نقد و بررسی هواوی میت S در دیجی‌کالا مگ

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۹ دقیقه

رقابت در بازار گوشی‌های همراه به حدی رسیده که شرکت‌ها به فکر خلق فناوری‌های جدید و جذاب در گوشی‌های‌شان هستند. یکی از شرکت‌هایی که رشد فوق‌العاده خوبی در طول این چند سال داشته، هوآوی است.

هوآوی با تمام قدرت سعی کرده تا از فناوری‌های موجود در توسعه‌ی صنعت گوشی‌های موبایل استفاده کند. مدل «میت اس» (Huawei Mate S) اولین گوشی جهان است که به فناوری «لمس فشاری» (Force Touch) مجهز شد. در کنار طراحی زیبا، حسگر اثرانگشت، نمایشگر و دوربین‌های باکیفیت و سخت‌افزار قدرتمند از مواردی هستند که میت S را به یکی از بهترین‌های هوآوی و حتی اندروید تبدیل کرده است.

با دیجی‌کالا مگ با نقد و بررسی هواوی میت S همراه شوید.

باریک، خیلی باریک

اطمینان داشته باشید، شما هم مثل ما مجذوب طراحی زیبایی میت S خواهید شد. یکپارچه بودن قاب پشتی، ظرافت در طراحی کلی گوشی و همچنین مرغوبیت فلز استفاده شده در آن، مواردی هستند که هر نگاهی را به سمت این گوشی جلب می‌کند. نوارهای باریک پلاستیکی آنتن دهی در پشت گوشی به‌صورت ماهرانه‌ای با قاب پشتی ترکیب شده‌اند و رنگ آن‌ها هم هم‌خوانی نزدیکی با رنگ بدنه دارد؛ چیزی که در طراحی شرکت‌های بزرگ مثل اپل هم شاهدش نیستیم. به جرات می‌توان گفت همه‌چیز از کلیدها گرفته تا حسگر و فلش، همان جایی هستند که باید باشند. کلیدهای کنترل صدا و روشن/خاموش جای مناسبی روی لبه‌ی باریک گوشی دارند و فشردن‌شان اصلا مشکلی را برای کاربر به وجود نمی‌آورد. تنها ایرادی که می‌توان از این طراحی گرفت، قرار گرفتن پورت microUSB و خروجی ۳٫۵ میلی‌متری صدا در دو لبه‌ی روبه‌روی هم است که هنگام استفاده از هر دو، شاید کمی شما را به دردسر اندازد.

Huawei Mate S Review_01

قاب پشتی برای داشتن حالت ارگونومی بیشتر با قوس کمی طراحی شده است. گوشی در لبه‌ها ضخامتی ۵ میلی‌متری دارد، اما این ضخامت در وسط بدنه به ۷٫۹ میلی‌متر می‌رسد. این ضخامت بیشتر، در میانه‌ی گوشی و بیرون زدن یک میلی‌متری دوربین از قاب پشتی باعث می‌شوند تا گوشی به‌صورت ثابت روی سطوح صاف قرار نگیرد و هنگام کار کردن با آن روی میز، تکان‌های آزار دهنده‌ای داشته باشد.

فلز یکپارچه‌ای که برای ساخت گوشی در نظر گرفته‌شده، برش‌هایی دارد که جلوه‌ی چشم‌نوازی به آن بخشیده است؛ این جلوه هنگامی‌که نوری به گوشی تابیده می‌شود، چندین برابر می‌شود. فلزی بودن این گوشی وزنی در حدود ۱۶۰ گرم به آن داده است. قاب جلویی هم از شیشه‌ای یکپارچه ساخته‌شده که در گوشه‌هایش قوس خفیفی دارند. بالای نمایشگر، دوربین سلفی و حسگرها به طور واضح به چشم می‌خورند. البته فلش و LED اعلان‌ها زیر پوششی هم‌رنگ با قاب گوشی قرار داده شده‌اند تا طراحی کلی گوشی را تحت تاثیر قرار ندهند.

سنسور سونی در دوربین هوآوی

سنسور IMX278 ساخت شرکت سونی برای دوربین اصلی هوآوی میت S در نظر گرفته شده است. این سنسور با دریچه‌ی دیافراگم f/2.0 و سایز یک بر ۲٫۳ اینچ می‌تواند تصاویری با رزولوشن ۱۳ مگاپیکسل ثبت کند.

Huawei Mate S Review_02

در کنار این دوربین، فلشی از نوع LED با نور دوگانه هم وجود دارد که به ثبت تصاویر با تراز سفیدی مناسب در شرایط نوری ضعیف کمک می‌کند. البته باید گفت تصاویر میت S به‌اندازه‌ی کافی روشنایی دارند و در بسیاری از مواقع، نیاز به این فلش احساس نمی‌شود.

باید گفت تصاویر این دوربین، کیفیت عالی‌ای دارند و می‌توانید از ثبت تصاویر مناسب، در شرایط مختلف نوری، اطمینان داشته باشید.

اما رابط کاربری دوربین همچنان یک کپی بسیار نزدیک از رابط کاربری دوربین آیفون است. امکانات چشم‌گیر جدیدی در این رابط کاربری وجود ندارد. حالت «نقاشی با نور» (Light Painting) و حالت جدید «دوربین حرفه‌ای» (Pro Camera) مواردی هستند که در بخش دوربین جالب به نظر می‌رسند. در حالت دوربین حرفه‌ای می‌توانید تمامی عوامل تعیین‌کننده برای ثبت یک تصویر عالی از فوکوس دستی گرفته تا تنظیم تراز سفیدی را به‌صورت دستی تنظیم کنید. همچنین امکان عکاسی HDR، پاناروما، عکاسی همراه با افکت زیبایی، عکاسی در شب و همچنین حالت فوکوس روی «تمامی نقاط تصویر» (All Focus) هم در رابط کاربری دوربین به چشم می‌خورند. برای دسترسی سریع به دوربین هم می‌توانید از میانبر دو بار فشردن کلید کم کردن صدا استفاده کنید.

Huawei Mate S Review_06

در مورد فیلم‌برداری هم باید گفت، ویدیوهایی با رزولوشن Full HD و سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه و صدای استریو ضبط می‌شوند. جای سوال دارد، با اینکه سخت‌افزار میت S می‌تواند از پس ضبط ویدیوهایی با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه و یا رزولوشن ۴K برآید، چرا از این قابلیت‌های محبوب برای این گوشی استفاده نشده است.

دوربین سلفی هم حرف‌هایی برای گفت دارد. سنسوری از نوع CMOS BSI و با رزولوشن ۸ مگاپیکسل برای دوربین سلفی این گوشی انتخاب شده است. هوآوی برای این دوربین فلشی از نوع LED در نظر گرفته تا خیال کاربران را از ثبت تصاویری شفاف، با روشنایی کافی و باکیفیت راحت کند. این دوربین می‌تواند ویدیوهایی با رزولوشن Full HD و سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه ضبط کند.

قدرتی از جنس هوآوی

در میت S، از تراشه‌ی اختصاصی هوآوی با نام «های‌سیلیکون ۹۳۵» (HiSilicon 935) استفاده شده است. این تراشه‌ی ۶۴ بیتی با معماری ۱۶ نانومتری تولید می‌شود، تا علاوه بر تضمین قدرت در این گوشی، خیال کاربرانش را از هرگونه مشکلی مثل داغ شدن، راحت کند. این تراشه، پردازنده‌ی ۸ هسته‌ای با فرکانس ۲٫۲ گیگاهرتزی دارد. در کنار این پردازنده، پردازنده‌ی گرافیکی Mali-T628 MP4 قرار گرفته که باید گفت آن‌طور که بایدوشاید بازده خوبی ندارد. در آزمون انجام شده از ۶۰ فریم ورودی توانست نهایتا ۳۲ فریم را پردازش کند و نمایش دهد. وجود سه گیگابایت رم هم خیال کاربران را از اجرای چند برنامه به صورت همزمان، راحت کرده است. به بیان ساده‌تر می‌توان گفت با این گوشی انجام هر کار یا پردازشی اصلا دور از انتظار نیست. این در حالی است که این پردازنده اصلا داغ نمی‌شود. گرم شدن آن در بدترین حالت، دو درجه کمتر از دمای بدن‌تان است و آن را احساس نخواهید کرد. این مجموعه سخت‌افزاری توانست نمره‌ی ۴۵۰۰۰ را در آزمون AnTuTu کسب کند.

Huawei Mate S Review_07

استفاده از اندروید لالی‌پاپ نسخه‌ی ۵.۱.۱ به همراه رابط کاربری اختصاصی هوآوی با نام ایموشن نسخه‌ی ۳٫۱، روانی و سبکی خاصی به میت S بخشیده‌اند. این رابط کاربری در مقایسه با رابط کاربری ایموشن نسخه‌ی ۳ که در P8 استفاده شده بود، تغییرات زیادی ندارد. مثل نسخه‌های قبلی خبری از منوی مخصوص نمایش لیست برنامه‌ها نیست، آیکون برنامه‌ها یا بازی‌ها در کنار ویجت‌ها قرار می‌گیرند و کاربر می‌تواند به دلخواه، چینش صفحه‌هایش را تغییر دهد. در کنار امکانات کارآمد قبلی، امکاناتی برای «کار کردن با یک دست» (One-hand UI)، استفاده از برنامه‌ها در حالت «دو پنجره‌ای» (Dual windows)، کلیدی برای «انتخاب‌های دلخواه روی نمایشگر» (Suspend button)، جلوگیری از «لمس اتفاقی» هنگامی که گوشی در جیب لباس کاربر است (Touch-disable mode) و استفاده هنگامی که کاربر «دستکش به‌دست» دارد (Gloves mode) در این رابط کاربری برای کاربر فراهم شده‌اند.

میت S از دو سیم‌کارت و شبکه‌ی ۴G پشتیبانی می‌کند. حافظه‌ی داخلی این گوشی را می‌توان به کمک کارت حافظه‌ی جانبی تا ۱۲۸ گیگابایت دیگر افزایش دهید. البته مثل خیلی از گوشی‌های جدید، درگاه سیم‌کارت دوم میت S هم دو کاربرد دارد، می‌توانید برای کارت حافظه‌ی جانبی یا سیم‌کارت دوم از آن بهره ببرید. البته مجموعه‌ی کاملی از سنسورها در این گوشی قرار گرفته‌اند؛ قطب‌نما، ژیروسکوپ، شتاب سنج، حسگر روشنایی و مجاورت از این جمله‌اند. همچنین این گوشی در کنار Wi-Fi و بلوتوث به NFC و رادیو هم مجهز شده است.

جذاب‌ترین قابلیت میت S که استفاده از فناوری «لمس فشاری» (Force Touch) است، فقط در نسخه‌ی ۱۲۸ گیگابایتی عرضه‌شده و نسخه‌ی ۶۴ گیگابایتی که برای بررسی در اختیارمان بود، از این قابلیت بی‌نظیر بی‌بهره مانده است.

پنل سامسونگ روی چارچوب هوآوی

اولین موردی که توجه خریداران و سازندگان را به خود جلب می‌کند، مصرف انرژی و طول زمانی است که گوشی می‌تواند خود را روشن نگه دارد. این روزها استفاده از پنل‌های امولد را در محصولات ساخت شرکت‌های دیگر به غیر از سامسونگ هم می‌بینیم. هوآوی هم برای میت S از پنل‌هایی با این فناوری بهره برده؛ تا در کنار مصرف پایین بتواند تصاویر را با غلظت رنگ بالایی نمایش دهد. البته در بخش تنظیمات نمایشگر، گزینه‌ای برای تنظیم «گرمای رنگ» (Color Temperature) وجود دارد تا کاربر بتواند حالت نمایش رنگ‌ها را با آنچه که مدنظرش قرار دارد، تطبیق دهد.

Huawei Mate S Review_04

این نمایشگر ۵٫۵ اینچی که رزولوشن ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ دارد می‌تواند تراکم ۴۰۱ پیکسل بر اینچ را نمایش دهد که برای این نمایشگر کاملا مناسب به نظر می‌رسد. همچنین حسگرهای شتاب سنج و روشنایی برای نمایشگر میت S در نظر گرفته شده‌اند. وجود نسل چهارم از محافظ‌های گوریلا گلس هم خیال کاربران را از مقاومت این نمایشگر در مقابل خط‌وخش و خراش‌های احتمالی راحت کرده است.

حسگری نه تنها برای تشخیص اثرانگشت

باید کمی با گوشی سروکله بزنید، تا به محل قرارگیری حسگر اثرانگشت میت S عادت کنید. اما به محض اینکه کمی از کار کردن با گوشی بگذرد، حتما به مکان این حسگر عادت خواهید کرد. این حسگر از نوع لمسی و ۳۶۰ درجه است و سرعت و دقت بالایی در شناسایی و تشخیص اثرانگشت شما دارد. همچنین این حسگر می‌تواند تا ۵ انگشت را شناسایی کند.

Huawei Mate S Review_08

هوآوی در مقایسه با سایر شرکت‌ها، پا را کمی فراتر گذاشته و برای این حسگر ویژگی‌های منحصربه‌فردی را تدارک دیده است. با کشیدن از بالا به پایین روی سنسور، نوار اعلان‌ها را فراخوانی کنید و هنگام دیدن تصاویر می‌توانید از این حسگر برای اسکرول بین تصاویر استفاده کنید. البته کار به همین‌جا حتم نمی‌شود. با این حسگر می‌توانید در مواقعی که گوشی زنگ می‌خورد به آن پاسخ دهید، تصویر ثبت کنید یا حتی صدای زنگ هشدار را ساکت کنید. شاید این ویژگی‌ها در نگاه اول کارآمد به نظر نرسند، اما وقتی کمی با آن ارتباط برقرار کنید، دیگر نمی‌توانید از این ویژگی‌ها استفاده نکنید.

جمع‌بندی

اگرچه این نسخه از میت S به فناوری لمس فشاری مجهز نیست، اما قابلیت‌هایی مثل نمایشگر ۵٫۵ اینچی با تراکم مناسب، دوربین اصلی ۱۳ مگاپیکسلی با سنسور ساخت شرکت سونی، سخت‌افزاری بر پایه‌ی تراشه‌ی ۹۳۵ ساخت هوآوی و سیستم‌عامل اندروید لالی‌پاپ می‌توانند از عوامل تعیین‌کننده در خرید این گوشی باشند.

Huawei Mate S Review_05

اما اگر از تمام این موارد که امروز در اکثر گوشی‌ها دیده می‌شوند فاکتور بگیریم، طراحی بسیار زیبا و لوکس میت S می‌تواند هر کاربری را به سمت خود جلب کند. همچنین حسگر اثرانگشت و قابلیت‌های کم‌نظیری مثل فلش برای دوربین جلو یا حتی قابلیت‌های رابط کاربری اختصاصی هوآوی، این گوشی را به یکی از قدرتمندترین و زیباترین گوشی‌های هوآوی تبدیل کرده است.

برای خرید اینترنتی هواوی میت S بر روی لینک زیر کلیک کنید.

Huawei Mate S



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۱۱ دیدگاه
  1. okuz

    مرسی از نقد هاتون قیمت اصلی این گوشی در بازار چنده ؟؟؟ و حافظه داخلیش چنده

  2. حمیدرضا

    سلام
    این گوشی فوق العاده س ب نظرم من همه ی مقایسه هاش با گوشیای پرچمدار شرکتای دیگه رو دیدم مثلن اول از همه با نوت۵ ک سرعتشو مورد بررسی قرار داده بودن ک توی باز کردن برناه ها و وبسایتها تقریبا مث هم بودن و برتری نداشتن نسبت ب هم
    با زد ۵ هم مقایسه شده ک البته میت اس خیلی بهتر عملکرد داشته و تو این رقابت پیروز شد
    با ایفون سیکس پلاس هم مقایسه شد ک در برخی از برنامه ها ایفون برتر بود و در تعدادی هم میت اس
    و در اخر هم ک اگه بخاین نسبت ب قیمتش با این گوشیا مقایسه کنید باید بگم ک حرفی برای گفتن نمیمونه
    قابلیت اثر انگشت ۳۶۰درجه هم خیلی جالبه ک این قابلیت داره با ایفون ۶پلاس رقابت میکنه میتونین راجبش تحقیق کنید
    خلاصه من بعد از کلی مقایسه این گوشیو خریدم ک حرف نداره

  3. شهاب توپچی

    سلام به همه
    در میت S، از تراشه‌ی اختصاصی هوآوی با نام «های‌سیلیکون ۹۳۵» (HiSilicon 935) استفاده شده است. این تراشه‌ی ۶۴ بیتی با معماری ۱۶ نانومتری تولید می‌شود
    ۲۸ نانومتری این پردازنده
    ۹۵۰ دارای معماری ۱۶ است.

  4. Ali

    بنظر من این گوشی فوق العاده هست من خودم ایفون ۶ اس دارم و قبلش هم ایفون ۶ داشتم هرجور که بگی با همه نوع گوشی کار کردم اما چند روز پیش که داییم میخواست گوشی بخره باهاش رفتم نمایندگی هواوی
    و با میت اس کار کردم اولش حسودیم شد چون خیلی خوش ساخت و باکیفیتی هست داییم هم که هواوی بخره همین میت اس ۶۴ گیگ رو خرید دارم میگم کسایی که میخوان هواوی بخرن حتما این گوشی رو بخرن چون فوق العاده هست و خیلی زیبا و ظریف و هرچی بگم ازش کمه…….

  5. حمید

    سلام
    از نقد و بررسی هاتون ممنونم ولی یک نقد و به نقد هاتون دارم . چرا در نقد و بررسی ها از محیط های کاربری و نرم افزار گوشی عکس قرار نمی دید. منظورم روابط کاربری گوشی هست.
    ممنون.

    1. سعید عبادی سعید عبادی

      ممنونم از لطفتون
      در مورد رابط کابری گوشی‌ها باید بگم که معمولا شبیه به هم هستند و اگر بخواهیم در مورد این موارد توضیح بیشتری بدهیم، نقد کمی کسل کننده و طولانی خواهد شد. اما اگر گوشی خاصی، قابلیت‌های جدیدی در رابط کاربریش داشته باشد؛ حتما آن موارد را مطرح می‌کنیم.
      سپاس مجدد

  6. alireza

    محصول فوق العاده ای هست. تنها ایرادی که میشه ازش گرفت رابط کاربری نیمه سنگین هوآوی هست
    آقای عبادی به نظرم خیلی میتونستید درباره حالت حرفه ای با Pro Mode دوربین توضیح بدید. قابلیت تنظیم سرعت شاتر که خیلی میتونه به ثبت عکس های خلاقانه کمک کنه و همچنین درمورد سرعت تشخیص سنسور اثر انگشت که فوق العاده عالیه و عملکرد بی نقصی داره.
    ممنون از مقاله خوبتون

    1. سعید عبادی سعید عبادی

      ممنونم از لطفتون، امیدوارم اطلاعات کافی در مقاله بوده باشه و متوجهتون رو جلب کرده باشه.
      باید بگم با توجه سه گیگابایت رم مشکلی در رابط کاربری دیده نشد.
      حالت پرو دقیقا مثل دوربین‌های بقیه گوشی‌هاست و موردی نداره که بشه روش حساب ویژه‌ای باز کرد.
      در مورد اثر انگشت هم باید بگم که سرعتی در حد Galaxy S6 داره و در حد نوت ۵ یا آیفون ۶s نیست.

  7. محمدحسین

    فقط میتونم بگم
    فوق العاده زیباست

  8. ایمان امیری

    کمپانی هواوی با ورودش به عرصه تولید اسمارت فون های سطح متوسط و قدرتمند درس بزرگی به قدیمی های بازار تلفن های هوشمند مانند سامسونگ و سونی و حتی اپل داده است و آن این است که جلب رضایت کامل مشتری را وظیفه اصلی خود دانسته است و با کم کردن امکانات یک اسمارت فون کاری نمی کند که خریدارش با آمدن نسل بعدی همان محصول مجبـــــــور به خرید نسل بعدی باشد! مثالش کیفیت متفاوت بدنه سامسونگ و یا وجود و یا عدم وجود کارت حافظه جانبی بر روی برخی برندهای آن . . .

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما