هواوی تراشه ۷ نانومتری Kirin 980 را معرفی کرد

ساعاتی پیش، هواوی تراشه Kirin 980 را رسما معرفی میکرد. این تراشه اولین تراشه 7 نانومتری، اولین تراشه مجهز به پردازنده Cortex-A76 و پردازنده گرافیکی Mali-G76 است و اولین تراشهای است که از مودم Cat.21 بهره میبرد و به همین خاطر میتواند سرعت 1.4 گیگابیت بر ثانیه را به ارمغان بیاورد و اولین تراشهای است که از حافظه رم LPDDR4X پشتیبانی میکند. در این تراشه بسیار کوچک 6.9 میلیارد ترانزیستر تعبیه شده است.
راهی که منجر به تولید این تراشه شده، از سه سال پیش آغاز شده است. در این مدت بیش از 1000 مهندس ارشد فعال در زمینهی صنایع نیمههادی مشغول توسعهی این فناوری بودهاند و پس از تولید بیش از 5000 نمونه اولیه، تراشه Kirin 980 متولد شده است. در مقایسه با نسل قبلی، این تراشه از حدود 20 درصد عملکرد بهتر و 40 درصد مصرف انرژی کمتر بهره میبرد.
هواوی در مراسم رونمایی از این تراشه، تلاش کرد که این تراشه را از همه لحاظ با تراشه اسنپدراگون 845 مقایسه کند؛ تراشهای که تقریبا تمام پرچمداران اندرویدی-غیر از آنهایی که ساخت هواوی هستند-از آن بهره میبرند. البته باید خاطرنشان کنیم که گوشیهای مجهز به این تراشه از ماهها پیش در بازار وجود دارند ولی اولین گوشی مجهز به تراشه Kirin 980-یعنی میت 20-به گفتهی هواوی در تاریخ 16 اکتبر (24 مهر) معرفی میشود. با این حال هواوی با طراحی و ساخت این تراشه موفقیت عظیمی را به دست آورده است.
در بخش حافظه، این تراشه در مقایسه با اسنپدراگون 845 از حدود 20 درصد پهنای باند بهتر و 22 درصد تاخیر کمتر بهره میبرد. به زبان ساده، این یعنی اپلیکیشنها سریعتر اجرا میشوند. در زمینهی گمینگ، این تراشه 22 درصد فریم ریت بالاتری را در مقایسه با اسنپدراگون 845 ایجاد میکند و در زمینهی مصرف انرژی هم 32 درصد پایینتر است.
از دیگر بخشهایی که این تراشه ارتقای محسوسی داشته، بخش مربوط به عکاسی است. سنسور دوگانه پردازش تصویر این تراشه، در مقایسه با نسل قبلی 46 درصد سریعتر عمل میکند و 23 درصد انرژی کمتری مصرف میکند.
هواوی در این تراشه واحد پردازش عصبی (NPU) دوگانه را تعبیه کرده که میتواند در هر دقیقه 4500 تصویر را شناسایی کند. این عدد برای اسنپدراگون 845 به 2371 میرسد و برای تراشه A11 اپل فقط 1458 است. به گفتهی هواوی، هوش مصنوعی با پیشبینی نوع استفاده کاربر، حضور مثمر ثمری در زمینهی بهبود مصرف انرژی دارد.
در تراشه Kirin 980 هشت هسته قرار دارد؛ دو هسته برای عملکرد توربو، دو هسته برای عملکرد طولانی مدت و 4 هسته باقیمانده که ضعیفترین هستهها هم محسوب میشوند، وظیفه پردازشهای معمولی را برعهده دارند که این هستهها نقش مهمی در بهبود مصرف انرژی این تراشه ایفا میکنند.
مودم وایفای تعبیه شده در این تراشه میتواند سرعت 1732 مگابیت بر ثانیه را به ارمغان بیاورد و این عدد برای تراشه اسنپدراگون 845 مجهز به مودم کوالکام 866 مگابیت بر ثانیه است و در صورت بهرهگیری از مودم پیشرفتهتر ساخت دیگر شرکتها این عدد به 1083 مگابیت بر ثانیه میرسد.
به گفتهی هواوی، گوشیهای میت 20 و آنر Magic 2 که تا پایان سال جاری عرضه میشوند، اولین گوشیهای مجهز به این تراشه خواهند بود.
منبع: The Verge
در یک کلام عالیست.منتظر عرضه میت ۱۰ و میت ۱۰ پرو هستیم.هواوی از یک تولید کننده مقلد به یک شرکت پیشرو تبدیل شده است…