شما بگویید؛ سایپا یا ایرانخودرو؟
موضوع داغ این روزها، خداحافظی خودروهای قدیمی مثل پراید و پژو ۴۰۵ و سلام خودروهای جدیدی مثل رنو کوئید به بازار داخلی ایران است. خودروهایی قدیمی که سالها پیش باید بازنشسته میشدند ولی گویا هنوز که هنوز است قصد رفتن ندارند و باید هر روز چهرهی تکراری آنها را در کوچه و خیابانهای شهر ببینیم. اگر با بودجهی کم قصد خرید یک اتومبیل نو را داشته باشید، انتخابهایتان بهطور عمده بین دو خودروساز بزرگ ایرانی، یعنی سایپا و ایرانخودرو محدود میشود. دو خودروساز بزرگ ایرانی با محصولات، ویژگی و کیفیت خدمات متفاوت که بخشی از اتومبیلهایشان روی پلتفرم قدیمی ولی در پوششی نو، طراحی شده و در دسترس ما ایرانیان قرار میگیرند. اینبار دوست داریم صدای شما را بشنویم که شما کدام خودروساز را بیشتر از دیگری قبول دارید، سایپا یا ایرانخودرو؟
بههمین دلیل، میخواهیم کنار شما نگاهی به روایت جالب این دو غول خودروساز داشته باشیم. با ما همراه باشید.
سایپا
بهتر است بگوییم مادر پراید، چراکه همهی ما این خودروساز بزرگ را با این محصول ویژه میشناسیم و در طول این ۲۳ سال شاهد تولد انواع و اقسام قیافههای آن بودیم؛ خودروهایی که در باطن ویژگیهای مشترکی به ارث بردهاند و تنها در چهره کمی با هم اختلاف دارند. این شرکت در سال ۱۳۴۶ با نام «شرکت سهامی تولید اتومبیل سیتروئن ایران» تاسیس شد که اولین تولیدات آن، وانت آکا و سواری ژیان بودند. در سال ۱۳۵۴ کلمه سیتروئن از این نام حذف شد و به اختصار کلمه «سایپا» از عبارت فرانسوی Société Annonyme Iranienne de Production Automobile، و به معنی «شرکت سهامی ایرانی تولید اتومبیل» درآمد. با گذشت نیم قرن از عمر این شرکت، امروز شاهد فروش طیف گستردهای از محصولات این خودروساز هستیم؛ اتومبیلهایی نظیر تیبا صندوقدار و هاچبک، تندر، ساندرو، سراتو، زامیاد و انواع نسخههای پراید ۱۱۱، ۱۳۱، ۱۳۲ و ۱۵۱(وانت) که بخشی از محصولات حال حاضر این شرکت را تشکیل میدهند.
ایرانخودرو
پدرخواندهی پژو! خودروسازی که سالهاست این برند را در ایران به عنوان فرزندخواندگی قبول کرده است. ایرانخودرو در سال ۱۳۴۱ با نام ایرانناسیونال و با بودجهی ۱۰ میلیون تومانی تاسیس شد. سال بعد، این شرکت با تولید اتوبوس کار خود را آغاز کرد و در سال ۱۳۴۶ به تولید پیکان روی آورد. اتومبیلی که تولید آن تا ۴۰ سال ادامه داشت و بخشی از خاطرات ما ایرانیان، با آن سپری شد. در سال ۱۳۶۷، مذاکرات این کمپانی با پژو فرانسه به منظور تولید محصول پژو ۴۰۵، به نتیجه رسید. خودروی بخشندهای که پلتفرم خود را برای دیگر محصولات این شرکت به امانت گذاشت و اگر این اتفاق روی نمیداد، شاید امروز شاهد حضور خودروهای جدیدی روی پلتفرم پیکان بودیم! از محصولات ایرانخودرو میتوان به پژو ۲۰۶، پژو ۴۰۵، پژو ۲۰۷آی، پژو پارس، تندر، سمند، دنا، رانا، سورن، کپچر و هایما اشاره کرد. ایرانخودرو در کشورهای مختلفی نظیر بلاروس، ونزوئلا، سوریه و عراق شعبه دارد و با تصاحب بیشترین سهم بازار خودروهای داخلی، بالاتر از سایپا و در مقام نخست جای گرفته است.
این دو شرکت قطعا در کیفیت محصولات و ارائه خدمات باهم تفاوتهایی دارند و هرکدام از ما تجربههای تلخ و شیرینی از کیفیت محصولات این دو شرکت داریم. حال نوبت شماست که به ما بگویید، سایپا یا ایرانخودرو؟ چرا؟
پینوشت: هدف ما از این مقاله و البته دیگر مقالههای شما بگویید، دریافت منطقیترین استدلالها از شماست که از تجربهی واقعیتان در برخورد با یکی از دو شرکت، دو برند یا دو محصول بدست آمدهاند. بدین ترتیب محیطی آزاد و با انصاف برای اظهار نظر ایجاد میشود که میتوان در آن از مطالعهی نظرات کاربران به نتایج مفیدی رسید. پیشاپیش از دریافت نظرات منصفانه و منطقی شما سپاسگزاری میکنیم.
بدبخت تعصبی!!!
اصلا معلوم هست کدوم شرکت بهتره
شما به ایران خودرو ۲۰ میلیون بیشتر از پول پراید میدی در عوض بهت یه ماشین باکیفیت و با امنیت میدن مثل سایپا نیستن که داره گاری تولید میکنه شاید ایران خودرو هر سال یه آپشن از ماشیناش کم میکنه و گرونتر میکنه اما اگه شما با ماشین ایران خودرو بری تو جاده تصادف کنی فقط پات میشکنه که باید تا چندین سال اذیت میشی..اما پراید این مشکل رو برای ما حل کرده که دیگه اذیت نمیشم یه سره کارمون رو تموم میکنه تا دیگه راحت باشیم……….ببخشید اگه متن طولانی شد تشکر
داداشا قطعا سایپا بهتره چون موتوراش واشر نمیسوزونه . همون پراید اشغال ده سال کار میکنه آخ نمیگه ولی ۲۰۶ داشتم هر سال سه چهار میلیون رو دستم خرج میذاشت