پیکاپ الکتریکی نیکولا بجر (Badger)، تعریفی نوین از وانتهای آینده
چند وقتی است که پیکاپهای الکتریکی در کانون توجه گرفته و از خودروسازان قدیمی گرفته تا شرکتهای نوظهور به دنبال عرضه چنین مدلهایی هستند. کمپانی نیکولا موتور (Nikola Motor) که با شعار ایجاد تحول در عرصه باربری و تحویل کالا پایهگذاری شده، یکی از این موارد است. این استارتاپ آمریکایی اخیرا با رونمایی از بَجِر (Badger) برداشت خود از پیکاپهای آینده را به نمایش گذاشته است.
نیکولا بجر را میتوان همانند رقیبی مثل فورد F-150 رپتور، پیکاپی قرص، استوار و با ابهت توصیف کرد. ظاهر این خودرو به گونهای شکل داده شده که با دیدن آن بلافاصله حس آفرودبازی به بیننده منتقل میشود! سپر مستحکم و LED نواری موجود در قسمت میانی آن، چرخهای بزرگ و ارتفاع زیاد از سطح زمین نقشی اساسی در انتقال این حس دارند. به دلیل عدم نیاز به رادیاتو، جلوپنجره نیکولا بجر فاقد فضای مشبک بوده و این قسمت با پنلی مزین به نام شرکت سازنده، پوشانده شده است. در دو طرف این پنل چراغهای روشنایی در روز یا همان DRL قرار دارند که شکل آنها پیکاپ جیامسی سیرا را در ذهن تداعی میکند. کاپوت متورم و لبههای برآمده گلگیر از دیگر ویژگیهای ظاهری شاخص بجر در جلو به شمار میروند.
در نمای جانبی رنگ متفاوت بدنه و سقف، دستگیرههای کشویی مخفیشونده، LEDهای موجود روی گلگیرها و درها، رکاب و همچنین قاب کوچک آینه یا به عبارت صحیحتر دوربین جانبی المانهای جلبتوجهکننده هستند. نمای عقب پیکاپ الکتریکی بجر میزبان نام و نشان بزرگ شرکت نیکولا است، در این بخش نیز چراغها دارای گرافیک C شکل بوده و سپر ساختاری عضلانی دارد؛ ضمن اینکه قسمتهایی از در عقب به پیروی از سقف با پوششی مشکی رنگ احاطه شده اند.
نیکولا بجر با ۵۹۰۰ میلیمتر طول، ۲۱۶۰ میلیمتر عرض و ۱۸۵۰ میلیمتر ارتفاع در مقایسه با مدلی مثل شورولت سیلورادو ۱۵۰۰ کمی طویل تر و عریض تر اما کم ارتفاع تر است. همانند اکثر خودروهای الکتریکی کنونی، کابین نیکولا بجر هم حس و حال مدرنی داشته و از یک نمایشگر بسیار بزرگ مرکزی در قسمت میانی داشبورد سود میبرد. در پشت فرمان خوشفرم نیز از نمایشگر دیجیتال برای ارائه اطلاعات مورد نیاز راننده استفاده شده است.
به گفته استارتاپ نیکولا موتور، پیکاپ بجر در دو نسخه تمام الکتریکی و پیل سوختی تولید خواهد شد. انرژی بخش نسخه تمام الکتریکی پک باتری ۱۶۰ کیلووات ساعتی خواهد بود؛ با تکیه بر این پک لیتیوم یونی امکان پیمایش ۳۰۰ مایل مسافت (۴۸۲ کیلومتر) با یک بار شارژ وجود خواهد داشت. نیکولا موتور ادعا میکند نسخه پیل سوختی (FCV) بجر توانایی پیمایش مسافتی در حدود ۶۰۰ مایل (۹۶۶ کیلومتر) را دارا خواهد بود؛ این رقم البته به لطف پیشرانه الکتریکی کمکی محقق میشود. این نسخه کارکردی مثل خودروهای دوگانهسوز ما داشته و مالکین آن خواهند توانست با استفاده از یک دکمه نوع حالت پیمایش با باتری یا سوخت هیدروژن را انتخاب کنند. از آنجایی که هنوز تعداد ایستگاههای سوختگیری برای خودروهای هیدروژنی در ایالات متحده به اندازه کافی نیست، چنین قابلیتی میتواند بسیار مفید و کاربردی باشد.
پیشرانه پیکاپ جذاب نیکولا بجر در حالت عادی ۴۵۵ اسب بخار تولید میکند، اما در مواقع ضروری میتواند قدرت خود را برای مدتی کوتاه به ۹۰۶ اسب بخار برساند. سازنده گشتاور این پیکاپ را هم ۱۳۲۹ نیوتن متر و شتاب آن را ۲.۹ ثانیه اعلام کرده است. توانایی کشش باری به وزن ۳.۶ تن و خروجی برق ۱۵ کیلوواتی برای اتصال ابزارها، چراغها و کمپرسور سایر ویژگیهایی هستند که نیکولا موتور به آنها اشاره کرده است. گفته میشود بجر در یک مکانی که ساخت و ساز در آن جریان دارد، تا ۱۲ ساعت دستگاههای موجود را از ژنراتور بینیاز کند.
بر اساس برنامهریزیها نیکولا بجر در همکاری با یک کمپانی دیگر که نام آن فعلا مشخص نیست، تولید خواهد شد. طبق توافقات موجود شرکت نیکولا موتور از قطعات مورد تایید این کمپانی و همچنین کارخانههای آن برای تولید بجر استفاده خواهد کرد. متاسفانه زمان عرضه و قیمت این پیکاپ توانمند از سوی سازنده اعلام نشده است. تسلا سایبرتراک، ریوین R1T، نسخه الکتریکی فورد F-150 و رقبای اصلی بجر محسوب می شوند.
تروور میلتون (Trevor Milton) مدیرعامل نیکولا موتور در اظهار نظری جالب گفته بازار اینک آمادگی پذیرش پیکاپهای برقی با شارژ مناسب را دارد. وی افزوده مشتریان بجر میتوانند از آن برای کار، گشت و گذارهای آخر هفته، بکسل کردن، آفرودبازی و حتی رفتن به دامنه کوهها برای اسکی کردن استفاده کنند. آقای میلتون تاکید کرده در دماهای خیلی پایین باتری بجر با افت کارایی روبرو نخواهد شد.
منبع: carscoops
افسوس که خوندنش به ملت ایران میرسه ولذتش مال دیگران است! کاپرای چینی اینجا آرزوی ۹۵درصد ملته