۱۰ فناوری که در سال ۲۰۱۶ شیوه‌ی زندگی‌مان را تغییر می‌دهد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
ترندهای سال ۲۰۱۶ تکنولوژی

فناوری با سرعت به پیش می‌رود و هر روز با شعبده‌ی جدیدی کاربران را مسحور می‌کند. اما از میان این خیل عظیم، تنها معدودی راه تاثیر بر زندگی روزمره مردم را پیدا می‌کنند. در این نوشتار با ۱۰ فناوری نو و نوآورانه آشنا خواهید شد که بسیاری معتقدند در آینده به نحوی بر زندگی شما موثر خواهند بود.

 ‌‌‌    ‌‌‌

اطلاعات اشیا (Information of Everything)

این ایده سر و صدای زیادی به پا کرده؛ دستگاه‌های هوشمند با کاربردهای مختلف، انواع پیام‌های متنی، ویدیویی، صوتی یا ترکیبی از همه این‌ها را ارسال می‌کنند. یکی از تحلیل‌گران فناوری اطلاعات می‌گوید: «با داشتن اطلاعات همه‌ی اشیا قادر خواهیم بود داده‌هایی که از منابع مختلف به‌دست می‌آوریم را در موارد موردنظر به کار بگیریم.»

اطلاعات اشیا

این‌ها اطلاعاتی هستند که همیشه وجود داشته‌اند اما تاکنون امکان گردآوری، تکمیل و ذخیره‌سازی آن‌ها در پایگاه‌های داده را نداشته‌ایم. از این طریق خواهیم توانست از این داده‌های گنگ و نامفهوم اطلاعات مفید و کاربردی استخراج کنیم.

چه آن را اینترنت اشیا بخوانید چه اینترنت داده‌ها یا اطلاعات اشیا، یک چیز مشخص است این‌که در سال‌های پیش رو اطلاعات بیشتری تولید خواهد شد و این آینده را دگرگون خواهد کرد.

 ‌‌‌‌   ‌‌

شبکه‌ی ارتباط دستگاه‌ها (The Device Mesh)

تلفن‌های هوشمند ابتدای راه تغییر هستند. یک شبکه از دستگاه‌ها یعنی دسترسی به اطلاعات و اپلیکیشن‌ها از طریق هر دستگاهی که فکرش را بکنید؛ تلفن، ساعت و انواع پوشیدنی‌ها یا حتی تلویزیون و خانه و خودرو!

شبکه‌ی ارتباط دستگاه‌ها

شبکه‌ی دستگاه‌ها ذاتا بخشی از اینترنت اشیا است. اپلیکیشن‌هایی مثل Waze در همین راستا جهت تبدیل خودروها به اطلاعات لحظه‌ای ترافیک عمل می‌کنند. «شبکه‌ی دستگاه‌ها» آمده تا راه رسیدن به آرزوی اینترنت اشیا را هموار کند.

     ‌‌   

پرینت سه‌بعدی (۳D Printing)

برخلاف نظر برخی که فکر می‌کنند سر و صدای به پا شده درباره چاپ سه‌بعدی یک جو کوتاه مدت است، با گسترش موادی که امکان چاپ با این روش را پیدا می‌کنند نفوذ آن‌ها روز به روز بیشتر می‌شود. از هواپیما تا خودرو و انرژی و صنایع نظامی، همه‌جا از مزایای این چاپگرها استفاده می‌کنند.

پرینت سه‌بعدی

وقتی صحبت از انواع مواد می‌کنیم منظورمان مواد غذایی هم هست. چیزی که منجر به چاپ غذا می‌شود. با پیشرفت چاپگرهای سه‌بعدی تصور یک پیتزای چاپ‌شده چندان دور از ذهن نیست. از این مهم‌تر موردی است که آن را زیست‌چاپ (bioprinting) می‌خوانیم؛ یعنی چاپ اندام مختلف یک فرد دقیقا مانند نمونه‌ی اصلی. فکر این‌که به کمک این روش چه تحولی در زندگی معلولان حرکتی به وجود خواهد آمد واقعا شوق‌انگیز است.

     ‌‌‌

تجربه‌ی کاربری محیطی (Ambient User Experiences)

واقعیت مجازی (VR)، واقعیت افزوده (AR) و ابزارهای تکمیل محیط مباحثی هستند که خیلی زود جای خود را محافل علمی باز کرده‌اند. شرکت‌های زیادی را به سرمایه‌گذاری در این حوزه‌ها علاقه نشان داده‌اند.

تجربه‌ی کاربری محیطی

فناوری‌های مبتنی بر ابَر مکان یا همان هایپر-لوکیشن (به معنی محیط فیزیکی پیرامون به همراه اطلاعاتی که به شیوه‌های مختلف در اختیار کاربر قرار می‌گیرند) کلید رسیدن به تجربه کاربری محیطی هستند؛ چیزی که با اپلیکیشن‌های امروزی که تنها از طریق حسگرهای مختلف اطراف‌شان را درک می‌کنند تفاوت دارد. این بار به‌جای این‌که کاربر مثلا دنبال هتلی برای اقامت بگردد، دستگاه بر اساس انتخاب دفعه‌ی قبل او، هتل مناسب را انتخاب می‌کند.

ترکیبی از بشر و المان‌های فیزیکی؛ حالات روحی، عادات، علایق ارتباطات اجتماعی، وظایف فعلی، اهداف کلی، موقعیت، نور، فشار، نویز و جو محیط، همه از عواملی هستند که تک‌تک رصد و مورد استفاده قرار می‌گیرند.

    ‌‌‌

دستگاه‌های یادگیرنده‌ی پیشرفته (Advanced Machine Learning)

فناوری دیگری که از سال آینده به بعد و در ارتباط با اطلاعات اشیا توسعه خواهد یافت دستگاه‌های یادگیرنده‌ی پیشرفته است؛ رایانه‌هایی که خودشان و با اطلاعاتی که خود کسب کرده‌اند داده‌ها را پردازش می‌کنند. چیزی که درنهایت به هوش مصنوعی ختم می‌شود.

دستگاه‌های یادگیرنده‌ی پیشرفته

این دستگاه‌ها برای تحلیل داده‌های پیچیده نیازمند شبکه‌های عصبی عمیق (DNN) هستند که به آن‌ها امکان عمل مستقل و ادراک از محیط پیرامون را بدهد. شبکه‌ی عصبی عمیق همان چیزی است که هوشمندی دستگاه‌های هوشمند را باعث می‌شود. در این میان، شرکت‌هایی که بتوانند کاربرد بهتری برای دستگاه‌های یادگیرنده پیشرفته ارایه کنند نسبت به رقبای خود موفق‌تر خواهند بود.

    ‌‌‌

دستیارهای مجازی (Virtual Assistants)

سخت‌افزار کار خودش را انجام داده و از این پس نرم‌افزار است سکان تغییر آینده را به دست می‌گیرد؛ خودتان را مشغول وسایل نقلیه خودکار نکنید، آینده را دستیارهای مجازی و مشاوران هوشمند خواهند ساخت. گوگل ناو (Google Now)، کورتانا (Cortana)، الکسا (Alexa) و سیری (Siri) تازه اول راه هستند.

دستیارهای مجازی

طی پنج سال آتی به سمت دنیای «پسا اپلیکیشن» حرکت خواهیم کرد. آن موقع دستیارهای هوشمند کارهای مختلف ما را انجام می‌دهند. درنهایت بشر با برون‌سپاری کارها به این دستیارها، بر اموری که تنها از پس انسان بر می‌آید متمرکز می‌شود. این پدیده در ۲۰ سال آینده پیوسته رشد خواهد کرد و زندگی بشر را به‌کل دست‌خوش تغییر می‌کند.

    ‌‌‌

معماری امنیتی تطبیقی (Adaptive Scurity Architechture)

با افزایش تجارت‌های دیجیتال، هکرها هم بیشتر می‌شوند و با ازدیاد این نوع تهدیدها شاهد پایان عمر ضدویروس‌ها خواهیم بود. بدافزارهای فرار جدید می‌توانند خود را از دید نرم‌افزارهای ویروس‌یاب پنهان کنند.

معماری امنیتی تطبیقی

پس ناچاریم به نحوی با تغییر معماری‌های امنیتی، نرم‌افزارهای خودمحافظ ایجاد کنیم تا پیوسته در حال بررسی و وارسی داده‌ها باشند و حتی در صورت لزوم تغییراتی در خود برای شناخت بدافزارهای جدید ایجاد کنند.

    ‌‌‌

ارسال‌کننده‌های بلوتوث (‌‌Bluetooth Beacons)

ارسال‌کننده‌های بلوتوث برای ارسال اعلان‌ها و اطلاعیه‌ها در فروشگاه‌ها، موزه‌ها، هتل‌ها و فرودگاه‌های زیادی نصب می‌شوند. با این ارسال‌کننده‌ها می‌توان فناوری‌های مرتبط با کسب‌‌و‌کارها را به حوزه‌ی اینترنت اشیا برد.

ارسال‌کننده‌های بلوتوث

در نهایت ارسال‌کننده‌های بلوتوثی نسل ۴٫۲ در همه‌ی سطوح با اینترنت اشیای شهرها و خانه‌های هوشمند ادغام و مرتبط شده و بخشی از پازل تغییر آینده را پر می‌کنند.

    ‌‌‌

بستر اینترنت اشیا (IoT Platforms)

روزی نیست که یکی از شرکت‌ها مدعی بهترین بودن بسترش برای اینترنت اشیا نشود. اینترنت اشیا مکملی است برای شبکه‌ی دیجیتال و تجربه‌ی کاربری محیطی و همه‌ی این‌ها وقتی میسر می‌شوند که بستری کارآمد برای اینترنت اشیا وجود داشته باشد.

بستر اینترنت اشیا

هر شیوه‌ی جدیدی برای اینترنت اشیا باید ابتدا یک راهبرد صحیح در بسترسازی آن ارایه دهد و تا یک بستر واحد و جامع وجود نداشته باشد رسیدن به هدف اینترنت اشیا بسیار سخت خواهد بود. این چیزی است که چند سال آینده شرکت‌های فناوری را به خود مشغول خواهد کرد.

    ‌‌‌

معماری سیستمی پیشرفته (Advanced System Architecture)

با توسعه‌ی شبکه‌های دیجیتال و دستگاه‌های هوشمند، محاسبات کامپیوتری وارد فاز جدیدی می‌شوند. به کمک معماری کارآمد عصب‌ریختی (Neuromorphic) و FPGAها به رایانه‌هایی با سرعتی بیش از یک ترافلاپ خواهیم رسید.

معماری سیستمی پیشرفته

سامانه‌هایی که بر اساس واحد پردازش گرافیک و FPGA ایجاد می‌شوند عملکردی شبیه مغز انسان خواهند داشت. با معماری بر پایه FPGA می‌توان الگوریتم‌ها را به اجزای کوچک‌تر توزیع کرد و به بهره‌وری انرژی بیشتری دست یافت. در نتیجه ماشین‌های یادگیرنده‌ی پیشرفته هرجا که دستگاه‌های اینترنت اشیا باشند حضور خواهند داشت؛ یعنی در خانه‌ها، خودروها، ساعت‌ها و حتی در بدن انسان‌ها.

    ‌‌

فکر می‌کنید اگر روزی همه‌ی این فناوری‌ها عملی شوند، تغییر رخ داده در زندگی بشر، زندگی او را بهتر خواهد کرد؟

    ‌‌‌

منبع: Tech Radar



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۱۳ دیدگاه
  1. محسن

    هوش مصنوعی درک نداره و نخواهد داشت منظورم اینه که هیچوقت احساس خطر نمیکنه مگه اینکه یه انسان واسش برنامه بنویسه که در یه شرایط خاص یه واکنش خاص انجام بده در نهایت هرچقدرم که پیشرفت کنه خطری واسه انسان نداره حالا چون چنتافیلم تخیلی نشون دادن دلیل نمیشه بترسیم بگیم هوش مصنوعی خطرناک هست

  2. محسن

    در جواب سوالتون؛
    هوش مصنوعی که تابحال بیشتر شبیه جوک قرن بوده تا یک مسئاله ی جدی
    ولی نباید تغییرات و پیشرفت در فن آوری و مخصوصا فن آوری دیجیتال رو بی تاثیر در زندگی روزمره بدونیم. منظورم تاثیر مثبته، اینکه چطور استفاده خواهیم کرد کاملا شخصیه و نمیشه بخاطر استفاده نامناسب عده ای از فن آوری، اساس اون رو زیر سوال برد.
    همین الان هم نسبت به ۵۰ سال قبل تغییراتی رخ داده که برای انسانهای ۵۰ سال پیش غیر قابل تصور بوده و اگر در زمان اونها مطرح می شد، توان درکش رو نداشتن. نمونه ی خیلی کوچکش همین مطلبی که تو این سایت ارائه شده و چند نفر از نقاط مختلف جمع شدن، مطلب رو خوندن و نظرشون رو نوشتن. درحالی که اگه این پیشرفت ها نبود ما نمیتونستیم براحتی از نظرات همدیگه مطلع بشیم.
    ترس بشر از پیشرفت و تغییرات بر میگرده به ناآگاهی اون از آینده، اگه به فن آوری هایی که در حال حاضر در گذر زندگی روزمره ما دخیل هستن دقت کنید می بینید که تا چند سال پیش شاید بشر حتی از شنیدن این تغییرات ترس داشت، اما الان که تاثیر مثبتش رو دیده و حتی گاهی کاملا عادی شده تا حدی که دیگه اون فن آوری خاص رو جزوی از لازمه ها میدونه و ترسی ازش نداره. ولی همون بشر هنوز راجع به آینده بد بینه (البته عده ی خاص).
    مطمئنا نسلی که ۵۰ سال بعد متولد میشه و با فن آوری روز خودش رشد میکنه و از بچگی اونا رو لمس میکنه ترس من و شما رو از تغییرات نخواهد داشت، بلکه به اونها بعنوان ابزاری برای گذراندن یک زندگی راحت نگاه میکنه.

    و در آخر، به نظر من اون روزی که همه ی این فن آوری ها عملی بشن زندگی بهتر خواهد شد. ولی تعریف بهتر یا بدتر از شخصی به شخص دیگه متفاوته

  3. امید

    آقا این فیلم جدیده تا زندگی واقعیه ؟ یعنی در این حد ؟ من هنوز درگیر تلگرامم 🙂

  4. سیامک

    هر مخلوقی بیشترین شباهت را به خالق خود خواهد داشت. پس بنظرم اشیای هوشمند بیشتر یک WALL-E در جستجوی عشق خواهند بود تا یک ترمیناتور ویرانگر. برای آدم تنبلی مثل من خیلی خوشایند خواهد بود اگر ماشینم خودش برود پمپ بنزین و باکش را پر کرده و به خانه برگردد و یخجالم میوه و مواد غذایی لازم را از سوپرمارکت سفارش داده و دریافت کند.

  5. مصطفی

    اگه سری فیلمهای ترمیناتور رو دیده باشید ترجیح میدید همه اینا اتفاق نیوفته

  6. شروین

    خیر . نمی تونه یک بهبود واقعی باشه بلکه من به موضوع شک دارم شاید مثل فیلم ترمیناتور یک انقلابی برای نابودی خودمان باشه . شاید خیلی خوش بینانه انقلاب اینترنت اشیا باعث بهبود کیفت زندگی روز مره و آموزشی و.. غیر باشه ولی چیزی که خودشو پشت همه ی این زیبایی های تکنولوژی پنهان کرده هوش مصنوعیه و شاید درک این موضوع برای همه آسون نباشه که قدرت درک هوش مضنوعی روزی باعث جنگ بین انسان و ماشین میشه . بخاطر اینکه اگه به عنوان مثال اینترنت اشیائی که قدرت درک محیط پیرامون خودشو داشته باشه مارو خطر برای بقای خودش تصور کنه اون موقع چه سیستم امنیتی میتونه جلوی فعالیتشو بگیره تازه چه تضمینی هست که واکنش طولانی مدت نشون نده و آروم آروم نقشه ضد بشری نکشه . با این حال من یک کاربر عادی تکنولوژی ام و حرفام برای بعضی ها خنده دارو احمقانه برای بعضی هاهم تلنگر روزانه . بدرود. شروین

    1. bijan

      با هیجان شروع به خوندن کردم ولی اونقدرا هم هیجان انگیز نبود، چند سالیه دقیقا همین حرفا زده میشه

    2. mohsen

      به عنوان یک مهندس نرم افزار و کامپیوتر باید بهتون بگم تکنولوژی های بر مبنای کامپیوتر حداکثر میتونن چند تا الگوریتم رو اجرا و بررسی کنند و بس.
      بنابراین هیچ نگرانی ای درباره ی این موضوع نباید داشت چرا که حتی اگر فراتر از هوش بشر باشه بازم نمیتونه کنترل رو به دست بگیره.

      1. محمدرضا

        من هم به عنوان یک مهندس کامپیوتر، با شما کاملا مخالفم !
        پیشرفت هوش مصنوعی و حوزه اثرگذاری آن، غیرقابل تصور برای بنده و شماست …
        به قول خودتون هنگامیکه هوش مصنوعی یک سیستم فراتر از هوش انسانی (همان میانگین ۱۰% استفاده از توانایی مغز انسان) باشه، کاربر انسانی چطور میتونه اون رو کنترل کنه ؟
        هنگامیکه برای نگرش، تصمیم سازی، تصمیم گیری، اجرا و ارزیابی نیازی به فرامین کاربر انسانی ندارد.

    3. امیر

      موافقم

      پیشرفت هوش مصنوعی خطراتی داره که به نظر من باید کنترل شده باشه …

    4. پدرام

      درود
      شروین جان یه روزی ادمها وسیله متحرکی دیدن که باصدای ناشنیده ای در حال نزدیک شدن هست و ترسیدن و گفتن ماشین دودی داره میاد شاید الان هم بعضیها برای حس پیشرفت تکنولوژی نیاز به زمان داشته باشن.
      باسپاس

    5. مصطفی

      به نظر من ایده شما درست،اگر هوش مصنوعی به اندازه هوش بشر پیشرفت کنه پس دیگه یه ماشین با انسان تفاوتی نداره ، این توانایی ذهن و میزان هوش ماست که تمدن انسانی را به این اندازه از پیشرفت رسانده حال اینکه اگر یک وسیله ساخت بشر به این حد از درک و قدرت ذهنی برسه چه بسا که انسان را بیشتر به عنوان یک رقیب تلقی کنه تا این که بخواد بهش خدمت کنه .

  7. محمد

    مایکروسافت تاثیر گذارترین شرکت در فناوری و تکنولوژی!بعضی ها فکر میکنند مایکروسافت فقط ویندوز میسازه و میفروشه!

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X