رسوایی فیسبوک، عذرخواهی زاکربرگ و واکنش ایلان ماسک
ماجرا از جایی شروع شد که خبری درباره فیسبوک به بیرون درز کرد. اینکه فیسبوک برای سالها اطلاعات مربوط به تماسها و پیامکهای کاربران اندرویدی را جمعآوری کرده است. بسیاری از کاربران توییتر گزارش دادند که بعد از دانلود فایل اطلاعات فیسبوکشان متوجه شدهاند تاریخچه تماسهای آنها ضبط شده است.
آرس تکنیکا نوشته که فیسبوک برای کاربران اندروید پیامی ارسال میکند به این مضمون که اگر به تماسها، پیامکها و فهرست مخاطبان دسترسی داشته باشد میتواند الگوریتم پیشنهاد دوستی را توسعه بدهد. بهنظر میرسد که فیسبوک این اطلاعات را از طریق اپلیکیشن مسنجر جمعآوری کرده است. البته این ماجرای جمعآوری دادههای مربوط به پیامکها و تماسها در گوشیهای با سیستم عامل iOS هنوز دیده نشده است.
ماجرای ایلان ماسک
بعد از این اتفاقات در توییتر پای ایلان ماسک هم به ماجرای فیسبوک باز شد. طوفان توییتری به راه افتاد که از ماسک خواستند صفحههای مربوط به تسلا و SpaceX را در فیسبوک ببندد. هر کدام از این صفحات دو میلیون و ۶۰۰ هزار نفر فالوئر داشتند و حالا هر دو صفحه در فیسبوک غیرفعال شدهاند. ماسک به توییت برایان اکتون، از بنیانگذاران واتساپ که در حال حاضر توسط فیسبوک خریداری شده پاسخ داد که با هشتگ deletefacebook مشخص شده بود. ماسک در پاسخ گفت: «فیسبوک چیه؟» ماسک بعدتر در جواب فالوئرهایی که گفته بودند اگر مرد است باید صفحهها را پاک کند گفته بود که اصلا از حضور چنین صفحاتی در فیسبوک بیخبر بوده است. کمپین انتخاباتی دونالد ترامپ از اطلاعات ۵۰ میلیون کاربر فیسبوک استفاده کرده بود.
نوبت عذرخواهی رسید
و بالاخره مارک زاکربرگ، موسس و مدیرعامل فیسبوک در یک صفحه کامل هفت روزنامه بریتانیایی و سه روزنامه آمریکایی آگهی منتشر کرد. در این بیانیه سعی کرد با تکرار این موضوع که فیسبوک در حال حاضر اپلیکیشنی را که اطلاعات اضافه دریافت میکرد متوقف کرده و میزان دادههایی را که موقع ثبتنام در فیسبوک باید ارائه بدهید، محدود کرده است.
زاکربرگ نوشت: «این ماجرا شکافی در اعتماد ایجاد کرده و من متاسفم که در آن زمان کار بیشتری انجام ندادیم. به شما قول میدهم که از این به بعد بهتر برایتان عمل کنیم.»
کمپین بایکوت فیسبوک توسط کاربران تاثیر وحشتناکی روی قسمت سهام کمپانی داشته است و تقریبا ۵۰ میلیارد دلار به فیسبوک ضرر زده است.
منبع: the verge
واقعا متاسفم برای مارک زوکربرگ و فیس بوک که خواسته یا ناخواسته بانی و باعث رییس جمهور شدن یکی از پوپولیست ترین و عوام فریب ترین و جنگ طلب ترین رییس جمهورهای دنیا شد…
و باید قدردان ادوارد اسنودن بزرگ بود که آگاهی جهانی را نسبت به دزدی اطلاعات شهروندان توسط حکومت ها و راههای مقابله با آن را بالاتر برد.