ماه‌نورد چین سنگ‌های جدید روی ماه پیدا کرد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱ دقیقه

دو سالی است که از فرود کاوشگر چینی «یوتو» (Yutu) روی ماه می‌گذرد و این کاوشگر توانسته است نوع سنگ جدیدی کشف کند. بر اساس نتایج تحقیقاتی که اخیرا در نشریه‌ی Nature Communications منتشر شده است، ساختار جدید سنگ‌های کشف شده، اطلاعات بیشتری از چگونگی ساخته شدن ماه می‌دهد.

در حالی که ساختار تشکیل دهنده‌ی زمین، در همه جای آن حدودا یکسان است، رگلیتی که سطح ماه را تشکیل داده است، نقطه به نقطه فرق می‌کند.

از ۴۰ سال پیش تا به حال، هیچ ماه‌نوردی با فرود نرم روی ماه ننشسته بود و ماه‌نورد یوتو بعد از ۴۰ سال توانست این کار را انجام دهد. کاوشگر Chang-e 3 و یوتو هر دو در ژانویه‌ی سال ۲۰۱۳ میلادی به نرمی روی سطح ماه فرود آمدند. در حالی که ماه‌نورد یوتو، رکورد طولانی‌ترین زمان ماندن روی سطح ماه را دارد، در این مدت زمان کار زیادی انجام نداده است. این ماه نورد تنها چند روز پس از فرودش، با مشکلات فنی مواجه شد و سیستم‌های‌اش از کار افتادند.

با این حال، یوتو توانست صخره‌ها و سنگ‌های اطراف‌اش را بررسی کند. داده‌های این بررسی‌ها، به تازگی به زمین فرستاده شده است. منابعی هم که یوتو پیدا کرده، باعث حیرت دانشمندان شده است. در حالی که کاوشگرهای امریکایی و روسی که در دهه‌های شصت و هفتاد میلادی به ماه رفت بودند، سنگ‌هایی با درصد تیتانیوم بسیار بالا یا بسیار پایین پیدا کرده بودند، سنگ‌هایی که یوتو بررسی کرده است، میزان تیتانیوم متعادلی دارند. گزارش‌ها هم‌چنین می‌گوند که این سنگ‌ها دی‌اکسید آهن بسیار زیادی دارند.

محققان می‌گویند در حالی که ساختار تشکیل دهنده‌ی زمین، در همه جای آن حدودا یکسان است، رگلیتی که سطح ماه را تشکیل داده است، از نقطه به نقطه فرق می‌کند. سنگ‌هایی که یوتو بررسی کرده است هم‌چنین در مجاورت یک دهانه‌ی برخورد کوچک روی ماه بوده‌اند. این دهانه‌ی برخورد که صد میلیون سال پیش به وجود آمده، می‌تواند سنگ‌های دوره‌های مختلف ماه را در خود جای داده باشد.

منبع: Smithsonian



دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X