امکان ساخت تخته مدارهایی به نازکی کاغذ، با تکنولوژی نانو
دانشمندان و محققان دانشگاه اورگان موفق به کشف راه تازهای برای ترکیب ذرات نانو روی صفحاتی به نازکی و حساسیت یک ورق کاغذ شدهاند. به این ترتیب میتوان تختهمدارهایی به نازکی کاغذ ساخت.
ساخت مواد با تکنولوژی ذرات نانو چیز تازهای نیست و مدتی هست که در علم و صنعت از آن استفادههای مفید و متعددی میشود.
یک مشکل بزرگ در کاشت ذرات نانو این بوده است که روند کاشت این ذرات روی ماده نیاز به گرمای بسیار بالایی دارد؛ در حالی که این گرما باعث تخریب مواد میشود.
دانشمندان هنوز هم در حال مطالعه روی جنبههای مختلف این تکنولوژی هستند و دستاوردهای تازهای از آن حاصل میشود. یک مشکل بزرگ در کاشت ذرات نانو این بود که روند کاشت این ذرات روی ماده نیاز به گرمای بسیار بالایی دارد؛ در حالی که این گرما باعث تخریب مواد میشد.
اخیرا شیوهی تازهای کشف شده که کاشت ذرات نانو را با هزینه و انرژی بسیار کمتری ممکن میسازد: «تفجوشی فوتونیک» (Photonic Sintering). در این روش کاشت ذرات نانو در سطح یک ماده و ترکیب آنها با یکدیگر به واسطهی یک منبع نوری انجام میشود.
اما این بار به جای یک منبع نوری شدید، از لامپ زنون استفاده میشود. نتیجهی کار هم بسیار جالب توجه و بهتر از قبل است: سرعت روند دوبرابر شده و مقدار انرژی مصرفی برای پیشبرد کار هم به یک دهم کاهش پیدا کرده است.
«راجیو مالهوترا» (Rajiv Malhotra)، یکی از محققان فعال در این پروژه میگوید: “کلید واقعی کار در کاهش حرارت بود. با روش جدیدی که کشف شده ما میتوانیم لایههای نازک نانو را با هزینهی خیلی کمتری روی صفحههای کاغذ یا پلاستیک پرینت کنیم. مادهای حاصل میشود در برابر حرارت مقاومتر است. این کاغذ یا پلاستیک جدید در مقایسه با حالت قبلی خود، در دمای خیلی بالاتری میسوزد و ذوب میشود. ما حالا به این تکنولوژی و راه سودمند تولید آن دست پیدا کردهایم؛ فقط باید روند تولید سریع و ارزان مناسب را هم پیدا کنیم، به طوری که تاثر منفیای روی کیفیت محصول نداشته باشد.”
منبع: T3.com