مقایسه اسکن عنبیه سامسونگ با فیس آیدی اپل
سامسونگ در سالهای اخیر، سرمایهگذاری زیادی بر توسعهی فناوری اسکن عنبیه کرده است و به همین خاطر جدیدترین گوشیهای پرچمدار این شرکت از این سیستم بهره میبرند. از آن طرف اپل هم با سرمایهگذاری بر توسعهی سیستم فیس آیدی، سروصدای زیادی در دنیای تکنولوژی ایجاد کرد. در ادامه، نگاهی به قابلیتهای این دو سیستم میاندازیم.
سیستم اسکن عنبیه سامسونگ
سامسونگ اولین بار این سیستم را در گوشی گلکسی نوت ۷ پیاده کرد. از آن زمان به بعد، این فناوری در گوشیهای پرچمدار سامسونگ قرار گرفته و عملکرد آن همواره رو به بهبود بوده است. عنبیهی چشم بافت منحصر به فردی دارد. این یعنی بافت چشم چپ شما با چشم راستتان یکسان نیست. در حقیقت الگوی بافت عنبیه در مقایسه با الگوی اثرانگشت منحصربهفردتر است. به دلیل همین موضوع، گوشیهای پرچمدار سامسونگ در کنار بهرهگیری از حسگر اثر انگشت، از سیستم اسکن عنبیه هم استفاده میکنند. برای استفاده از این سیستم کافی است به گوشی خود نگاه کنید تا دوربین مخصوص مربوط به آن بتواند کار خود را انجام دهد.
سامسونگ برای این کار، از سختافزارهای مخصوصی استفاده میکند. یک چراغ مخصوص در قسمت فوقانی گوشی قرار دارد که نور مادون قرمز ساطع میکند. چشم انسان نمیتواند این نور را ببیند و استفاده از آن دو دلیل دارد: یک اینکه چنین نوری مردمک چشم را منقبض نمیکند و دیگر اینکه مادون قرمز بهتر از طول موجهای دیگر، رنگها را روشنتر میکند و به همین خاطر کار دوربین مخصوص راحتتر میشود. اگر با دقت و از نزدیک به یک عنبیه نگاه کنید، میبینید که صدها رنگ مختلف با الگویهای متنوع درون آن قرار دارند. با تابش نور مادون قرمز، دوربین مخصوص میتواند هزاران رنگ قرار گرفته درون عنبیه را تشخیص بدهد.
بعد از شناسایی این الگوها، این اطلاعات ابتدا پردازش و سپس بهصورت ایمن در داخل گوشی ذخیره میشود. در ضمن سامسونگ با بهرهگیری از فناوری تشخیص چهره، میتواند بهسرعت موقعیتهای چشمها را تشخیص دهد و به همین خاطر استفاده از این فناوری با سرعت زیادی انجام میگیرد. همانطور که گفتیم، این فناوری همواره رو به بهبود بوده است و به همین خاطر در گوشیهای گلکسی اس ۹ و اس ۹ پلاس، سامسونگ موفق شده فاصله حداقلی چشم با گوشی برای بهرهگیری از این مشخصه را افزایش دهد. این یعنی دیگر لازم نیست دوربین را تا حد زیادی به چشم خود نزدیک کنید. در ضمن به دلیل استفاده از نور مادون قرمز، در شرایط نوری و محیطی مختلف میتوان به راحتی از این مشخصه استفاده کرد.
سیستم فیس آیدی اپل
اپل بعد از سالها سرمایهگذاری، موفق به توسعهی سیستم تشخیص چهره پیشرفته تحت عنوان فیس آیدی شد. همانند سیستم اسکن عنبیه سامسونگ، فیس آیدی هم از نور مادون قرمز استفاده میکند و با تابش هزاران نقطه بر چهره، میتواند یک نقشه سهبعدی از چهره کاربر ایجاد کند.
این داده روانهی بخش پردازش عصبی تراشه A11 میشود. در این بخش با استفاده از دادههای دریافتی، یک نقشه سهبعدی دقیق از چهره کاربر خلق میشود. همانند سیستم اسکن عنبیه سامسونگ، اطلاعات مربوط به فیس آیدی کاملا در داخل گوشی ذخیره میشود. برای باز کردن قفل گجت، این سیستم ابتدا چهرهی کاربر را بررسی و آن را با چهرهی ذخیره شده مقایسه میکند، اگر چهره مطابقت داشت، اجازهی باز شدن قفل صادر میشود.در ضمن این سیستم میتواند تغییرات تدریجی صورت را شناسایی کند و مثلا اگر ریش بگذارید یا ریش خود را بزنید، فیس آیدی باز هم از پس شناسایی چهره شما برمیآید.