روماتیسم مفصلی چطور روی تمام بدن تاثیر می‌گذارد؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
رماتیسم مفصلی چیست

آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی یک بیماری خود ایمنی مزمن است. این بیماری در واقع نوع التهابی بیماری روماتیسم است که علاوه بر درگیر کردن مفاصل، می‌تواند روی دیگر اعضای بدن نیز تاثیر بگذارد. علائم روماتیسم مفصلی شامل درد مفاصل، خشکی مفاصل، التهاب مفاصل و خشکی صبحگاهی طولانی‌تر از یک ساعت بدن می‌شود.

بر اساس آزمایش خون، حدود ۸۰ درصد از بیمارانی که روماتیسم مفصلی دارند، علائم روماتیسم را هم دارند. این بیماری معمولا یک الگوی قرینه در مفاصل دارد؛ برای مثال وقتی بیماری به زانو می‌رسد، معمولا هر دو زانوی بیمار درگیر می‌شوند و نه فقط یک زانو.

مفصل زانو

روماتیسم مفصلی زانو

طی این بیماری التهاب مایع مفصلی باعث ورم، درد، قرمزی، حرارت و خشکی در مفصل زانو می‌شود. مفصل ضخیم می‌شود و سلول‌های ملتهب آنزیمی ترشح می‌کنند که باعث تحلیل استخوان و غضروف می‌شود. آسیب و تغییر فرم مفصل ممکن است منجر به محدودیت در حرکت و کاهش عملکرد مفصل شود.

مفصل ران

روماتیسم مفصلی لگن

روماتیسم مفصلی می‌تواند هر مفصلی را در بدن درگیر کند و در صورتی که بیماری تهاجمی باشد می‌تواند بازه حرکت بسیاری از مفاصل را کاهش دهد. وقتی مفاصلی مثل مفصل ران، زانوها و مچ‌ها که وزن بدن را متحمل می‌شوند درگیر بیماری شوند، توانایی تحرک فرد ممکن است به شدت تحت تاثیر قرار گیرد.

همانطور که در عکس بالا می‌بینید، ساییدگی مفصل می‌تواند به شدت افزایش پیدا کند. هنگامی که مفاصل دچار ساییدگی و غضروف‌ها دچار آسیب‌دیدگی می‌شوند، استخوان‌ها با یکدیگر برخورد پیدا می‌کنند و این اتفاق موجب احساس درد شدیدی می‌شود. در بیماری روماتیسم مفصلی آسیب‌های متعدد غضروف‌ها، تاندون‌ها، رباط‌ها و استخوان‌ها می‌تواند باعث عدم پایداری مفصل و تغییر شکل آن شود.

مفصل دست‌ها

آرتریت روماتوئید

روماتیسم مفصلی معمولا با درگیر کردن مفاصل کوچک انگشتان و مچ شروع می‌شود. این بیماری می‌تواند باعث تغییر شکل دست‌ها، مشکلات مفاصل و آسیب به انگشتان، پنجه و مچ شود. این مشکلات عبارتند از:

  • غده‌های روماتیسمی
  • ورم مفاصل
  • خشکی مفاصل
  • تغییر شکل دست‌ها
  • انقباض دست‌ها
  • در رفتگی مچ دست

روماتیسم مفصلی به عنوان یک بیماری سیستمیک

روماتیسم مفصلی یک بیماری سیستمیک است و می‌تواند علاوه بر مفصل‌ها روی اعضای دیگر بدن از جمله پوست، ریه، اعصاب و گاهی کلیه‌ها، تاثیر بگذارد.

روماتیسم مفصلی در زنان بیشتر از مردان شایع است. اما مشکلات ریوی ناشی از روماتیسم مفصلی، در مردانی که دچار این بیماری هستند، بیشتر از زنان اتفاق می‌افتد. علاوه بر این، بیمارانی که روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید دارند، بیشتر از افراد دیگر در معرض بیماری‌های قلبی و عروقی قرار دارند.

بیشتر بخوانید:
علائم بیماری ام اس در زنان و مردان چیست؟

تعویض مفصل زانو

عمل تعویض مفصل زانو

آسیب و تغییر شکل مفصل را می‌توان با عمل تعویض مفصل زانو درمان کرد. این عمل همچنین باعث کاهش درد و بهبود عملکرد زانو می‌‌شود. در این عمل قسمت آسیب‌دیده‌ی استخوان ران، درشت‌نی و کشکک زانو تراشیده و ۲ قطعه پروتز که معمولا از جنس فلز هستند داخل زانو ایمپلنت می‌شود.

بیشتر بخوانید:
درمان کندرومالاسی یا نرمی کشکک زانو چیست؟

تعویض مفصل ران

عمل تعویض مفصل ران

عمل تعویض مفصل ران می‌تواند باعث کاهش درد، بهبود عملکرد مفصل، رفع آسیب و تغییر شکل ایجاد شده در مفصل ران شود. مفصل ران شکل یک گوی (سر استخوان ران) و کاسه (مفصل لگن) است و عمل پروتز کامل ران شامل ایمپلنت هر دوی این قسمت‌ها جهت تعویض قسمت‌های آسیب‌دیده می‌شود.

عمل تعویض مفصل برای مفاصل دیگر مانند مفصل شانه، مفصل مچ دست و مچ پا نیز استفاده می‌شود. اما تعویض مفصل زانو و ران بین دیگر مفاصل رایج‌تر است. طبق آمار «موسسه ملی روماتیسم و بیماری‌های اسکلتی عضلانی و پوستی آمریکا»، حدود ۴۳۵ هزار نفر در آمریکا سالانه عمل تعویض مفصل زانو و تعویض مفصل ران انجام می‌دهند.

منبع: Very Well Health



دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

یک دیدگاه
  1. فریبا

    ممنون از مطلب مفیدتون . بیشتر از این مطلبهای تخصصی بنویسید خانم قهرمانی . من سالهاست در گیر این بیماریم و مطالب کمی ازش پیدا میشه .

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما