هند به زودی ماموریت سه‌گانه خود را به ماه ارسال خواهد کرد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱ دقیقه
ماموریت چاندرایان ۲

درست دو روز پیش از پنجاهمین سالگرد آغاز ماموریت آپولو ۱۱ هند ماموریت بلندپروازانه‌ی خود به سمت ماه را آغاز خواهد کرد. گام بلند هند به سمت ماه ماموریت چاندرایان ۲ (Chandrayaan-2) نام دارد.

این ماموریت سه‌گانه سوار بر قوی‌ترین موشک هند به فضا پرتاب خواهد شد. ماموریت چاندرایان ۲ از یک مدارگرد، یک ماه‌نشین و یک ماه‌نورد تشکیل شده است که هر سه در کنار هم فعالیت خواهند کرد. این سه فضاپیما تلاش خواهند کرد تا از مدار و سطح ماه به مطالعه‌ی تنها قمر سیاره زمین بپردازند.

پیش از این هند مدارگرد چاندرایان ۱ را در سال ۲۰۰۸ به مدار ماه ارسال کرده بود. اکنون و پس از ۱۱ سال هند برنامه‌ی پیچیده‌تر و بزرگ‌تری را به مقصد ماه طراحی کرده است.

سطح‌نشین ماموریت چاندارایان ۲ به افتخار ویکرام سارابهای (Vikram Sarabhai)، دانشمند هندی، ویکرام (Vikram) نام گرفته است. ویکرام سارابهای با عنوان «پدر برنامه‌‌ی فضایی هند» شناخته می‌شود و در سال ۱۹۷۱ از دنیا رفته است. نام ماه‌نورد این ماموریت نیز پراگیان (Pragyan) است.

چاندرایان ۲ پس از پرتاب ۱۶ روز را در مدار زمین خواهد گذراند و پیش از سفر به ماه به آرامی ارتفاع خود را افزایش خواهد داد. پس از آن حدود پنج روز طول خواهد کشید تا چاندرایان ۲ به ماه برسد. در نهایت پس از ۲۷ روز گردش به دور ماه سطح‌نشین ویکرام برای انجام عملیات فرود عازم سطح ماه خواهد شد.

اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود ویکرام ۱۵ شهریور بر سطح ماه فرود خواهد آمد. فرود و ۱۵ دقیقه‌‌ی دلهره‌آور پیش از آن از مهم‌ترین نگرانی‌های سازمان پژوهش‌ فضایی هند است. چرا که این کشور تا کنون تجربه‌ی چنین ماموریتی را نداشته است.

چاندرایان ۲

محل فرود سطح‌نشین ماموریت چاندرایان ۲.
Credit: Indian Space Research Organisation

در صورت فرود موفق، سطح‌نشین ویکرام ماه‌نورد کوچک پراگیان را حدود چهار ساعت پس از فرود آزاد خواهد کرد. سطح‌نشین و ماه‌نورد ماموریت چاندرایان ۲ به مدت یک روز در ماه (معادل چهارده روز زمینی) در ماه فعالیت خواهند کرد. اما مدارگرد چاندرایان ۲ ماموریت خود را به مدت یک سال کامل ادامه خواهد داد.

در ماموریت چاندرایان ۲ در مجموع از ۱۳ ابزار علمی مختلف استفاده خواهد شد؛ هشت ابزار در مدارگرد، سه ابزار در سطح‌نشین و دو ابزار در ماه‌نورد. یکی از ابزارهای مورد استفاده در این ماموریت ساخت ناسا است.

در صورت موفقیت‌آمیز بودن ماموریت چاندرایان ۲ هند را باید بیش از پیش جزء بازیگران مهم عرصه‌ی فضایی دانست.

Image Credit: Dhawal Bhanushali / Mashable India



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X