حتی نوع حمله کردن دشمان و تعداد آن‌ها در یک صحنه هم به شکل تصادفی ‌پردازش می‌شد و بازی‌کننده‌ها در این قسمت هم نمی‌دانستند که در ادامه‌ی بازی با چه چیزهایی مواجه می‌شوند.

Contra5 Contra4

بازی کنترا در قسمت روند بازی (GamePlay) هم ویژگی‌های جالب توجهی داشت. این بازی درحالی که روندی کاملا دوبعدی داشت، بازی‌کننده‌ها را با ویژگی‌های جالبی، غافلگیر می‌کرد. از جمله‌ی این ویژگی‌ها می‌توان به حالت شبیه به سه‌بعدی بازی اشاره کرد. در این حالت قهرمان بازی پشت به دروبین قرار می‌گرفت و در همان محیط دو بعدی به شکلی با دشمنان مبارزه می‌کرد که حس حضور در فضایی سه‌بعدی به بازی‌کننده القا می‌شد. در این حالت صفحه حرکت نمی‌کرد و تنها قهرمان بازی را می‌شد به چپ و راست حرکت داد تا دشمنان را از بین ببرد و بتواند از تیرهای آن‌ها جان سالم به‌در ببرد.

رای کنترل بازی کنترا، تنها دو کلید در نظر گرفته شده بود. یک دکمه برای تیراندازی و یک دکمه برای پریدن.

البته باید به این موضوع هم اشاره شود که برای کنترل بازی کنترا، تنها دو کلید در نظر گرفته شده بود. یک دکمه برای تیراندازی و یک دکمه برای پریدن. ظاهر کار بسیار ساده بود؛ اما در عمل بازی‌کننده‌ها با یک بازی سخت روبه‌رو می‌شدند. پریدن و حرکت به سمت چپ و راست مکانیک اصلی بازی را به‌وجود آورده بود و برای این‌که از حمله‌ی دشمنان جان‌سالم به‌در می‌بردید، باید سعی می‌کردید با دقت بالا حرکت کنید و در زمان مناسب بپرید و در نهایت به سمت دشمنان تیراندازی کنید.

Contra6 Contra2

در جریان ‌کنترا بازی‌کننده‌ها می‌توانستند در هشت جهت مختلف تیراندازی کنند که این ویژگی در نوع خودش و با توجه به زمان انتشار بازی بسیار جالب بود. حتی در زمان پریدن هم می‌توانستید به سمت پایین یا جهت‌های مختلف تیراندازی کنید. بازی‌کننده‌ها در این عنوان با هفت مرحله‌ی مختلف مواجه می‌شدند که هرکدام‌شان با ویژگی‌های خاصی همراه بود و محیط‌های مختلفی را به‌نمایش می‌گذاشت. مکانیک‌های مختلف روندبازی هم در جریان این مراحل به‌نمایش در می‌آمدند. در هر مرحله دشمنان جدیدی به جریان بازی اضافه می‌شدند که مبارزه‌ها را مشکل‌تر از قبل می‌کردند.

مبارزه با غولآخر بازی  که یک بیگانه بزرگ و عجیب بود بازی‌کننده‌ها را با چالش‌های جدیدی مواجه می‌کرد.

در مرحله‌ی چهارم ‌کنترا، بازی‌کننده‌ها با روندبازی ‌شبه سه‌بعدی که پیش‌تر درباره‌اش صحبت شد، مواجه می‌شدند. اکثر مراحل بازی استانداردی خاص را دنبال می‌کردند که در مرحله‌ی آخر به اوج خودشان می‌رسیدند. در مرحله‌ی هفتم بازی‌کننده‌ها باید با Hovercraft، تانک‌ و سربازهای غول‌پیکر مبارزه می‌کردند. همچنین این مرحله در محیطی برفی دنبال می‌شد. مبارزه با غولآخر بازی هم که یک بیگانه بزرگ و عجیب بود هم بازی‌کننده‌ها را با چالش‌های جدیدی مواجه می‌کرد.

Contra3 Contra1

بازی‌ کنترا به این دلیل مورد استقبال بازی‌کننده‌ها قرار گرفت که در آن زمان سخت‌تر از سایر بازی‌های موجود در بازار بود. اگر حتی یک تیر دشمنان به قهرمان اصلی برخورد می‌کرد، کشته می‌شد و بازی‌کننده باید بازی را از ابتدا شروع می‌کرد. هم‌چنین بازی‌کننده‌ها تنها سه‌بار می‌توانستند یک مرحله را از ابتدا شروع کنند.

کنترا دارای ویژگی‌های جالبی است که اگر این بازی را همین حالا هم تجربه کنید، تحت ‌تاثیر قرارتان می‌دهد. عنوانی که احتمالا خیلی‌ها ‌علاقه دارند ‌نسخه‌ی بازی‌سازی شده‌اش را دوباره تجربه کنند.



دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۲۱ دیدگاه
  1. میثم

    فریب شرکت کونامی ژاپن
    به خاطر اینکه این بازی بر علیه ایران ساخته شده است و اون منطقه ها تو آمریکا یا آفریقا اینا فریبه دروغی که شرکت کونامی گفت چون اولش میان به سمت دریای جنوب این دونفر راکی و رامبو تا سلاحهای ایران رو نابود کنند و کشورمان رو هیولایی فرض کرده تا این دونفر به کشورمان حمله کنند تا صدمه به تاسیسات و تسلیحات ما بزنند
    شماها چه قد ساده هستین
    اونا تاسیسات ما رو میگن هیولا و به خاطر همین هیولایی بازی رو طراحی کردن و غولها رو به صورت هیولا طراحی کردن پس حواستون جمع باشه تاسیسات نظامی ارتش و سپاه ما رو هیولا فرض کردن چرا نمی‌دونیم عملیات رد فالکون اینا الکیه وقتی ما از هلی کوپتر پیدا میشیم تو تهران هستیم همون راکی و رامبو تو تهران هستند هلی کوپتر ایرانیها آن طرف هست به سمت راکی و رامبو شلیک می‌کنند

  2. محمد

    یه سوال چجوری باید دانلود کرد؟

  3. محمد

    اَاَاَاَاَا یادش بخییییییییییییر چقدر من این بازی رو دوست داشتم

  4. میتی

    ای ی ی ی ی یادش بخیر چقدر با این بازی وقت گذروندم … اما خب خدایش حیف اون همه وقت که صرف این جور بازی ها کردم کاش یه کم وقتم رو مدیریت می کردم تا هم بازی بکنم و هم به کارای دیگم برسم

  5. عبدالله

    سلام..آره واقعا عجب چیزی بود این بازی……..انفجار پلها رو که دیگه نگو،اگه تو آب نمیافتادیم فک میکردیم خیلی حرفه ای شدیم..از تیرهایی که میگرفتیم مسخره ترین تیر L (اگه درست یادم باشه)بود که حالت لیزری داشت،،باید تکی میزدی که در بره،ماهم بهش میگفتیم رامبو و تا سه سریش رو بازی کردم،به قول دوستان یکیش حالتی داشت که مثلا در اینده هستی،،از بازیای اون دوران یکی هم بود که بهش کمیسر میگفتیم،که برای گرفتن تیر گرفتن وارد درهایی میشدیم که رو دیواره بازی بود……….. روزهای ۷ ۸ سالگی

  • 1
  • 2
loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X