مخترع Copy/Paste چه کسی بود؟
ازآنجاییکه در حال خواندن این مقاله در دیجیکالا مگ هستید، قطعا طرز کار با کامپیوتر یا موبایل را میدانید. درنتیجه حتی اگر کمترین میزان دانش در زمینهی کار با کامپیوتر را داشته باشید، حتما با اصطلاحات «کپی» (Copy)، «کات» (Cut) و «پیست» (Paste) آشنا خواهید بود.
کپی/پیست یکی از رایجترین دستورات در سیستمهای عامل مختلف است که همهی ما بهصورت روزانه با آن سر و کار داریم. شاید این دستور، خیلی ساده و ناچیز به نظر آید ولی تصور کنید اگر در دنیای پیچیدهی امروز، امکان کپی/پیست وجود نداشت، چقدر تایپ کردن و به خاطر سپردن مطالب بیشتر میشد.
حال که ارزش این دستور ساده ولی حیاتی را متوجه شدیم، بهتر است از «لری تسلر» (Larry Tesler) تشکر کنیم. تسلر توانست عنوان «مخترع دستورهای Cut، Copy و Paste» را به خود اختصاص دهد. او یکی از مهندسهای نخبه در Xerox PARC (مرکز تحقیق و توسعه در ایالت کالیفرنیا) در دههی هفتاد میلادی بود. در آن زمان، کامپیوترهای خانگی تنها در حد یک ایده بودند و کسی فکر نمیکرد که روزی به واقعیت تبدیل شوند.
تسلر در بین سالهای ۱۹۷۳ تا ۱۹۷۶ بر روی برنامهریزی سیستم Smalltalk-76 کار میکرد. در آن زمان او راهحلی برای ذخیرهسازی متنها بر روی حافظهی داخلی کامپیوتر (کپی یا کات) و سپس انتقال آن بهجای دیگری (پیست) پیدا کرد. لغات Cut، Copy و Paste هم از اصلاحات کتابهای چاپی برداشته شدهاند؛ جایی که واقعا لغات با قیچی بریده (Cut) و بر روی کاغذ دیگری چسبانده (Paste) میشدند.
تسلر پس از Xerox PARC، بهعنوان کارشناس کامپیوتر در شرکت اپل استخدام شد و بعد از آنهم، با کار بر روی زیستفناوری (Biotechnology)، توانست سمت معاون ارشد را در آمازون و یاهو به دست آورد.
منبع: Discovery
سلام.
اگه بدونید چه خدمت بزرگی کرده.
میدونید که الآن یکی از راحت ترین روشهای تولید پایان نامه شده این:
Ctrl+C
Ctrl+N
Ctrl+V
Ctrl+P
تمام
اگه Ctrl+C و Ctrl+V اختراع نمیشد، چی میشد؟
البته Ctrl+A در ابتدا را فراموش کردی دوست عزیز D:
خیلی ممنون.
دمش گرم من که همیشه میگه خدا بیامرزه پدر اونکه ایده ی کپی پیست رو داد 🙂 مخصوصا تو دوران دانشجویی :))
آقای حشمتی مطالبی که انتخاب میکنید خیلی هیجان انگیز هستند.
مرسی
پ.ن البته بقیه مطالب هم خیلی خوبن هااا :دی
خداخیرش بده :))
حداقل میتونم بگم میلیونها دانشجو دست ایشون رو به گرمی می فشارند! 🙂
?
فقط می تونم بگم منفجر شدم از این حرفت پسر. خیلی بامزه بود 🙂
نقطه مقابلش فرد دیگه ای هم هست به نام
” آیزاک نیوتن”
که دانشجویان و دانش آموزان ارادت خاصی بهش دارن