برادر بزرگ ناتنی: نقد و بررسی هواوی نکسوس 6P در دیجیکالا مگ
اچتیسی، سامسونگ، الجی، موتورولا و حالا هم نوبت به هواوی رسیده تا شریک گوگل در ساختن جدیدترین نکسوس باشد. این اولین باری نیست که گوگل یک گوشی با چنین ابعادی را به بازار عرضه میکند، اما اولین بار است که نکسوس را در دو نسخه و با اندازههای مختلف روانهی بازار میکند. دو نکسوس جدید گوگل با نمایشگرهای ۵٫۲ و ۵٫۷ اینچی معرفی شدند که هواوی شانس ساخت نکسوس بزرگتر را داشت. هواوی گوشی «نکسوس ۶پی» (Huawei Nexus 6P) را به قویترین سختافزار موجود، ظاهری زیبا، نمایشگری خوشرنگ و لعاب، امنیتی در سایهی حسگر بایومتریک و دوربینهای باکیفیت مجهز کرده تا جدیدترین نکسوس گوگل حرفهایی برای گفتن داشته باشد. قبلتر از این گوشیهای نکسوس با اندیشهی فراهم کردن بستری برای توسعهدهندگان ساخته میشدند، اما این بار موضوع بهکلی متفاوت است و گوگل نشان داد که انعطافپذیری بالایی در این مورد دارد و میتواند گوشیهایی تولید کند که از هر لحاظی مناسب باشند.
اسنپدراگون ۸۱۰ رام شده!
نکسوس 6P حتی گرم هم نمیشود، چه برسد به آنکه بخواهد داغ شود!
هواوی در نکسوس بزرگ از اسنپدراگون ۸۱۰ شرکت کوالکام استفاده کرده و از تراشههای ساخت خودش خبری نیست. شاید اگر نکسوس 6P به هایسیلیکون ۹۵۰ یا حتی ۹۳۵ مجهز میشد، وضعیت سختافزار کمی بهتر بود و خیال کاربران این گوشی هم راحتتر میشد. این مشکلات و نگرانها از بابت استفاده از تراشهای است که بیشازحد گرم میشود و چندین بار بهوضوح این ضعفش را در گوشیهای مختلف به نمایش گذاشته است. روی این تراشهی ۶۴ بیتی، پردازندهی مرکزی هشت هستهای به همراه سه گیگابایت رم از نوع LPDDR4 قرار گرفتهاند. پردازندهی گرافیکی آدرنو ۴۳۰ هم جزیی از این تراشه است. آزمونهایی که با این مجموعهی سختافزاری انجام شد، نشان داد؛ گوگل و هواوی پیشبینیهای لازم برای استفاده از این تراشه را انجام دادهاند. برخلاف گوشیهایی دیگری که از اسنپدارگون استفاده میکنند، هواوی 6P اصلا گرم نمیشود، چه برسد به آنکه بخواهد داغ شود. نمرهی ۵۶۶۶۹ در آزمون AnTuTu نشان میدهد که از بازده این تراشه هم کم نشده تا دمایش متعادل شود و بیشازحد بالا نرود.
با نکسوس 6P و این مجموعهی سختافزاری عملیاتی وجود ندارد که نتوانید انجام دهید. بازیهای سنگین و برنامههایی که نیاز به رم بالا دارند، پردازشهای سنگین یا پخش ویدیوهای 4K با تعداد فریم بالا همه در این گوشی بهسادگی انجام میشوند.
در کنار این سختافزار قدرتمند باتری با ظرفیت عالی ۳۴۵۰ میلیآمپرساعتی قرار گرفته که میتواند خیالتان از شارژدهی مطلوب تا دو روز استفاده از گوشی را راحت کند. همچنین فناوریهای ارتباطی قابلقبولی مثل Wi-Fi ،NFC و بلوتوث برای این گوشی در نظر گرفته شدهاند. یکی از قابلیتهایی که برای اولین بار در گوشیهای همراه شاهدش هستیم، استفاده از USB Type C در نکسوس 6P است. با استفاده از این پورت علاوه بر عملیات معمول که در هر گوشی دیگری تجربهاش را دارید، میتوانید سایر دستگاهها را هم شارژ کنید. هنگام اتصال کابل Type C به پورت 6P، سوالی مبنی بر نوع عملکرد این پورت پرسیده میشود. بین این گزینهها، برای شارژ کردن سایر دستگاههای متصل به این گوشی گزینهای دیده میشود.
نکسوس 6P در ظرفیتهای ۳۲، ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایتی عرضه میشود و امکان استفاده از کارت حافظهی جانبی وجود ندارد. در مدل ۶۴ گیگابایتی (که برای نقد و بررسی در اختیارمان بود) چیزی در حدود ۵۴ گیگابایت در اختیار کاربر قرار دارد.
وجود دو بلندگو روی گوشی، میتواند برای تمامی کاربرانی که میخواهند فیلم تماشا کنند، به موسیقی گوش دهند یا حتی بازی کنند جذاب باشد. این اسپیکرها از کیفیت و حجم صدای مطلوبی برخوردار هستند و حتما انتظارات کاربر را در حد یک گوشی برآورده میکنند.
تجربهی جدیدی دیگری هم همراه با این گوشی عرضه شده است. اندروید «مارشمالو» (Marshmallow) نسخهی ۶.۰ بهعنوان جدیدترین سیستمعامل گوگل تجربهای متفاوت را برای کاربران این گوشی به ارمغان میآورد. طبق سنت گوگل در گوشیهای نکسوس، سیستمعامل اندروید با رابط کاربری استاندارد اندروید یا اصطلاحا بهصورت ناب دیده میشود. با اینکه در این سیستمعامل گزینههای زیادی برای شخصیسازی یا تغییرات وجود ندارند؛ در عوض مواردی که وجود دارند بهخوبی ایفای نقش میکنند و کار کاربر را راه میاندازند. گفتنی است که بهغیراز اضافه شدن چند انیمیشن در قسمتهای مختلف، تغییر بزرگی از لحاظ بصری در مقایسه با اندروید لالیپاپ نسخهی ۵.۱ در این نسخه از اندروید به وجود نیامده است.
ردپایی از هواوی روی چهارچوب نوت ۴
طراحی نکسوس جدید شاید به مذاق بسیاری از طرفداران این گوشی خوش نیاید. قاب اصلی گوشی از فلزی یکپارچه ساخته شده، که در قسمت قاب پشتی، در بالا و پایین با پلاستیک پوشانده شده است. این پلاستیکها برای آنتن دهی بهتر تعبیه نشدهاند، بلکه زیر آنها صرفا پیچهایی وجود دارند که با باز کردنشان، نمایشگر از قاب اصلی جدا میشود. برای آنتن دهی از نوارهای باریک پلاستیک آشنایی استفاده شده که این روزها در اکثر گوشیهای فلزی، نمونههایش را میبینیم. قاب دور گوشی از نظر جنس و شکل و شمایل شباهت زیادی به قاب دور نوت ۴ دارد. قاب جلویی هم از لحاظ طراحی شباهت زیادی به تنها نکسوس ساخت موتورولا دارد.
انتهای لبهی فلزی قاب اصلی با برشهایی همراه شدهاند تا علاوه بر اینکه به زیبایی گوشی اضافه کنند، به راحتتر در دست گرفتناش هم کمک کنند. این لبهها نور را بازتاب میکنند و این مورد هنگام در دست گرفتن گوشی جلوهای چشمنواز به آن میدهد. نه تنها از لحاظ ظاهری بلکه از نظر جنس هم این فلز مرغوب به نظر میرسد و در برابر خراش مقاومت بالایی دارد. نکسوس 6P با این قاب فلزی در حدود ۱۸۰ گرم وزن دارد. این وزن چیزی بین نوت ۵ و آیفون 6s پلاس است و برای یک گوشی ۵٫۷ اینچی مناسب به نظر میرسد.
حسگر اثرانگشت نکسوس 6P در جای مناسبی قرار دارد، البته برای عادت کردن بهجای آن، باید کمی با گوشی سروکله بزنید. محافظی که در قسمت بالای قاب پشتی برای دوربین در نظر گرفتهشده از مقاومت بالایی در برابر خراش برخوردار است و میتوانید از کیفیت عالیاش اطمینان داشته باشید. برند تجاری نکسوس روی قاب پشتی گوشی تقریبا با فونتی ۱۵ برابر بزرگتر از برند تجاری هواوی نوشته شده؛ اینطور به نظر میرسد که گوگل رغبتی به استفاده از برند تجاری هواوی روی جدیدترین گوشی خود نداشته است.
همچنین کلید روشن/خاموش با توجه به بزرگ بودن گوشی کمی بالاتر از چیزی که باید باشد، قرار گرفته و فشردنش، مشکل به نظر میرسد. البته این گوشی فاقد LED اعلانها است و این برای جدیدترین نکسوس کمی عجیب به نظر میرسد. حسگرهای روشنایی، مجاورت و دوربین سلفی هم طوری طراحی شدهاند تا وجودشان، ظاهر کلی گوشی را به هم نزند.
درمجموع اولین چیزی که توجه شما را هنگام در دست گرفتن گوشی جلب خواهد کرد، اندازهی غولپیکر و وزن زیادش خواهد بود. گوشی آنقدر بزرگ است که حتی با دستهای خیلی بزرگ هم نمیتوانید با یک دست به تمامی نقاط نمایشگر دسترسی داشته باشید.
زرد همرنگ باقی نکسوسها، حتی با امولد
لذت بازی، مطالعه، وبگردی و حتی استفاده از هر برنامهی مختلف در نمایشگرهای بزرگ چند برابر میشود. شاید تصمیم گوگل و اپل هم از تولید دو گوشی با نمایشگرهای مختلف همین باشد که میخواهند انتخاب را برای مشتریانشان سادهتر کنند. برای نکسوس بزرگ نمایشگری ۵٫۷ اینچی انتخاب شده است. این نمایشگر پنل اولد دارد و تراکم ۵۱۸ پیکسل بر اینچ را نمایش میدهد که برای چنین نمایشگر بزرگی، عالی به نظر میرسد. با وجود اینکه هواوی از پنلهایی با فنآوری امولد در ساخت این نمایشگر استفاده کرده، باز هم این نمایشگر رنگها را آنطور که در گوشیهای سامسونگ دیده بودیم، نشان نمیدهد. هالهای زرد رنگ در تمامی منوها به حدی زیاد است که حتما شما را آزار خواهد داد. البته گوگل اعلام کرده که این رنگ زرد طبیعی نیست و نوعی نقص فنی محسوب میشود.
این نمایشگر هیچچیز از یک نمایشگر ردهبالا و مطلوب کم ندارد، اما این هالهی رنگ زرد میتواند همه چیز را تحت تاثیر خود قرار دهد. برخلاف چیزی که در گوشیهای سامسونگ یا باقی شرکتها شاهدش هستیم موردی برای تنظیم غلظت رنگ در نکسوس هواوی در نظر گرفته نشده و شما مجبورید این صفحه را همانطوری که هست دوست داشته باشید. در نکسوس 6P، حسگر روشنایی و شتابسنج برای سازگاری بیشتر نمایشگرش با شرایط محیطی حضور دارند. همچنین مثل نکسوس ۶، تنظیمی به نام «نمایشگر سازگار با محیط» (Ambient display) در نکسوس جدید هم وجود دارد. با استفاده از این مورد، گوشی زمانی که از حالت سکون خارج میشود و حرکتی را احساس میکند (مثلا از روی میز برداشته میشود) عکسالعمل نشان میدهد و نمایشگرش را روشن میکند.
در مجموع نمایشگر نکسوس 6P با تراکم، روشنایی و اندازهی مناسب میتواند نیازهای کاربر برآورده کند و بهعنوان یکی از بهترین نمایشگرهای حاضر در نظر گرفته میشود.
امن مثل گوگل
این اولین نکسوسی است که به حسگر اثرانگشت آنهم به سبک گوشیهای هواوی مجهز شده است. این حسگر برای هر دو نکسوس جدید، روی قاب پشتی قرار دارد. درست است این مکان کار را کمی راحت میکند ولی در مقابل میتواند دردسرساز هم باشد. مثلا هنگامی که گوشیتان روی میز است حتما برای آنلاک کردنش باید آن را از روی میز بردارید تا بتوانید از این حسگر برای باز کردن قفل گوشی بهره ببرید. این حسگر سریع و دقیق عمل میکند و حتی اگر انگشتتان کمی خیس باشد هم عملکرد خوبی از خود نشان میدهد.
از مواردی که شاید جذاب باشد، باز شدن قفل گوشی هنگامی است که تنها انگشتتان را روی حسگر میگذارید و نیازی نیست ابتدا گوشی را با کمک کلید روشن/خاموش، روشن کنید و بعد از انگشتتان برای باز کردن قفلش استفاده کنید. همچنین این حسگر تا ۵ انگشت را شناسایی میکند. برای ثبت اکانتهای مختلف (مثل ایمیل) هم میتوان از این حسگر برای امنیت بیشتر کاربر کمک گرفته میشود.
عدد عجیب ۱۲٫۲
نکسوس جدید گوگل از حسگر ساخت سونی با شماره مدل IMX377 Exmor R برای دوربینش استفاده میکند. این حسگر از نوع CMOS است و دریچهی دیافراگم f/2.0 دارد. شاید نکسوسهای جدید اولین گوشیهایی باشد که حسگری با این رزولوشن دارند. این دوربین به فوکوس لیزری و همچنین فلشی از نوع LED دوگانه مجهز شده تا بتواند در هر شرایطی، تصاویر مطلوب ثبت کند.
رابط کاربری دوربین مثل باقی نکسوسها هنوز هم فقیر است. تنظیمات اندکی در رابط کاربری دوربین نکسوس جدید حتی با وجود سیستمعامل جدیدش به چشم میخورند. آیکونهایی برای عکاسی با تایمر، تنظیم حالت فلش و فعالسازی HDR در صفحه اصلی رابط کاربری در نظر گرفته شدهاند. با کشیدن انگشت به پایین هم میتوانید بین حالتهای عکاسی و فیلمبرداری جابهجا شوید. تنظیمات بیشتر هم در بخش تنظیمات تکمیلی وجود دارند که با آیکونی قابل دسترسی هستند.
کیفیت تصاویر ثبتشده با این دوربین مناسب هستند، تا به امروز، این تنها نکسوس گوگل است که میتوان روی تصاویرش حساب باز کرد. تراز سفیدی و کنتراست در تصاویر رعایت میشوند. هنگام عکاسی در محیطهایی با نور کم یا حتی شب هم میتوان تصاویر باکیفیتی با دوربین اصلی نکسوس 6P ثبت کرد. البته باید گفت کیفیت تصاویر نسبت مستقیم با نور دارند، اما خوشبختانه در تصاویر این گوشی و در هر شرایطی، دیگر از بافت نویز شدید خبری نیست.
یکی از قابلیتهای جالب دوربین اصلی، تهیه ویدیوهایی با سرعت ۲۴۰ فریم بر ثانیه و کیفیت HD است. البته ویدیوهایی با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه و صدای استریو و رزولوشن 4K هم در این گوشی ضبط میشوند.
برای دوربین سلفی، حسگری ۸ مگاپیکسلی در نظر گرفته شده است. این حسگر هم دریچهی دیافراگم f/2.4 دارد و میتواند در نور مطلوب، تصاویر باکیفیتی ثبت کند. این دوربین قادر به ضبط ویدیوهایی با رزولوشن Full HD و سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه است. تنظیمات در رابط کاربری این دوربین هم ابتدایی به نظر میرسد. حتی مثل خیلی از دوربینها که افکت زیبایی در رابط کاربری دوربین سلفی دارند، این دوربین حتی از وجود این افکت هم بیبهره است.
جمعبندی
گوگل برای اولین بار نکسوس خود را در دو نسخه با اندازهها و سختافزارهای مختلف به بازار عرضه کرد. این امر باعث همکاری همزمان گوگل با دو شرکت سختافزاری شد و گوگل از این فرصت نهایت استفاده را کرد. گوگل توانست تمام قابلیتهای محبوب پرچمداران دو شرکت الجی و هواوی را در کنار هم در گوشیهای نکسوساش استفاده کند. حسگر اثرانگشت و فوکوس لیزری مواردی هستند که در این میان بیشتر به چشم میآیند. همچنین استفاده از تراشهی اسنپدراگون ۸۱۰، سه گیگابایت رم، دوربین اصلی با حسگر ۱۲٫۲ مگاپیکسلی ساخت سونی و نمایشگر ۵٫۷ اینچی با فناوری امولد در کنار هم باعث شده تا نکسوس جدید گوگل نه تنها برای توسعهدهندگان مطلوب باشد، بلکه برای مصرفکنندگان معمولی هم وسوسه کننده باشد. نکسوس 6P جدید با بدنهای تمام فلزی و اندروید خالص مارشمالو، یکی از بهترین گوشیهای اندرویدی ساخته شده تا به امروز است.
تنها مشکل این گوشی از نظر من عدم پشتیبانی از otg و محدود شدن سرعت به USB 2.0 هستش.پشتیبانی از اینفراد رو هنوز نمیدونم…
آقای حشمتی
نوشته شده( ردپایی از هواوی روی چهارچوب نوت ۴)
یعنی نوت ۴ از روی هواوی کپی کرده؟
لطفا ثبت کن