سیگارهای الکترونیکی طعمدار چندان هم سالم نیستند
سیگارهای الکترونیکی طعمدار ممکن است محتوی موادی شیمیایی باشند که میتوانند به ریه آسیب بزنند.
این ترکیبات شیمیایی در بسیاری از خوراکیهای شیرین مثل پشمک و کیکها و آبمیوهها استفاده میشود.
بعضی از سیگارهای الکترونیکی طعمدار ممکن است حاوی طعمدهندهای شیمیایی باشند که منجر به بیماریهای مزمن ریه میشوند. این مادهی شیمیایی که «دیاستیل» (Diacetyl) نام دارد، در بیش از ۷۵ درصد از سیگارهای الکترونیکی طعمداری که محققان دانشگاه هاروارد تست کردهاند، پیدا شده است. علاوه بر این، دو ترکیب دیگر هم که برای سلامت انسان مضر هستند، در آنها یافت شده بود. این ترکیبات شیمیایی در بسیاری از خوراکیهای شیرین مثل پشمک و کیکها و آبمیوهها استفاده میشود.
دیاستیل یک افزودنی شیمیایی است که گاهی اوقات به مواد غذایی اضافه میشود تا به آنها نوعی طعم کرهای داده شود. گفته میشود استنشاق این ماده میتواند احتمال ابتلا به نوعی بیماری مزمن تنفسی را افزایش دهد. به دنبال ابتلا به این بیماری، نایژکهای هوایی در شش ورم کرده و سپس بسته میشوند.
محققان دانشگاه هاروارد در ۵۱ سیگار الکترونیکی با طعمهای مختلف به دنبال دیاستیل و دیگر ترکیبات شیمیایی طعمدهنده گشتند. این ترکیبات معمولا در کنار دیاستیل یافت میشوند و میتوانند برای دستگاه تنفسی خطرناک باشند. از میان ۵۱ طعمی که تست شدند، ۴۷ عدد محتوی حداقل یکی از این ترکیبات شیمیایی بودند.
با توجه به این که هزاران سیگار الکترونیکی با طعمهای مختلف در بازار وجود دارد، ۵۱ طعم، نمونهی بسیار کوچکی است. هرچند قبلا، علاوه بر دیاستیل، دیگر مواد شیمیایی مضر هم در سیگارهای الکترونیکی پیدا شده بود. این شواهد نشان میدهند که سیگارهای الکترونیکی چندان هم از سیگارهای تنباکویی سنتی سالمتر نیستند. این در حالی است که قبلا گروهی از محققان در انگلیس نشان دادند که این سیگارها ضرر ندارند. به دلیل مضرات احتمالی این سیگارها برای سلامتی، سازمان FDA آمریکا طرحی برای کنترل تعداد سیگارهای الکترونیکی در بازار ارایه داده است.
منبع: Harvard Gazette
سلام
در تأیید فرمایش چندتن از دوستان بنده هم باید عرض کنم که واقعا مجموعه ای مثل دیجی کالا که درسرتاسر ایران مشتری و مخاطب داره وقتی اقدام به ثبت چنین مطالبی در صفحه ی اپلیکیشن خودش میکنه پس به فکر راه حل هم باشه وگرنه این موضوع رو که دیگه صغیر وکبیر میدونن که انواع سیگارهای الکترونیکی چه ضررهایی رو برای انسانها داره، اما دیجی کالا واقعا اگه دلسوزه،از این همه دنبال کننده و مشتری که داره کمال استفاده رو بکنه و اقدام به فروش ویپ یا همون سیگارهای الکترونیکی البته در برندهای معتبرش بکنه و نسبت به فروش این محصولات هم فرهنگ سازی بکنه و اطلاعات کامل در مورده ضرر و زیان ها و الویت این محصولها نسبت به نمونه های مشابه اش رو انجام بده و با شفاف سازی کامل نوع مرغوبِ این کالا رو برای فروش قرار بده وگرنه اینکه بخوایم فقط از مضراتش و سواستفاده ی اکثر کاسب ها ازاین محصول حرف بزنیم دردی رو دوا نکردیم، عزیزان و مسئولین مجموعه ی دیجی کالا خواهشمندم اقدام به فروش و فرهنگ سازی در زمینه ی سیگار الکترونیک بفرمایید، ممنون
واقعاً این مواد اینقدر برای بدن مضر هستند؟
با سلام این ماده دی استیل نام دارد و آرومای کره است و در کارخانه جات لبنی بسیار کاربرد دارد .
با توجه به آنکه در حال حاضر فروش سیگارهای الکترونیکی در ایران مجاز می باشد و متاسفانه سایتهای اینترنتی گوناگون داخلی معمولا نوع بی کیفیت و حتی بدون برند آن را میفر وشند شاید بد نباشد فروشگاه دیجی کالا در جهت بهبود این بازار و صدمه کمتر به مشتریان این وسیله که گاهی به خاطر ترک سیگار سنتی مشتری آن هستند، اقدام به فروش برندهای معتبر یا سیگارهای الکترونیکی با کیفیت و با گارانتی معتبر نماید.
به امید کشوری که ورزشهای گوناگون مثل شنا و کوهپیمایی و انواع تفریحات سالم با هزینه بسیار ارزان در اولویت اول و آخر تفریحات تمام مردم قرار گیرد.