داستان گوشی ۴ دلاری جذابتر میشود
اگر شک داشتید که گوشی Freedom 251 که به گوشی ۴ دلاری معروف شده تنها یک شیرینکاری تبلیغاتی ضعیف بوده، اتفاقات این روزها میتواند شک شما را به یقین تبدیل کند. حدود ۵ ماه پیش یعنی در ماه فوریهی سال ۲۰۱۶ کمپانی «رینگینگ بلز» (Ringing Bells) که ادعای تولید کردن ارزانترین گوشی هوشمند جهان را داشت قول داد که تا آخر ماه گذشته یعنی ژوئن ۲٫۵ میلیون دستگاه از گوشی Freedom 251 را عرضه خواهد کرد. پسازآن این تعداد تا ۲۰۰ هزار دستگاه آب رفت و زمان عرضه نیز به ترتیب از ۲۸ ژوئن به ۳۰ ژوئن، ۶ جولای و در نهایت ۸ جولای موکول شد. البته این تنها زمان عرضه نیست که مدام در حال تغییر است. «موهیت گل» (Mohit Goel) مدیرعامل مرموز کمپانی رینگینگ بلز در عرض چند روز تعداد عرضه را نیز به ترتیب از ۲۰۰ هزار، به ۱۰ هزار و سپس ۵ هزار کاهش داده است.
برای اینکه درک بهتری از شرایط داشته باشیم توجه کنید که کمپانی رینگینگ بلز اعلام کرده که حدود ۷۰ میلیون نفر برای دریافت این گوشی ثبتنام کردهاند و تخمین زده میشود حدود ۳۰ هزار نفر از آنها پول را هم پرداخت کرده باشند. لابد کمپانی رینگینگ بلز برای آغاز حرکت به زمان نیاز دارد. ولی اینطور نیست. این کمپانی حتی از قول خود برای عرضهی ماهانه ۲۰۰ هزار دستگاه ه عقبنشینی کرد و با این حساب احتمالا شاید هیچ دستگاهی عرضه نکند.
«اگر به ما کمک شود شاید تعداد بیشتری گوشی عرضه کنیم و شاید هم در چند ماه آینده هیچ دستگاهی عرضه نکنیم. در حال حاضر تمرکز ما صرفا روی بیرون دادن گجت است.» سخنگوی رینگینگ بلز
کمکی که رینگینگ بلز از آن صحبت میکند چیست؟ موهیت گل نامهای سرگشاده به نخستوزیر هند فرستاده و از او برای قرار دادن گوشی Freedom 251 در دستان ۷۵۰ میلیون شهروند هندی درخواست حمایت مالی کرده. گزیدهای از نامه به این قرار است:
ما گوشی Freedom 251 را به ارمغان آوردهایم که قرار است به شیوهی پرداخت نقد هنگام تحویل عرضه شود. ولی ما با شکافی بین هزینهی مواد اولیه (BOM) و قیمت فروش مواجه هستیم. بنابراین خاضعانه از دولت تقاضای حمایت میکنیم تا بتوانیم هدف خود را محقق کرده و دسترسی و استفاده از گوشیهای هوشمند را تا دورترین نقاط مملکت بزرگ خود گسترش دهیم.
قطعا این ایدهای زیباست ولی یک مشکل بزرگ وجود دارد: رینگینگ بلز میگوید برای اجرا کردن آن به ۵۰۰ میلیارد روپیه نیاز دارد. این رقم تقریبا معادل ۷٫۴ میلیارد دلار است. خب پس تا رینگینگ بلز این کمک کوچک را دریافت نکرده احتمالا خبری از گوشی نخواهد بود.
زمانی که رینگینگ بلز از سوی رسانههای هند در مورد نحوهی تامین هزینهها تحتفشار قرار گرفت، سخنگوی این شرکت اظهاراتی مبهم را در مورد مزیت مقیاس، درآمدهای حاصل از تبلیغات و البته سرویسی به نام WhiteCloud بیان کرد. سرویس ابری WhiteCloud پلتفرمی فرضی است که قرار است کاربران گوشی Freedom 251 بتوانند صدها اپلیکیشن را با قیمتهایی بین ۱ تا ۳ روپیه از آن دانلود کنند.
میتوان حدس زد که برنامه تجاری واقعی در اصل جمعآوری میلیونها آدرس ایمیل، ایجاد سروصدای زیاد در مورد یک گوشی بینهایت ارزان و استفاده از تبلغیات برای آغاز فروش سایر گجتها بوده است. در واقع کمپانی رینگینگ بلز همین امروز یک تلویزیون HD، مجموعهای از پاوربانکها، گوشیهای ساده و دو گوشی هوشمند جدید به نامهای Elegance و Elegant معرفی کرده است. البته دیگر نباید همانند گوشی Freedom 251 انتظار قیمتهایی ارزان را داشته باشید. گوشی Elegant قیمتی برابر با ۳۹۹۹ روپیه (۵۹ دلار) و گوشی Elegance قیمتی برابر با ۴۴۹۹ روپیه (۶۶ دلار) دارد.
فقط برای اینکه درک کنید در اینجا به چه پدیدهای روبهرو هستیم کافی است توجه کنید که رینگینگ بلز طراحی لاکاسکرین LG G5 را بهراحتی دزدیده و آن را روی تصاویر تبلیغاتی دو گوشی Elegance و Elegant قرار داده است. البته انجام چنین کاری از سوی شرکتی که برای مخفی کردن نام واقعی نمونهی اولیهی فرضی گوشی خود از لاک غلطگیر استفاده میکند اصلا تعجبآور نیست.
منبع: Android Authority
دیجی! لدفن شگفت انگیزش کن. بشه دو دلار.
مثلا میرن مغازه یه آدامس میخرن مغازه داره بقیه پولشونو یدونه ازین گوشیا میده :)) تو ایران هم تو داروخونه ها به جای چسب زخم دیگه ازین گوشیا میدن
فرید جان سامسونگ پول برندشو میخوره ن کیفیت محصولاتشو و اگرم بخواد نمی تونه واردبازار ارزان قیمت بشه
در ضمن هواوی بزرگترین شرکت مخابراتی جهانه و سهامش از سامسونگ هم بیش تره تمام دکل های مخابراتی خاورمیانه شرق دور رو همین شرکت گذاشته و تقریبا میشه ۳ میلیارد نفر ادم فکر نکنم سامسونگ حتی توان وام دادن به این شرکت و داشته باشه چه برسه وارد کردنش به بازار موبایل در ضمن اگه سامسونگ هواوی ساخته پس چرا الان هواوی ازش شکایت کرده
حتی تو رویا هم باور چنین چیزی دشوار هستش
مگه فیلم هندیه
دیجیکالا حتما وقتی اومد موجودش کن .
من چندتا نیاز دارم .
جدی میگم ! برای کارهای معمولی خیلی هم خوبه ۴ دلار پول بدیم تا اینکه ۲۰۰ دلار بدیم هوآوی دستمون بگیریم .
به نظر سامسونگ میخواد سهم بیشتری از بازار رو در اختیار بگیره، یعنی سلایق مختلف و مشتری با هر توان مالی رو پوشش بده، اما چون نمیخواد برند خودش رو با محصولاتی با کیفیت پایین خراب کنه، تحت نام شرکت ها و برند های جدید فعالیت میکنه، به همین دلیل چنین سرمایه گذاری هایی انجام میده
حتی گفته میشه سرمایه گذار هوآوی هم سامسونگ هستش، و از این طریق وارد بازار محصولات سطح پایین تر در چین شده .
البته همونطور که میدونید این اقدامات بطور رسمی صورت نمیگیره .
شرکت های بزرگ همیشه به فکر بازار چین و هند هستند، حتی اپل هم میخواست گوشی های دسته دوم ( در واقع گوشی ارزان مناسب با طبقه ی ضعیف تر مردم هند) رو در هند به فروش برسونه که با مخالفت مسئولان هندی مواجه شد،
شاید این شرکت هم جز برنامه های سامسونگ باشه اما مطمئن نیستم این حرف ها چقدر صحت داره
بازم این هندیا لاف اومدن
با یه حساب سر انگشتی میشه فهمید پول همون ۳۰ هزار نفر میشه حدو ۴۰۰ میلیون تومن