محققان چینی سامانهی کنترل خودرو توسط مغز را ساختند
در حالی که شرکتهایی مثل تویوتا، نیسان و تسلا مشغول ساخت خودروهای بدون راننده و هوشمند هستند، محققان چینی آیندهی خودروها را در رانندگی بدون استفاده از دست میبینند.
شرکتهای خودروساز میخواهند تا پنج سال دیگر، اولین خودروهای بدون راننده را وارد بازار کنند.
بر اساس گزارش رویترز، گروهی از محققان دانشگاه «نانکای» (Nankai) چین، نمونهی اولیهی خودرویی را ساختهاند که توسط سیگنالهای مغزی کنترل میشود. این تیم تحقیقاتی توانسته است با استفاده از سیگنالهای مغزی، خودرویی را به جلو و عقب تکان دهند و همچنین آن را متوقف کنند. امکان قفل و باز کردن درها با استفاده از مغز هم یکی دیگر از قابلیتهای نرمافزار ساخته شده است.
«ژانگ ژاو»، یکی از محققان دانشگاه نانکای در توضیح تحقیقاتاش گفته است که آنها با استفاده از ۱۶ سنسور نوار مغز، توانستهاند خودرو را کنترل کنند. این سنسورها به راننده متصل میشوند، سپس کامپیوتری سیگنالها را بررسی و آنها را به فرمانهای قابل تشخیص از سوی خودرو تبدیل میکند.
شرکت گوگل چند وقت پیش اعلام کرد که میخواهد خودروهای هوشمند و بدون راننده را تا پنج سال دیگر وارد بازار کند. دو شرکت نیسان و تویوتا هم هر کدام، سال ۲۰۲۰ را زمان ورود خودروهای بدون راننده میبینند.
برنامهی جدید محققان چینی، فعلا مراحل اولیهی ساختاش را سپری میکند و خودروی آنها هم که یک Great Wall است، میتواند فقط در خطی مستقیم حرکت کند. «دوان فنگ»، مدیر این پروژهی تحقیقاتی میگوید که هدف ساخت تکنولوژی جدید، کمک به رانندگی افراد معلول است.
منبع: Cnet