تحویل اولین توربین گازی زیمنس به نیروگاه بندرعباس
شش ماه پس از امضای توافقنامه انرژی شرکت زیمنس با گروه مپنا، زیمنس اولین توربین گازی کلاس اف نیروگاه برق بندرعباس را تحویل داد. تجهیز نیروگاه برق بندرعباس به این توربین، بخش اول توافقنامه صدور تکنولوژی دراز مدت بین زیمنس و مپنا است که انتقال فناوری توربینهای گازی کلاس اف در این بخش توافقنامه پوشش داده شده است.
این توربین بهعنوان بخشی از تجهیزات نیروگاه حرارتی بندرعباس، در کنار سایر تجهیزاتی که از سوی مپنا تأمین خواهند شد پاسخی است به نیاز رو به رشد کشور در حوزه انرژی برقی. در ماه مارس سال ۲۰۱۶، موافقتنامه طولانیمدتی بین زیمنس و مپنا بزرگترین شرکت پیمانکار نیروگاهها، مبنی بر انتقال فناوری و دانش توربین گازی کلاس اف و بهروزرسانی سیستم تأمین برق ایران، صورت گرفت. همچنین دو شرکت قراردادی را امضا کردند که علاوه بر تحویل دو توربین گازی کلاس اف، دو ژنراتور SGen5-2000H و ابزار کنترل نیروگاه برق نیز تحویل داده شود.
ویلی مایکسنر، مدیرعامل بخش برق و گاز زیمنس، دراینباره گفت: «نزدیک به ۱۵۰ سال است که زیمنس خدمات مختلف و سرویسدهی قابلتوجهی در پروژههای زیرساختی ایران ارائه داده است. ما با تحویل اولین توربین گازی به ایران، مشارکت بلندمدت خود را با شرکت مپنا با هدف نوسازی و گسترش شبکه عرضه برق کشور آغاز کردهایم و خوشحالیم که زیمنس نقش مؤثری در بهبود عرضه انرژی برای صنعت و مردم ایران ایفا میکند.»
نیروگاه برق بندرعباس که در جنوب استان هرمزگان در حال ساخت است، ظرفیت تولیدی در حدود ۶۰۰ مگاوات دارد که این میزان به شبکه الکتریکی ایران افزوده خواهد شد. این ظرفیت الکتریکی معادل تأمین برق ۱۵۰ هزار خانه در ایران خواهد بود. همچنین مپنا برای گسترش این تأسیسات به یک نیروگاه سیکل ترکیبی، برنامههایی در نظر گرفته است.
دکتر محسن نایبزاده، مدیرعامل شرکت زیمنس در ایران، در این زمینه گفت: «تحویل این توربین، ایران را یک قدم به ارتقای زیرساختهای برقی و ارائه نیروی برق مطمئن و کارآمد به جمعیت رو به رشد کشور، نزدیکتر میکند. زیمنس مفتخر است که بهعنوان شریک تکنولوژی ایران، در توسعه کشور مشارکت دارد و از اهداف ایران برای دستیابی به رشد پایدار و بلندمدت پشتیبانی میکند.»
گفتنی است وزارت نیرو ایران بهمنظور تأمین نیاز برق کشور که هرسال در حدود پنج درصد رشد دارد، در حال برنامهریزی برای ساخت نیروگاه حرارتی در نقاط مختلف کشور است. بخش بزرگ این نیروگاههای برقی، با گاز طبیعی کار خواهد کرد. ایران قصد دارد ظرفیت تولید کنونی خود را از حدود ۷۴ گیگاوات به مجموع ۱۰۰ گیگاوات در طول پنج سال آینده افزایش دهد و میزان صادرات انرژی خود را نیز گسترش دهد. شایان ذکر است که توافق صورتگرفته بین زیمنس و مپنا، شامل مجوزی برای تولید توربینهای گازی کلاس اف در ایران خواهد بود. قرار است طی ۴ تا ۵ سال آینده، بیش از ۲۰ توربین گازی و همچنین ژنراتور مرتبط تحویل داده شود.
«زیمنس ای جی» (Siemens AG) (برلین و مونیخ) یک شرکت قدرتمند و جهانی در زمینه فناوری است که بیش از ۱۶۵ سال است بهعنوان نماد مهندسی برتر، نوآوری، کیفیت، اطمینان و چند ملیتی شناخته میشود. این شرکت در بیش از ۲۰۰ کشور فعالیت دارد و در حوزههای برقیسازی، اتوماسیون (کنترل و هدایت خودکار) و هوشمندسازی متمرکز است و از بزرگترین تولیدکنندگان فناوری در بحث بهرهوری انرژی و حفظ منابع به شمار میآید. شرکت زیمنس در ساخت توربینهای بادی دریایی، شماره یک جهان محسوب میشود و از فراهمکنندگان پیشرو در زمینه توربینهای گازی و بخاری برای تولید برق در جهان است. این شرکت همچنین از بزرگترین ارائهکنندگان راهحلهای انتقال نیرو در دنیاست و در ارائه راهحلهای زیرساختی، اتوماسیون و نرمافزارهای صنعتی، بهعنوان شرکتی پیشتاز مطرح است. شرکت زیمنس یک تأمینکننده پیشرو در حوزه تجهیزات تصویری پزشکی مانند توموگرافی رایانهای، امآرآی (تصویربرداری تشدید مغناطیسی)، تشخیص آزمایشگاهی و تجهیزات فناوری اطلاعات بالینی است. در سال مالی ۲۰۱۵ که در ۳۰ سپتامبر ۲۰۱۵ پایان یافت، زیمنس درآمدی ۷۵.۶ میلیارد یورو و سود خالص ۷.۴ میلیارد یورو کسب کرد. همچنین در پایان سال ۲۰۱۵ میلادی، ۳۴۸ هزار نفر در سراسر جهان، در استخدام زیمنس بودهاند.
مخترع طرح چه شخصی کی بوده ؟
مخترع طرح کی بوده ؟
الودگی نیروگاه بندرعباس خیلی خیلی زیاده امیدوارم با نوسازی تجهیزات و اصلاح سیکل و مخصوصا استفاده از سوخت مناسسب برای دیگ بخار این الودگی کم بشه