ماموریت اگزومارس به دلیل مشکلات فنی تا سال ۲۰۲۲ به تعویق افتاد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
مریخ‌نورد اگزومارس

مقامات سازمان فضایی اروپا (ESA) و آژانس فضایی روسیه اعلام کردند به دلیل مشکلات فنی پرتاب مریخ‌نورد اگزومارس با دو سال تاخیر در سال ۲۰۲۲ انجام خواهد شد.

این خبر پنج‌شنبه ۲۲ اسفند در مقر آژانس فضایی اروپا در پاریس به اطلاع عموم رسید. مدیر ESA در این باره گفت: «این تصمیم بسیار سختی است، اما مطمئنم که تصمیم درستی گرفته شده است».

مریخ‌نورد اگزومارس قرار بود تابستان امسال به فضا پرتاب شود. اما با توجه به مشکلات فنی و همچنین شرایط خاص پیش‌آمده در ماه‌های اخیر این ماموریت تا سال ۲۰۲۲ به تعویق افتاد. ماموریت اگزومارس با همکاری سازمان فضایی اروپا و آژانس فضایی روسیه طراحی شده است. برخی از تست‌های پیش از پرتاب این ماموریت با شکست روبه‌رو شدند. اکنون و تنها چند ماه مانده به زمان پرتاب شرایط خاص ناشی از شیوع ویروس کرونا و محدودیت سفرها در اروپا مشکلات را بیش از پیش کرده است. مسائلی که در نهایت منجر به تغییر زمان پرتاب شد.

گسترش ویروس کرونا در جهان جلسه مدیران سازمان‌های فضایی اروپا و روسیه را نیز تحت تاثیر قرار داد. مدیران این دو سازمان فضایی قرار بود در مسکو درباره سرنوشت ماموریت اگزومارس ۲۰۲۰ تصمیم‌گیری کنند. سفری که با توجه به شرایط پیش آمده لغو شد و گفت‌وگو و تصمیم‌گیری مدیران در این رابطه به صورت ویدئو کنفرانس انجام شد.

مریخ‌نورد اگزومارس که با نام روزالیند فرانکلین (Rosalind Franklin) نیز شناخته می‌شود عملکرد خوبی در بسیاری از تست‌ها داشت. اما دو آزمایش مربوط به چتر نجات با شکست مواجه شد. از سوی دیگر مشکلاتی نیز در برخی از تجهیزات الکترونیکی این مریخ‌نورد مشاهده شد که باید اصلاح شوند.

با این شرایط و نزدیک شدن به زمان پرتاب فرصت کافی برای اصلاح مشکلات و انجام مجدد آزمایش‌ها و اطمینان از عملکرد صحیح سخت‌افزارها و نرم‌افزارها وجود ندارد.

حتی اگر مشکلات فنی ماموریت اگزومارس در ماه‌های پیش رو حل شود پرتاب این فضاپیما باز هم با حداقل دو سال تاخیر انجام خواهد شد. چرا که با عبور از فرصت پرتاب در تابستان امسال زمین و مریخ با حرکت در مدارهای‌شان به مرور فاصله بیشتری از یک‌دیگر خواهند گرفت.

معمولا تمام پرتاب‌ها به مقصد مریخ در حوالی زمان مقابله این سیاره انجام می‌شود. در این فرصت که هر ۲۶ ماه یک بار اتفاق می‌افتد زمین و مریخ به نزدیک‌ترین فاصله‌شان از یک‌دیگر می‌رسند. با پرتاب فضاپیما در حوالی زمان مقابله مقدار سوخت مورد نیاز برای رسیدن به مریخ به حداقل می‌رسد.

مریخ‌نورد روزالیند فرانکلین در واقع فاز دوم ماموریت اگزومارس است که با همکاری سازمان فضایی اروپا و آژانس فضایی روسیه طراحی و اجرا شده است. در فاز اول این ماموریت مدارگرد ردیاب گاز یا TGO در سال ۲۰۱۶ به سیاره سرخ اعزام شد که کماکان و در سلامت کامل در مدار سیاره مریخ قرار دارد. مریخ‌نشین اسکیاپارلی (Schiaparelli Lander) نیز قرار بود در فاز اول این ماموریت در سیاره مریخ فرود بیاید. تلاشی که ناکام ماند و این مریخ‌نشین در سیاره مریخ سقوط کرد.

در فاز دوم ماموریت اگزومارس مریخ‌نورد روزالیند فرانکلین به جست‌وجوی نشانه‌های حیات در گذشته و اکنون مریخ خواهد پرداخت و تلاش خواهد کرد تا پاسخ برخی سوالات مهم درباره مریخ را پیدا کند.

عکس کاور: طرحی گرافیکی از مریخ‌نورد اگزومارس.

Credit: ESA/ATG medialab



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X