ماجرای رسوایی فولکس واگن

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه

افشای تقلب شرکت فولکس واگن در آزمایش‌های میزان انتشار دود و گازهای آلوده‌کننده رسوایی فاجعه‌باری برای این شرکت رقم زد.

رییس شعبه‌ی آمریکای فولکس واگن: “ما کاملا خراب‌کاری کردیم”

فولکس واگن به چه متهم است؟

این شرکت خودروسازی آلمانی اعتراف کرد که در آزمون‌های میزان گاز خروجی (همان دود خودرو) در ایالات متحده تقلب کرده بود. براساس سازمان محافظت از محیط زیست (EPA)، بعضی از خودروهایی که در آمریکا فروخته می‌شوند، دستگاه‌هایی در موتورهای دیزلی داشتند که می‌توانست تشخیص دهد که چه زمانی آزمایش می‌شود و در این مواقع عملکرد موتور را تغییر می‌دادند تا نتایج بهتری در آزمایش داشته باشند.

فولکس واگن تلاش‌های زیادی کرده است تا خودروهای دیزلی را در ایالات متحده بفروشد و خودروهای‌اش را در یک کمپین تبلیغاتی بزرگ می‌کند و ادعا می‌کند که این خودروها دود کمی تولید می‌کنند؛ یعنی اطلاعاتی خلاف واقع در مورد محصولات‌اش می‌دهد.

vw2

این دستگاه یک کیت پیچیده است
جزییات دقیق مربوط به نحوه‌ی ساز و کار این دستگاه نامعلوم است. سازمان EPA گفته است که موتورها نرم‌افزاری کامپیوتری داشتند که می‌توانستند با زیر نظر گرفتن سرعت، عملیات موتور، فشار هوا و حتی موقعیت فرمان رانندگی، شرایط آزمایشی را تشخیص دهند.

وقتی که خودروها تحت شرایط کنترل‌شده‌ی آزمایش کار می‌کردن، این دستگاه وسیله‌ی نقلیه را در نوعی حالت ایمنی قرار می‌داد که باعث می‌شود خودرو قدرت و عملکرد خودرو پایین‌تر از حد نرمال بیاید. اما در جاده موتورها به حالت اولیه بازمی‌گشتند.

نتیجه این می‌شد که این موتورها تا ۴۰ برابر بیشتر از حد مجاز گاز آلوده‌کننده‌ی نیتروژن اکسید تولید می‌کردند.


پاسخ فولکس واگن

مایکل هورن، رییس شعبه‌ی آمریکای فولکس واگن، گفت: “ما کاملا خراب‌کاری کردیم” و مارتین وینترکورن، مدیر گروه ارشد، هم گفت: “ما اعتماد مشتریان و عموم مردم را از بین بردیم.”

فولکس واگن تنها در ایالات متحده تعداد ۵۰۰ هزار خودرو را پس گرفته و ۶٫۵ بیلیون یورو هم خسارت مالی دیده است. به احتمال زیاد ضررهای مالی به اینجا ختم نمی‌شود. سازمان EPA این قدرت را دارد که یک شرکت را به ازای هر خودرویی که استانداردهای تعیین شده را نقض می‌کند، تا ۳۷۵۰۰ دلار جریمه کند.

_85687749_85687748

آیا مشکلات فولکس واگن به آمریکا محدود می‌شوند؟
قطعا این‌طور نیست. دیگر کشورها مثل ایتالیا، فرانسه، کره‌ی جنوبی بررسی‌ها را آغاز می‌کنند. سیاست‌مداران، قانون‌گذاران و گروه‌های فعال محیط زیستی در سراسر جهان اعتبار آزمایش‌های انتشار گاز فولکس واگن را زیر سوال برده‌اند. وزیر اقتصاد گفت که باید در سطح اروپا بررسی‌های انجام شود تا عموم مردم خاطرجمع شوند.

در این مرحله، تنها خودروهای موجود در آمریکا پس گرفته می‌شوند. اما با وجود تعداد ۱۱ میلیون خودروی دیزلی فولکس واگن ممکن است تعداد بیشتری از آنها پس گرفته شوند. نصف فروش‌‌های این شرکت در اروپا از همین خودروهای دیزلی ناشی می‌شود. تعجبی ندارد که سهم بازار این شرکت در همان روزهای اول پس از رسوایی ۳۰ درصد کاهش یافت.

مارتین وینترکورن، مدیر ارشد، استعفا داده است، اگر چه که او ارتکاب به هرگونه خطا را رد می‌کند. هنوز نامشخص است که عامل اصلی چنین تقلبی چه شخص یا اشخاصی بوده‌اند. احتمالا در زنجیره‌ی مدیریتی فولکس واگن مدیرانی بوده‌اند که به کارگیری چنین دستگا‌ه‌هایی را برای تقلب تایید کرده‌اند. بنابراین احتمال دارد اشخاص بیشتری از این شرکت جدا شوند. در سال ۲۰۱۴ از سوی آمریکا نگرانی‌هایی درباره‌ی میزان انتشار دود خودروهای فولکس واگن مطرح شد، اما این شرکت آنها را به عنوان “مشکلات فنی” رد کرد.

آیا دیگر شرکت‌های سازنده‌ی خودرو هم به چنین کاری متهم هستند؟

تشخیص این موضوع بر عهد‌ه‌ی مقامان دولتی است. هیئت منابع هوایی کالیفرنیا در حال حاضر نتایج آزمایش دیگر تولیدکنندگان را بررسی می‌کند. مسوولان فورد، BMW، رنو-نیسان گفتند که آنها از این دستگاه‌ها استفاده نکردند.

جامعه‌ی تولیدکنندگان و تجارت موتور بریتانیا، SMMT، عنوان کرد: اتحادیه‌ی اروپا بر مبنای سیستم کاملا متفاوتی با آمریکا عمل می‌کند. تمام آزمون‌های اروپایی تحت شرایط سختی که قانون اتحادیه‌ی اروپا تعیین کرده، انجام می‌شوند. دست‌اندرکاران صنعت خودروسازی این را می‌دانند که روش‌های آزمایشی فعلی قدیمی هستند و به دنبال توافق‌نامه‌ی با کمیته‌ی اروپایی هستند تا آزمون جدیدی برای سنجش میزان تولید دود در نظر گرفته شود؛ آزمونی که در آن از تکنولوژی‌های جدید برای آزمایش استفاده می‌شود.”

vw1

افراد فعال در کمپین‌های محیط زیستی مدت‌هاست که می‌گویند قوانین مربوط به انتشار دود جدی گرفته نمی‌شوند: “خودروهای دیزلی در اورپا با تکنولوژی بدتری در مقایسه با آمریکا عمل می‌کنند. جدیدترین گزارش‌های ما نشان دادند که تقریبا ۹۰ درصد خودروهای دیزلی در جاده بیشتر از حد تعیین شده دود تولید می‌کنند.”

کارشناسان خودرو معتقدند که استانداردهای اروپایی به اندازه‌ی استانداردهای آمریکا سخت‌گیرانه نیستند. به همین دلیل در اروپا نیاز کمتری به تقلب وجود دارد.

همه‌ی اینها یک ضربه‌ی دیگر به بازار خودروهای دیزلی می‌زند. طی دهه‌ی گذشته خودروسازان با حمایت دولت‌ها، برای تولید وسایل نقلیه‌ی دیزلی مبالغ هنگفتی سرمایه‌گذاری کرده‌اند. زیرا آنها باور دارند که این خودروها برای محیط زیست بهتر هستند. جدیدترین شواهد علمی نشان می‌دهند که این طور نیست.

فروش خودروهای دیزلی از قبل هم رو به کاهش بود و رسوایی فولکس واگن هم به این موضوع شدت خواهد داد. «ریچارد گین»، یکی از کارشناسان خودروسازی، گفت: “این افشاگری‌ها به احتمال زیاد باعث افت بسیاری در تقاضا برای خودروهای دیزلی خواهد شد.”

در حال حاضر در آمریکا، بازار خودروهای دیزلی تنها ۱ درصد از فروش خودروها را تشکیل می‌دهد و بعید است که در آینده‌ای نزدیک این رقم افزایش یابد.

اما در اروپا تاثیر این ماجرا چشمگیرتر خواهد بود و بخش عظیمی از بازار یک‌شبه به خودروهای پترولی روی خواهند آورد.

منبع: BBC



دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۶ دیدگاه
  1. امیر

    به نظر من مهندسینی که تونستن تجهیزات و برنامه ای روی خودرو نصب کنند که این خودرو بتونه شرایط آزمایش و تست رو تشخیص بده خودش یه شاهکاره. من از همینجا به اونایی که این کار رو انجام دادند درود می فرستم. سیستم هوشمندی که بتونه شرایط تست اونم تو آمریکا رو دور بزنه، به نظر من یه چیز خارق العاده است. دمشون گرم

    1. Peiman

      امیر عزیز با هاتون موافقم البته تا حدی!! اونم فقط بخاطر این حد از وفا داری تون!ولی! دقت کنید که شعبه آمریکایی فلوکس واگن این خلاقیت رو به ثمر رسونده یعنی این تقلب توی خاک امریکا صورت گرفته وبه دست یه سری آمریکایی!! حالا قسمت باحالش اینه که الان کار گرا و کارمندای خط تولید ( که آمریکایی باشن) هیچ ضرری رو متحمل نشدن یا فوقش چهار نفرو اخراج می کنن! اما مسئولین فلوکس واگن چه در کشور مادر و چه در آمریکا که آلمانی باشن شرکتشون متهم شده!! اتهامی که هدفی جز صدمه به اقتصاد آلمان نداره… خلاصه داستان این ه که آمریکا خودش خطا رو انجام داده خودش شکایت می کنه و ضرر اساسی رو نصیب فلوکس واگن میکنه که بزرگ ترین خودروساز آلمان از زمان بنیان گذارش یعنی هیتلره! با آمدن اسم هیتلر فک کنم علت خصومت آمریکا و متحداش روشن شه ؛) ممنون از انتشار مطلب بنده!

  2. کیا

    اینجا برعکسه ، هر چی ماشین بیشتر دود کنه ، قیمتش میره بالاتر، بیشتر تبلیغ میکنن که بفروشه!!! بیاره ماشیناش و اینجا

    1. A

      مثل اینکه شوخی شما داره به واقعیت تبدیل میشه
      اخیرا شایعاتی مبنی بر هماهنگی شرکت ایران خودرو برای فروش خودروهای دیزلی فولکس واگن در ایران شنیده میشه!

  3. غضنفر

    عجیباً غریبا 😐

  4. شریفی

    فولکس تقلب کنه یا نکنه من عاشقشم
    ماشین فقط آلمانی بعد آمریکایی بعد ژاپنی

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X