دلیل دشمنی آمریکا با هوآوی چیست؟
واژه انگلیسی Techno-Nationalism به معنی برخورد میهنپرستانه و جانبدارانه در حوزه فناوری به نفع کشور خود است. این مفهوم سابقه استفاده بسیاری در دنیای سیاست دارد. به عنوان مثال احساسات و برخوردهای میهنپرستانه به وجود آمده در رقابت فضایی بین شوروی و آمریکا یک نمونه بارز از این نوع برخوردهای بی منطق و مبتنی بر علاقههای ملی و کشوری به حساب میآید. طبیعی است که همه دوست دارند که کشورشان در حوزه تکنولوژی، حرف نخست را بزند. مخصوصا برتری در حوزه تکنولوژی که میتواند منجر به افزایش سرعت پیشرفت یک کشور شود.
آغاز ماجرا
با ظهور چین به عنوان یک قدرت جهانی و رشد روزافزون اقتصاد این کشور در چند دهه اخیر، رقابت این قدرت نوظهور جهانی با آمریکا به عنوان قدرت سنتی جهان قابل پیشبینی بود. این رقابت و برخورد سیاسی و اقتصادی از سال ۲۰۱۸ با اقدامات عمده آمریکا جهت تحریم بخشهای اقتصادی چین و قراردادن تعرفههای بیشتر برای واردات از این کشور، وارد مرحله جدیدی شد و تبدیل به یک مبارزه علنی یا جنگ اقتصادی شده است.
اما به غیر از برخورد مستقیم با کشور چین، آمریکا تصمیم گرفت هوآوی را به عنوان غول تکنولوژی چین و یکی از موفقترین شرکتهای حوزه فناوری اطلاعات و تلفن همراه تحت فشار بگذارد. تحریمهای آمریکا شامل قطع همکاری شرکتهای آمریکایی با این شرکت چینی است که شامل حوزههای نرمافزاری و سختافزاری تولید تلفن همراه میشود.
ضربههای هدفمند
شروع اتهامزنی و کارشکنیهای آمریکا در قبال شرکت هوآوی مدتها قبلتر از شروع رسمی تحریم آغاز شده بود. در ادامه تعدادی از این اتفاقات آمده است.
- اتهام تقلب در حسابهای بانکی در نیویورک که هوآوی از این اتهام تبرئه شد.
- اتهام نقض امنیت سایبری آمریکا توسط هوآوی
- اتهامزنی و دستگیری مدیر مالی کل هوآوی در کانادا
- توقف فروش محصولات هوآوی توسط اپراتورهای بزرگ تلفن همراه در آمریکا مانند At & t، Verizon و Vodafone
- شروع تحقیقات وسیع روی فعالیتهای تجاری هوآوی
- اتهام جاسوسی از آمریکا به وسیله گوشیهای هوشمند هوآوی
- خودداری گوگل از ارائه برخی خدمات به هوآوی
تمام این اتهامها و محدودیتها در حالی به هوآوی نسبت داده شده که این شرکت بالاترین میزان بررسی و ارزیابی توسط سازمانها و دولتهای مختلف را دارد و تمامی آزمونها را با موفقیت پشت سر گذاشته و تا به حال هیچ مشکل و مورد امنیتی عمدهای در شبکههای هوآوی گزارش نشده است.
اظهارات ضد و نقیض
اصلیترین دلیل عنوانشده از سوی رئیس جمهور آمریکا، دونالد ترامپ در مورد تحریم هوآوی، مساله امنیتی ایالات متحده آمریکا و اختلال هوآوی در امنیت ملی آمریکا به کمک دستگاههایش است. هوآوی علاوه بر اینکه دومین شرکت در صنعت گوشی هوشمند از لحاظ فروش در دنیا محسوب میشود، بزرگترین شرکت در صنایع مخابراتی نیز به حساب میآید. آمریکا در حالی روی این اتهامات اصرار دارد که تاکنون هیچ مدرکی برای آن ارائه نکرده و از طرفی با آنکه این اتهامات مربوط به بخش مخابراتی هوآوی میشود، اما این تحریمها شامل بخش گوشیهای هوشمند هوآوی نیز میشود که غیرمنطقی و بی پایه است، چرا که هوآوی حضور کمرنگی در بازار ایالات متحده در بخش گوشی هوشمند دارد و گوشی هوشمند چندانی به آمریکا صادر نمیکند.
در حاشیه نشست با گروههای کشاورزی آمریکا که در رابطه با مشکلات پیش آمده برای کشاورزی آمریکا بر اثر جنگ تجاری با چین برگزار شد، ترامپ اظهارات ضد و نقیض دیگری را مطرح کرده که بیاساس بودن اتهامات مطرح شده را بیشتر از پیش نمایان میکند. به گفته او هوآوی امنیت سایبری آمریکا را به خطر انداخته اما اگر چین راضی به عقد قراردادی تجاری با آمریکا شود که منافع آمریکا در آن تضمین بشود، هوآوی میتواند از تحریمها خارج شود. سوال اینجاست که اگر امنیت سایبری آمریکا توسط هوآوی در خطر است، چگونه میتوان به واسطه یک قرارداد تجاری دوباره اجازه همکاری هوآوی با آمریکا داده شود؟ آیا یک قرارداد تجاری ضامن حفظ امنیت ایالات متحده خواهد بود؟ یا از اساس اتهامهای وارد شده غیر واقعی بوده و جهت جلوگیری از موفقیت و پیشرفت هوآوی طراحی شده است؟
دلایل اصلی کدامند؟
بر اساس آمار اقتصادی سال گذشته اپل به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای دنیا و حوزه فناوری، با کاهش فروش در سال میلادی گذشته جایگاه خود را به عنوان دومین شرکت بازار گوشیهای هوشمند از دست داده است. یکی از دلایل این اتفاق عرضه گوشیهای با کیفیت و خوش قیمت توسط هوآوی بود که توانست توجه بسیاری از افراد در دنیا را به خود جلب کرده و فروش بیش از ۲۰۰ میلیون عدد گوشی در سال گذشته را برای هوآوی به ارمغان بیاورد. این تغییر بزرگ در بازار و از دست رفتن جایگاه آمریکا در این بخش احساسات ملیگرایانه آمریکایی که در ابتدای مقاله به آن اشاره شد را تحریک کرد تا به هر شکل ممکن جایگاه از دست رفته برای آمریکا بازگردد، حتی به کمک تحریمهای ناعادلانه. تحریمهایی که غیر منطقی بودنشان به اثبات رسید.
نکته دیگر اینکه هوآوی به کمک سرمایهگذاری مالی و زمانی بسیار، موفق به ارائه قویترین شبکه نسل پنج تلفن همراه جهان شده است که حداقل نزدیک به یک سال از نزدیکترین رقیب خود جلوتر بوده و تنها شبکه نسل پنج آماده بهرهبرداری در جهان به حساب میآید. نکتهای که میتواند سود سرشاری را نصیب شرکت هوآوی کرده و البته باعث نارضایتی رقبای این شرکت مانند شرکتهای آمریکایی شود.
به هرحال این نقطه پایان جنگ تجاری دو قدرت بینالمللی یعنی آمریکا و چین نخواهد بود و این روند تا رسیدن به تعادلی بینالمللی و تعریف دوباره قدرت در جهان ادامه پیدا خواهد کرد. چین در پی کسب جایگاهی متناسب با قدرت کنونیاش در دنیا و آمریکا در پی حفظ قدرت سنتی خویش است. در این میان باید منتظر ماند و دید که در پی تحولات آتی کدام یک از این دو حریف موفق به شکست حریف قدر خود خواهد شد یا این که در نهایت این دو ابر قدرت به زندگی مسالمت آمیز کنار یکدیگر عادت میکنند.
منابع:
https://eu.usatoday.com/story/tech/news/2019/05/21/huawei-why-facing-sanctions-and-who-get-hurt-most/3750738002/
https://fortune.com/2019/08/20/huawei-sanctions-networking-equipment/
https://www.theverge.com/2019/5/23/18637836/trump-huawei-ban-explanation-trade-deal-national-security-risk
https://www.huawei.eu/story/safety-real-reason-ban-huawei
در جواب اون دوستی که گفته چین از این شرکت هواوی برای بسط سیاسی اقتصادی استفاده میکنه……خب آمریکا هم از این شرکت ها برای بسط سیاسی اقتصادی اش استفاده میکنه ….
امان از دست تفکر های یک سویه شما ها
من کاری با سیاست ندارم چون تخصص بنده نیست، فقط بعنوان یک توسعه دهنده نرم افزار با ۲۵ سال سابقه عرض میکنم، هر سختافزاری نیازمند یک نرمافزار است همانطور که هر جسمی نیازمند یک روح است، متاسفانه چینیها بزرگترین نقض کننده کپی رایت در صنعت نرمافزار هستند، و ماجرا به کپی کردن ختم نمیشود، اینها نه فقط نرمافزار را reverse engineering کرده و بنام خودشان ثبت میکنند، بلکه انواع و اقسام بدافزارهای مخرب را هم درون سیستمهای خود جای میدهند، به نحوی که نرم افزارهای چینی مثل جاروبرقی اطلاعات عمل میکنند، فرقی نمیکند گوشی هوشمند، ساعت هوشمند، تلویزیون هوشمند، روتر، مودم، اندروید باکس…، اگر برند چینی باشد و محصول قابلیت اتصال به اینترنت را داشته باشد به احتمال ۹۹% حاوی بدافزار است و این بدافزار مثل بدافزارهای تبلیغاتی گوگل عمل نمیکند، بلکه یک بدافزار جاسوسی تمام عیار در هسته سیستم عامل است!
بلندگوی تبلیغاتی چیه؟
اینهمه مطلب درباره اپل داریم میبینیم در این سایت؛ این هم لابد تبلیغاته؟
متاسفانه علم چیزی نداریم ولی درباره اش نظر می دهیم.
بازی با کلمات و نئولیبرال و دموکراتیک پالیسیز راه به جایی نمی بره.
همچنان برخی از کمونیسم بدشون میاد چون اصل کمونیسم را بلد نیستن و هیچ کدوم از نظریات مارکس و انگلز را در مانیفست کمونیسم و کتاب های دیگر مطالعه نکردند.
چون آمریکاپرستی به شکل دیوانه واری موج میزنه در همه کشور های ضعیف.
هواوی داره گوشی تولید میکنه. این چه ارتباطی به کمونیسم داره؟ میگم فقط شاهد ذکر واژه ایم از طرف شما.
بدون هیچ فکری تایپ می کنید. چرا شیائومی، وان پلاس و … تحریم نشدند؟ استاد کاپیتالیست ها چرا این ها تحریم نشدند؟ چون هواوی تبدیل به غول بزرگی در تکنولوژی شد.
هواوی بالاتر از اپل قرار گرفت و جنگ نزدیکی را با سامسونگ شروع کرده.
بهتر است از سینه زدن زیر پرچم فاشیست ها بیرون بیاییم و همه چیز را آنگونه که هست ببینیم.
با تشکر
نظرات شما کاملا میزان علم شما رو نشون میده. اولا بحث من درباره کمونیسم نبوده که شما که سینه چاکش هستید رو منقلب کنه، دلیل این که اسم از شوروی آوردم در مورد نظام تک حزبی و دیکتاتوری اون کشور بود. هر فرد کم سوادی با یک جستجوی ساده در اینترنت میتونه آمار میلیونی کشته شوندگان به دست نظام مشعشع کمونیستی شوروی، به ویژه در دوران استالین کبیر رو بدست بیاره. بحث من در مورد نظام های سیاسی مستبد بود که به دلیل ذات استبدادی، بین حاکمیت و مردم شکاف وجود داره. در این نوع کشورها، حاکمیت از مردم و هر صدای مخالفی می ترسه، کافیه حجم بسیار بالای سانسور در چین رو با آزادی رسانه ها در کشورهای غربی مقایسه کنیم. من هم نگفتم که هوآوی به کمونیسم ربط داره، الان حتی چین هم ربطی به کمونیسم نداره. دلیل تحریم هوآوی ارتباط این شرکت با دولت چین و استفاده ابزاری کشور چین از این شرکت و شرکت های مشابه برای بسط نفوذ سیاسی اقتصادی اش هست. چرا شیائومی تحریم نشده؟ شاید اگه بین شیائومی و دولت چین هم ارتباطی کشف بشه، اونم تحریم بشه. مطلب آخر اینکه ربط دادن گفته های من با فاشیسم، به خوبی سطح علمی و وضعیت سلامت عقلی شما رو مشخص میکنه و نیازی به جملات بیشتر نیست.
جالب اینه که چیزی کشف نشده است.
طرفدار فاشیسم هستین دوست عزیز
نیازی به مدرک بیشتر نیست برای رسیدن به این موضوع
چرا چین ربطی به کمونیسم نداره؟!
خنده داره درون مایه حرف های شما با کمی چاشنی کلمات قلمبه و سلمبه
چرا شیائومی تحریم نشده؟
چون هنوز به قدرت هواوی نرسیده
که اونم شایعاتش دراومده چون تو این بحران اقتصادی که کرونا به وجود آورده شیائومی سود قابل توجهی بدست آورده.
من سینه چاک مکتبی نیستم
منتقد فاشیسم، کاپیتالیسم، فئودالیسم، لیبرالیسم دروغین که خود شما هم بیان می کنید.
آزادی
آزادی خوبه ولی در کشور آمریکا پوششی برای کارهاست.
آقای ترامپ نمونه بارزی از فاشیسم هست
تحریم ها کار ایشون هست و شما طرفدار این تحریم ها و سینه چاک فاشیسم
حرف مانده
ربط شما به فاشیسم هم از طرفداریتون از نظام کاپیتالیسم و تصمیم آقای ترامپ در پوششی چون لیبرالیسم است.
صد در صد هیچکس طرفدار سانسور و استبداد نیست ولی آیا در آمریکا استبداد نیست؟ نابرابری نیست؟
من منتقدی بیش نیستم
در هیچ کدوم از این دو حکومت زندگی نمی کنم و هیچ ایدئولوژی ای کامل نیست.
فقط با این وضع برابری و عدالت و رفاه اجتماعی را به نامنی و نژاد پرستی و آزادی کامل (کلیپهای رفتار پلیس آمریکا با معترضین) ترجیح می دهم.
بهرحال آمریکا ابر قدرت همه جانبه است و چین فقط در حوزه اقتصادی
کورکورانه نظر ندهید.
چطور آمریکا الان ارتباط هواوی رو فهمید و اجازه داد هواوی سیطره ای عظیم روی شبکه های مخابراتی و ارتباطی اش داشته باشد؟
از ابرقدرت همه جانبه بعید نیست.
کمی تعقل
فاشیسم را دوباره جست و جو کنید
عبارتش را
بروید و ببینید فاشیسم فقط آلمان نازی نبوده و همچنان زنده است
بزرگترین نماد امروزی
آقای ترامپ
و من الله التوفیق
ممنون از دیجی کالا…
دلیلش جاسوسی از مخاطبان است یعنی شما نمیدونید؟؟سامسونگ که از هواوی خیلی قدرتمند تره چرا سامسونگ را تحریم نکرد؟؟؟
چه نوشابه ای (نوشابه که چه عرض کنم، از اون نوشیدنی ها) دیجی کالا برای هوآوی باز کرده. کشورهایی که به شکل استبدادی اداره میشن، تمام مسائل شکل امنیتی به خودش میگیره. کشوری مثل چین که حکومت تک حزبی مستبد داره از این قاعده مستثنی نیست. در این کشورها شفافیت و پاسخگویی به افکار عمومی شهروندان و سایر کشورها در پایین ترین حد خودش قرار داره. این کشورها از همه ظرفیت های کشور برای سلطه و نفوذ استفاده می کنن. نظام کمونیستی شوروی سابق و فرزند خلفش روسیه، جزو این تیپ کشورها هستند. چین هم همینطور. شرکت های تجاری و تکنولوژی چینی ابزاری برای بسط سلطه اقتصادی، سیاسی و نظامی چین هستن. شاید بگید آمریکا هم به دنبال سلطه بر جهان هست، درسته، اما مدل آمریکا فرق داره. اقتصاد آمریکا مبتنی بر مدل نئولیبرال هست و چون سیستم حکومتیش مبتنی بر لیبرال دموکراسی هست، حاکمیت و مردم تا حد زیادی یکپارچه هستن و در واقع دولت ملت هستن، اما در کشورهای استبدادی مثل چین، حاکمیت و مردم وجود داره، در نتیجه حاکمان به دلیل عدم احساس امنیت، همه چیز رو به شکل امنیتی می بینن.از مسائل ورزشی، علمی و فرهنگی بگیرید تا مسائل اقتصادی و سیاسی. همینه که این حجم عظیم سانسور رو توی چین می بینیم. نمونه اخیرش همین بیماری کرونا. اولش سعی کردن که ابعاد وخیم بیماری رو از دنیا مخفی کنن و نتیجش این تعداد بالای مرگ و میر کرونا در جهانه و بعدش آمار واقعی مبتلایان و جان باختگان در کشورشون رو به شکل فاجعه باری سانسور کردن. تا چین تبدیل به یک کشور دموکراتیک نشه و به شفافیت و پاسخگویی نرسه، شرکت های چینی با این نوع اتهام ها دست و پنجه نرم خواهند کرد.
در ضمن، اگه قراره دیجی کالا تبدیل به بلندگوی تبلیغاتی هوآوی بشه و کامنت هایی از نوع کامنت بنده حذف بشه، لطفا شما هم شفاف عمل کنید و این مورد رو اطلاع رسانی کنید که فقط کسانی که با نظرات شما هماهنگ هستن، کامنت بزارن.
الان هر چی میکشیم از همیناس
توی متن نوشته آمریکا بدلیل مسائل امنیتی هواوی رو تحریم کرده بعد تو میگی چین حکومتش همچی رو امنیتی میبینه . انشاالله که خدا شفات بده.
شما خودت رو به زحمت ننداز. بعید می دونم مغز شما این چیزا رو بکشه.
اصلا مهم نیست حکومت چین چطوریه و چیکار میکنه مهم اینکه گوشی ارزون با ارزش خرید بالا دستمون میده این حرفایی که میزنی مربوط به خود مردم چینه