کشف جای پای جدید دایناسورها در اسکاتلند

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱ دقیقه

با یک کشف مهم جهانی حالا می‌توان درک بیشتری از دوران تکامل دایناسورها داشت. ماجرا از این قرار است که دانشمندان ردپاهای غول‌آسایی از دوران ماقبل تاریخ در جزیره اسکای اسکاتلند کشف کردند.

محققان که برخی از آنها اساتید دانشگاه ادینبورگ بودند، ده‌ها جای پا را بررسی کردند که مربوط به ۱۷۰ میلیون سال پیش بودند. آنها متوجه شدند که بیشتر این ردپاها متعلق به گونه‌های دایناسور سوروپود و تروپود از دوره ژوراسیک میانه بودند. گفته می‌شود که این کشف «از لحاظ جهانی» اهمیت دارد.

تعداد کمی فسیل از دوره ژوراسیک میانه در سرتاسر جهان دیده شده‌اند.

این ردپاهای تازه کشف‌شده در تالابی کم‌عمق و گل‌آلود به جا مانده بودند که به محققان کمک می‌کنند تصویر دقیق‌تری از دوره مهم تکامل دایناسورها به دست بیاورند. بیشتر این ردپاها مربوط به دایناسورهای سوروپود گردن دراز است که حدود دو متر قد داشتند و تروپودهایی که از اجداد تیرانوسوروس‌های رکس بودند. محققان حدود ۵۰ جای پا را عکاسی، محاسبه و تحلیل کردند. این ردپاها در دماغه‌ای از جزیره اسکای دیده شده که جزر و مد در آن زیاد است.

با توجه به وضعیت جوی منطقه مطالعه دقیق روی جای پاها کار دشواری بود. تاثیر بادها و تغییرات منطقه کار را سخت می‌کرد اما دانشمندان علاوه بر جای پاهای مجزا و جدا از هم، متوجه دو مسیر هم شده‌اند که معلوم است دو دایناسور آن را طی کرده‌اند.

پیج دی‌پولو که سرپرست تیم تحقیقاتی است می‌گوید: «این ردپا دومین کشف از جای پای دایناسورهای سوروپود در اسکای است. اما این‌بار در صخره‌هایی آن را یافتیم که قدیمی‌تر از قبلی‌ها بودند و نشان می‌دهد حضور سوروپودها در این بخش از جهان نسبت به قبلی‌ها دوره طولانی‌تری داشته است. این مکان تازه به ما کمک می‌کند که بتوانیم با ذهنیت روشن‌تر تصویری از دایناسورها در جزیره اسکای در دوران ژوراسیک میانه پیدا کنیم.»

دوره ژوراسیک میانه دومین دوره از ژوراسیک است که تقریبا از ۱۷۴ تا ۱۶۳ میلیون سال پیش طول کشیده است.

منبع: بی‌بی‌سی



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X