چطور فلافل لبنانی درست کنیم؟
توپهای ترد و خوشمزهای که در روغن سرخ میشوند و به نام فلافل معروف شدهاند. فلافل یک غذای محبوب در سرتاسر دنیا است که مواد اولیه آن ۱۰۰ درصد گیاهی است. فلافل ساندویچی در ایران بسیار محبوب است. این موضوع باعث پیدایش فلافل ایرانی شده که البته تفاوت چندانی هم با فلافل لبنانی ندارد. شاید شما هم دوست داشته باشید طرز تهیه فلافل خانگی را یاد بگیرید. با ما همراه باشید تا در این قسمت از آموزش آشپزی تصویری دیجیکالا مگ طرز تهیه فلافل لبنانی را به شما آموزش دهیم.
برخی تاریخشناسان فلافل را متعلق به مصر میدانند؛ چرا که در برخی نقاشیهای قدیمی این منطقه افراد در حال سرخ کردن توپهای خوراکی هستند. همچنین از آنجا که نخود غذای محبوب و سرخ کردن یک شیوه رایج در آشپزی هندی است، برخی دیگر فلافل را متعلق به هند میدانند که به مرور توسط ترکها و عربها به خاورمیانه رسیده و فلافل لبنانی را شکل داده است. اما امروزه محبوبیت فلافل به اندازهای شده که در سرتاسر دنیا آن را تهیه میکنند. فلافل از واژه Filfil با دو معنی «فلفل» و «پفکی» آمده است. مادهی اصلی این غذا نخود است و با ادویه و سبزیجات معطر مزهدار میشود. همین موضوع این غذا را بسیار به صرفه و ساده میکند که طبخ آن هم نیاز به زمان زیادی ندارد.
مواد لازم برای فلافل
- نخود خیس خورده: ۴۰۰ گرم
- پیاز: ۱ عدد متوسط
- سیر: ۳ حبه
- گشنیز: ۱۰ شاخه
- جعفری: ۱۰ شاخه
- پودر انبه: ۱ قاشق غذاخوری
- پودر تخم گشنیز: ۱ قاشق چایخوری
- پور زیره: ۱ قاشق مرباخوری
- پودر جوز هندی: یک سوم قاشق مرباخوری
- فلفل قرمز و نمک: به میزان لازم
مواد لازم برای سس مخصوص فلافل لبنانی
- ماست: ۴ قاشق غذاخوری
- خیارشور: ۲ قاشق غذاخوری (ریز خردشده)
- ارده: یکونیم قاشق غذاخوری
- سیر له شده: ۱ حبه
- آب لیموترش تازه: یکونیم قاشق غذاخوری
- روغن زیتون: یکونیم قاشق غذاخوری
- زیره: ۱ قاشق غذاخوری
- سماق: ۱ قاشق مرباخوری
- نمک: به میزان لازم
طرز تهیه فلافل لبنانی
۱.
نخودها را حداقل از ۲۴ ساعت قبل با آب ولرم خیس و در این فاصله ۲ الی ۳ بار آب آنها را عوض کنید. سپس آنها را با استفاده از غذاساز یا چرخ گوشت به شکل یک پوره در بیاورید.
۲.
بعد از این که نخودها کاملا له شد و به شکل پوره درآمد، جعفری، گشنیز، روغن زیتون، پیاز، سیر و ادویهها را به آن اضافه و همهی مواد را با هم در غذاساز میکس یا مجددا چرخ کنید. در صورتی که از غذاساز استفاده میکنید مواد را طی دو مرحله به نخود اضافه کنید تا به دستگاه شما فشار نیاید.
۳.
وقتی مواد شما حالت خمیری پیدا کرد، آن را به ظرف دیگری منتقل کنید. مواد را بچشید و نمک آن را اندازه کنید. سپس روی آن را با سلفون بپوشانید و در یخچال قرار دهید تا به مدت ۱ ساعت استراحت کند.
۴.
در این فاصله سس فلافل را تهیه کنید. همهی مواد لازم سس را با هم مخلوط و در نهایت میزان نمک و ترشی آن را اندازه کنید.
۵.
بعد از یک ساعت مواد فلافل را از یخچال خارج کنید. در صورت تمایل میتوانید ۱ قاشق مرباخوری بکینگ پودر به مواد آن اضافه کنید که البته اجباری نیست. در اینجا نیاز به قالب مخصوص تهیه فلافل داریم. ابتدا قالب را درون روغن بزنید و سپس داخل آن را از مواد پر کنید.
۶.
در یک تابه روغن را با حرارت ملایم داغ و فلافلها را به صورت غوطهور سرخ کنید. در نهایت میتوانید فلافلها را روی حولهی کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
دستور پخت و عکس: مریم ابراهیمی