سیم‌کارت‌های ایرانسل کاربران تلگرام را به دردسر انداخت

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه

مساله سلب مالکیت سیم‌کارت‌های ایرانسل از افرادی که به مدت ۹۰ روز از سیم‌کارت‌شان استفاده نکنند، به موضوع داغ این روزها تبدیل شده و برای بعضی از کاربران نگرانی‌ها و سوالاتی را ایجاد کرده است. برای پاسخ به این سوال‌ها دیجی‌کالا مگ با روابط عمومی ایرانسل گفتگو کرده است. روابط عمومی شرکت ایرانسل به کاربرانی که سیم‌کارت‌شان سلب مالکیت شده توصیه کرده است که در پیام‌رسان تلگرام خود حتما تایید دومرحله‌ای را فعال کنند و پیش از قرار گرفتن اطلاعات پیام‌رسان خود در اختیار صاحبان جدید شماره‌های غیرفعال، این اطلاعات را کاملا پاک کنند.

مدتی است که شرکت ایرانسل از شرکت‌های مخابراتی فعال در ایران در مورد تعلیق سیم‌کارت‌های غیرفعال به کاربران خود هشدار داده است. اولین بار در اطلاعیه این شرکت اشاره شده بود که «کلیه سیم‌کارت‌های اعتباری شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل که پس از فعال‌سازی، حداقل به مدت ۹۰ روز متوالی منتهی به ۲۰ مرداد ۱۳۹۴ خاموش بوده و یا از آنها هیچ استفاده‌ای نشده باشد، در صورت عدم فعالیت تا پایان روز ۲۰ آبان ۱۳۹۴، به حال تعلیق دائم درآمده و به مالکیت شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل بازگردانده می‌شود».

براساس آنچه در اطلاعیه ایرانسل اشاره شده بود منظور از فعالیت، «برقراری تماس، ارسال و یا دریافت MMS و SMS  غیر تبلیغاتی، شارژ مجدد و یا استفاده از اینترنت همراه است».

این موضوع باعث ایجاد برخی ابهامات در میان کاربران این اپراتور شد. در عین حال چند روزی است که بحث درباره استفاده از اکانت تلگرام صاحبان شماره‌های قبلی سیم‌کارت‌های ایرانسل هم داغ شده است. در واقع اگر سیم‌کارت‌ فرد سلب مالکیت شود صاحب جدید آن می‌تواند از شماره صاحب قبلی استفاده کند و از طریق آن به شبکه‌های اجتماعی او از جمله اطلاعات و مسیج‌های شخصی او در تلگرام دسترسی پیدا کند.

این مساله باعث شد پلیس فتا هم درباره موضوع به اظهارنظر بپردازد.

سرهنگ نیک نفس ، رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا هم در این باره در مصاحبه با مشرق‌نیوز به کاربران گفته است «پیش از فروش سیم‌کارت خود تمامی اکانت‌های فعال درشبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها را غیر فعال کنند و حتی لازم است پیش از واگذاری سیم‌کارت، کانال‌ها و گروه‌های فعال در شبکه‌های اجتماعی را نیز غیر فعال و حذف کنند و علاوه بر این عکس و فیلم‌های بارگذاری شده را هم از شبکه‌های اجتماعی حذف نمایند».

به دلیل اهمیت موضوع و برای شفاف‌سازی بیشتر، دیجی‌کالا مگ در همین زمینه با روابط عمومی شرکت ایرانسل به گفتگو پرداخته است.

روابط عمومی ایرانسل در مصاحبه با دیجی‌کالا مگ درباره مساله سلب مالکیت سیم‌کارت‌های ایرانسل گفت: کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در مصوبه شماره ۱ جلسه ۲۱۷ مورخ ۸/۴/۱۳۹۴ خود با ­توجه به افزایش تقاضا برای سیم­‌کارت­‌های اعتباری شبکه­‌های تلفن همراه کشور و در راستای حمایت از حقوق مشترکان و افزایش رضایت آن‌ها و به منظور ساماندهی استفاده از این سیم­‌کارت­‌ها در جهت بهره­‌مندی موثر و کارآمد از شماره­‌ها که جزء منابع کمیاب محسوب می­‌شوند و همچنین جبران هزینه­‌های اپراتورها، دستور­العمل مدیریت سیم­‌کارت­‌های اعتباری را تصویب کرده است. بر اساس این مصوبه که درباره همه اپراتورها صادق است، اپراتورهای تلفن همراه قانونا مجاز هستند تا سیم‌کارت‌های اعتباری غیرفعال موجود در شبکه را پس از طی مراحل قانونی سلب مالکیت کنند. البته لزوما همیشه این اتفاق نمی‌افتد اما این حق برای اپراتور محفوظ است. شماره‌های تلفن همراه در زمره سرمایه‌های ملی محسوب می‌شوند و این قانون نیز برای نیاز به پاسخگویی به تقاضای موجود در بازار و نبود شماره آزاد وضع شده و محدود به شبکه ایرانسل نیست و در سایر اپراتورها هم به وقوع می‌پیوندد.

روابط عمومی ایرانسل به ما گفت: «ما علاقه‌ای به سلب امتیاز سیم‌کارت‌های غیر فعال نداریم و تا حد امکان نیز تلاش می‌کنیم که این اتفاق نیفتد؛ ولی در عین حال در برخی مواقع به دلیل محدودیت‌هایی که در رنج شماره‌ها وجود دارد مجبور به این کار هستیم. در چنین مواقعی نیز ملاک ما برای غیر فعال بودن سیم‌کارت، به مراتب فراتر از حداقل زمان تعیین شده در مصوبه کمیسیون است.»

به گفته روابط عمومی ایرانسل، این اپراتور درباره سلب مالکیت اطلاع‌رسانی لازم را انجام ‌می‌دهد و مشترکان می‌توانند به سادگی با انجام هرگونه فعالیت در شبکه، سیم‌کارت خود را مجددا فعال و از سلب مالکیت جلوگیری کند.

حتما این پادکست را بشنوید:

یک ترفند ساده برای امن‌تر کردن تلگرام

یکی از مشکلاتی که احتمالا برای فردی که سیم‌کارتش سلب مالکیت می‌شود پیش خواهد آمد استفاده صاحب جدید از شبکه‌های اجتماعی او و بویژه پیام‌رسان تلگرام است. روابط عمومی ایرانسل در این باره به دیجی‌کالا مگ گفت: این موضوع یکی از مشکلات موجود در پیام‌رسان تلگرام است و ما در این زمینه به مشترکان خود هشدار داده‌ایم. توصیه ما به کاربران تلگرام این است که موارد ایمنی را لحاظ کنند. کاربران تلگرام بهتر است گزینه «تایید دو مرحله‌ای» (Two-Step Verification) را در پیام‌رسان تلگرام فعال و برای حساب تلگرام خود یک رمز عبور شخصی تعیین کنند تا اگر فرد دیگری قصد داشت با همان شماره در دستگاه دیگری حساب کاربری فرد را فعال کند نیاز به وارد کردن رمزعبور داشته باشد. از طرفی ایرانسل به همه افرادی که سیم‌کارت‌شان را تغییر مالکیت داده‌اند اکیدا توصیه می‌کند حتما حساب تلگرام خود را پاک (Delete Account) کنند.

telegram_ad2_1



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۴۲ دیدگاه
  1. پدرام

    دوست عزیز ی راهنمایی کن منو ده سال سیم کارت یکی از دوستام دستم بود و فقط از تلگرامش استفاده میکردم و تمام اطلاعات شخصی من الان دست کسیه که تلگرام رو داره و مزاحمت ایجاد می‌کنه وپاک نمیکنه چطور میتونم اون اکانت حذف کنم لطفا راهنمایی کنید

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما