۶ قابلیت گوشیهای هوشمند که امیدواریم به لپتاپها راه پیدا کنند
بسیاری از کاربران اعتقاد دارند که برخی از ویژگیهای گوشیهای هوشمند بهتر است که به لپتاپ ها راه پیدا کنند. این روزها به نظر میرسد که گوشیهای هوشمند بهترین و جذابترین نوآوریها را دریافت میکنند ولی طی چند سال گذشته طراحی و ویژگیهای اصلی لپتاپ ها تحول چندانی نداشته است. در ادامه به ۶ قابلیت نوآورانه گوشیهای هوشمند میپردازیم که امیدواریم بهزودی در لپتاپها هم به کار گرفته شوند.
نمایشگر اولد
نمایشگرهای اولد که قادر به نمایش جذابتر رنگها و کنتراست بهتری هستند، میتوانند ظاهر محتوا، اپلیکیشنها و بسیاری از موارد دیگر را به شکل بهتری نمایش دهند و علاوه بر این موارد، از لحاظ مصرف انرژی هم بهینهتر عمل میکنند. اصلیترین دلیل این بهینه بودن مصرف انرژی به ماهیت این نمایشگرها برمیگردد که هنگام نمایش رنگ سیاه، پیکسلهای مذکور کاملاً خاموش میشوند و از لحاظ نمایش برخی رنگها و روشناییها، در مقایسه با نمایشگرهای LCD با مصرف انرژی کمتر میتوانند نتیجهی بهتری را به ارمغان بیاورند. بهینه بودن مصرف انرژی، منجر به عمر بیشتر باتری میشود.
با وجود تمام این مزایا، نمایشگرهای اولد آنچنان که بایدوشاید به لپتاپ ها راه پیدا نکردهاند و همچنان بیشتر آنها از نمایشگرهای LCD بهره میبرند. یکی از دلایل این عدم استقبال شرکتهای سازنده، به هزینهی این نمایشگرها برمیگردد. با این حال، با تلاش بیشتر و افزایش تولید، میتوان هزینههای مربوط به ساخت نمایشگرها را کاهش داد ولی هنوز شرکتهای سازندهی لپتاپ ها تمایل چندانی به اتخاذ چنین راهبردهایی ندارند.
سیستم تشخیص چهره برای آنلاک کردن لپتاپهای مک
برخی از لپتاپهای مبتنی بر ویندوز ۱۰، از مشخصهای تحت عنوان Windows Hello بهره میبرند که به کاربر اجازه میدهند با استفاده از سیستم تشخیص چهره، سیستم خود را آنلاک کنند. با وجود اینکه اپل در رابطه با این تکنولوژی پیشرفتهای حائز اهمیتی به دست آورده، ولی تکنولوژی تشخیص چهره هنوز به لپتاپهای اپل راه پیدا نکرده است.
برخی از لپتاپها، مانند مکبوک ایر جدید، از حسگر تشخیص اثر انگشت بهره میبرند که جایگزین نسبتا مناسبی برای سیستم تشخیص چهره است. ولی هیچچیزی نمیتواند جای یک سیستم تشخیص چهره پیشرفته را پر کند.
شارژ بیسیم
هرچند شارژ بیسیم گوشیهای هوشمند آنچنان که انتظارش را داشتیم مورد استقبال کاربران قرار نگرفته است، ولی شارژ بیسیم برای لپتاپ ها تا حدی معقول به نظر میرسد، زیرا حملونقل لپتاپها سختتر از گوشیهای هوشمند است. اگر بهعنوان مثال لپتاپ مذکور در بیشتر اوقات بر روی میز قرار دارد، با بهرهگیری از شارژ بیسیم میتواند همیشه به پد شارژ متصل باشد. همچنین برخلاف گوشیها که معمولاً برای استفاده، آنها را باید از پد شارژ برداریم، لپتاپها هنگامی که بر روی یک پد شارژ قرار دارند، بهراحتی قابل استفاده هستند.
همانطور که گفتیم، شارژ بیسیم گوشیهای هوشمند هم هنوز مورد استقبال گسترده قرار نگرفته و به همین خاطر، شرکتهای سازنده لپتاپها هم تمایل چندانی برای ارائهی این تکنولوژی برای لپتاپهای خود ندارند. در سال ۲۰۱۷، شرکت Dell یک لپتاپ مجهز به این مشخصه را معرفی کرد ولی این لپتاپ هم بهصورت گسترده عرضه نشد و مورد استقبال فراوانی هم قرار نگرفت.
بیشتر بخوانید: راهنمای کامل مشخصات فنی کامپیوتر به زبان ساده
مشابه دکمه سایلنت آیفون ولی برای قطع کردن دوربین و میکروفون لپتاپ
بسیاری از کاربران از دوربین لپتاپ میترسند و با استفاده از استیکرها و وسایل پلاستیکی، جلوی آن را میگیرند. حتی برخی از لپتاپها کاورهای اسلاید مانندی در کنار دوربین خود دارند که میتوانند جلوی این بخش از لپتاپ را بگیرند. اما چنین راهحلهایی بسیار ساده و ابتدایی هستند.
از لحاظ ترس برای گوش دادن به حرفهای کاربر از طریق میکروفون لپتاپ، فقط شرکتهای اندکی راهحلهای نسبتاً مفیدی را ارائه دادهاند. بهعنوان مثال، راهحل اپل برای این مسئله در جدیدترین لپتاپهای مکبوک پرو و مکبوک ایر این است که هنگام بسته شدن لپتاپ، میکروفون هم بهصورت فیزیکی قطع میشود. هرچند چنین کاری یک قدم روبهجلو محسوب میشود، ولی هنگام استفاده از لپتاپ اپل هنوز این ترس و واهمه از گوش دادن به حرفهای کاربر وجود دارد.
به همین خاطر، امیدواریم چیزی شبیه به دکمه سایلنت موجود در آیفونها، به لپتاپها راه پیدا کند؛ دکمه بسیار کوچکی که در بدنه تعبیه شده باشد و با استفاده از آن، دوربین و میکروفون لپتاپ بهصورت فیزیکی قطع شود. با این کار، خیال کاربر کاملاً راحت میشود که دوربین و میکروفون کاملاً قطع هستند و کسی نمیتواند به آن دسترسی پیدا کند. و در زمانی که به این موارد نیاز پیدا میکنید، کافی است دوباره از این دکمه استفاده کنید تا این دو مورد فعال شوند.
مقاومت در برابر مایعات
ریختن مایعات بر لپتاپ اتفاق عجیبی نیست و بسیاری از کاربران حداقل یک بار با این اتفاق روبرو شدهاند. حالا که روزبهروز به تعداد گوشیهای ضدآب افزوده میشود، لپتاپها هم بهتر است در مسیر مشابهی حرکت کنند تا دیگر کاربران نگران ریختن مایعات بر لپتاپهای خود نباشند.
البته ارائهی این قابلیت چندان هم ساده نیست. اول از همه لپتاپها علاوه بر بهرهگیری از پورتهای مختلف، بخشهایی از لبهها و پایین را نسبتاً باز میگذارند تا هوای تازه وارد بخش داخلی شود و گرمای تولیدی هم خارج شود. در بیشتر موارد هم، مایعات ریخته شده بر روی لپتاپها از طریق همین بخشها به قسمت داخلی نفوذ میکنند.
علاوه بر این، باید به وجود کیبوردهای فیزیکی هم اشاره کنیم که گوشیهای هوشمند فاقد چنین چیزی هستند. در فضایی که در اطراف هرکدام از این کلیدها وجود دارد، مایعات خیلی سریع میتوانند به داخل لپتاپ نفوذ کنند.
حاشیههای بسیار کم
از بین لپتاپهایی که نمایشگرهایشان از حاشیهی بسیار اندکی بهره میبرند، میتوانیم به لپتاپ XPS از شرکت Dell و لپتاپ MateBook X Pro از شرکت هواوی اشاره کنیم. هرچند کاهش حاشیهها در بین گوشیهای هوشمند دیگر یک پدیده همهگیر محسوب میشود، ولی هنوز این مشخصه به بسیاری از لپتاپها راه پیدا نکرده است. همانند گوشیهای هوشمند، لپتاپهای مجهز به حاشیههای کمتر میتوانند نمایشگرهای بزرگتری را در اندازهی کلی کوچکتر ارائه دهند و این مشخصه، ظاهر جذابتری را برای لپتاپها به ارمغان میآورد.
در این رابطه چه فکر میکنید؟ به نظر شما کدامیک از قابلیتهای گوشیهای هوشمند بهتر است که در لپتاپها هم به کار گرفته شوند؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با ما و دیگران در میان بگذارید.
بیشتر بخوانید: طراحی گوشیهای هوشمند آینده چگونه خواهد بود؟
منبع: BusinessInsider
خیلی لپ تاپا ایدهآل میشن!