نیسان قشقایی نسل اول چقدر ایمن است؟
نیسان قشقایی یکی از کراساورهای ایمن در بازار خودروهای داخلی است. تا امروز دو نسل از این اتومبیل معرفی شده که هر دو در آزمون ایمنی یورو انکپ حضور داشتند. در مطلب قبل، ایمنی نیسان قشقایی نسل جدید را مورد بررسی قرار دادیم، اما این بار میخواهیم نگاهی به ایمنی اتاق قدیمی این کراساور ژاپنی داشته باشیم. پس با ما همراه باشید.
نیسان قشقایی نسل قبل در آزمون ایمنی موسسه یورو انکپ در سال ۲۰۰۷ شرکت کرد و موفق شد ۵ ستاره زرد رنگ کامل را از آن خود کند. قشقایی به عنوان یکی از اتومبیلهای ایمن در کلاس خود محسوب میشود؛ با این حال باید درنظر داشته باشیم که استانداردهای یورو انکپ هرچند سال سختتر میشود. بنابراین اگر این اتومبیل بار دیگر در آزمون ایمنی این موسسه شرکت کند، بیشک نمیتواند نتیجهی مشابهی را در کارنامهی خود ثبت کند. در ادامه میتوانید کلیپ تست تصادف نیسان قشقایی نسل اول را در یورو انکپ ببینید:
این اتومبیل در بخش ایمنی بزرگسال موفق به کسب ۵ ستاره کامل شد و در بخش ایمنی خردسال، ۴ ستاره از ۵ ستاره را دریافت کرد. قشقایی در بخش ایمنی عابرپیاده عملکرد متوسطی داشته و تنها به ۲ ستاره از ۴ ستاره کامل اکتفا کرده است.
در تست تصادف از جلو، سرنشینان جلو در وضعیت ایمنی نسبتا خوبی قرار دارند. به لطف کیسههای هوای جلو، سر و گردن راننده و شاگرد در بهترین وضعیت ممکن است. همچنین مچ پا، زانو و ران پای هر دو سرنشین در وضعیت سبز قرار دارند. با این حال در گزارش رسمی این خودرو، قفسهی سینهی راننده در وضعیت ایمنی قابل قبول و زرد رنگ نشان داده شده است. اگر ویدیوی تست تصادف این خودرو را بار دیگر ببینیم، متوجه میشویم که بیشترین آسیب تصادف به جلوبندی قشقایی وارد شده است. به همین دلیل نیروی کمی ناشی از ضربهی تصادف به بخش میانی و پایانی منتقل میشود.
در تست تصادف از بغل، شاهد عملکرد بینظیر این خودرو هستیم. ایمنی این بخش به شکلی است که وضعیت ایمنی راننده کاملا سبز نشان داده شده است. همچنین به لطف کیسههای هوای جانبی، سر و گردن راننده در بالاترین وضعیت ایمنی گزارش شده است. طراحی خودرو به گونهای بوده تا نیروی کمی به داخل وارد شود؛ به همین دلیل، قفسهی سینه و پای راننده هم در بهترین وضعیت ایمنی قرار دارند. حتی در صندلیهای عقب، کیسههای ایمنی توانستهاند از جان سرنشینان خردسال هم به خوبی حفاظت کنند. بر اثر برخورد مانع متحرک به بخش جانبی نیسان قشقایی، دربها تاب برمیدارند، ستون میانی (ستون B) و شاسی اتومبیل کمی صدمه میبینند. در مرحلهی دوم تست تصادف از بغل، خودرو روی سورتمهای قرار دارد که به یک میله برخورد میکند. با وجود آسیب بیشتر در این مرحله، نیسان قشقایی عملکرد بسیار خوبی در بحث ایمنی از خود نشان داده است.
طراحی نیسان قشقایی به شکلی است که در بخش ایمنی عابرپیاده نتیجهی متوسطی را در کارنامهی خود ثبت کرده است. درصورت برخورد عابرپیاده به سپر اتومبیل، میزان آسیبدیدگی به شخص کم است. به همین دلیل سپر اتومبیل در وضعیت ایمنی سبز رنگ نشان داده شده است. اگر عابرپیاده پس از تصادف روی وسط درب موتور و شیشه بیفتد، شانس بیشتری دارد تا آسیب کمی ببیند. هرچه که به سمت کنارهها میرویم، احتمال آسیبدیدگی به عابر پیاده بیشتر میشود. به همین دلیل این قسمتها با رنگ قرمز در گزارش نیسان قشقایی ثبت شده است.
نیسان قشقایی نسل اول بین سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۳ تولید میشد. نیسان این خودرو را با نام دوالیس (Dualis) در بازار ژاپن و استرالیا عرضه کرد. با این که فروش این خودرو در بازار جهانی خوب بوده اما قشقایی نسل اول نتوانست آنچنان باید و شاید تجربهی موفقآمیزی را در بازار ایران تجربه کند. گفته میشود که بازاریابی نسبتا ضعیف و مشکلات واردات قطعات این اتومبیل از دلایل احتمالی فروش ضعیف این اتومبیل بودهاند.