نقد و بررسی دوربین DSLR کانن EOS 1300D

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
نقد و بررسی کانن 1300D

دوربین EOS 1300D که در بازار ایالات متحده با نام Rebel T6 شناخته می‌شود، یکی از دوربین‌های DSLR ارزان و به‌صرفه‌ی شرکت «کانن» (Canon) است که مدل بعدی دوربین محبوب EOS 1200D محسوب می‌شود. EOS 1300D با وجود بهره‌گیری از حسگر APS-C، قیمت کمی دارد و برای کسانی که قصد دارند با کمترین هزینه، از دوربین‌های دیجیتال کامپکت به سمت دوربین‌های حرفه‌ای DSLR کوچ کنند، انتخاب هوشمندانه‌ای محسوب می‌شود. با دیجی‌کالا مگ در نقد و بررسی Canon 1300D همراه شوید.

Canon EOS 1300D

چی؟ چه کسی؟ چرا؟ کجا؟ کی؟

  • کانن EOS 1300D چیست؟ یک دوربین DSLR سطح مبتدی با قیمت مناسب.
  • کانن EOS 1300D مناسب چه کسانی است؟ کاربرانی که می‌خواهند برای اولین بار، کار با یک دوربین DSLR را تجربه کنند یا کسانی که یک دوربین DSLR ارزان‌قیمت را به‌عنوان دوربین دوم در کنار دوربین فول‌فریم‌شان می‌خواهند.
  • چرا باید کانن EOS 1300D بخریم؟ قیمت مناسب و ارزش خرید بالا.
  • چه زمانی کانن EOS 1300D کاربرد دارد؟ هر زمانی‌که قرار باشد یک عکس باکیفیت بگیرید.
  • کانن EOS 1300D در چه مکانی کاربرد دارد؟ همه جا. البته EOS 1300D در مقابل نفوذ آب و گردوخاک مقاوم نیست.

 

DSLR در جثه‌ی کامپکت

پیش از هر چیز، به داخل دوربین نگاهی می‌اندازیم. کانن EOS 1300D از یک حسگر ۱۸ مگاپیکسلی APS-C، فوکوس خودکار ۹ نقطه‌ای و پردازنده‌ی تصویر +DIGIC 4 استفاده می‌کند؛ پردازنده‌ای که طبق ادعای کانن، بسیار سریع‌تر از DIGIC 4 است و اختلاف کمی با DIGIC 5 دارد. حداکثر میزان ISO در این دوربین، ۶۴۰۰ و حداقل و حداکثر سرعت شاتر، ۳۰ و یک چهار هزارم ثانیه است.

EOS 1300D تقریبا هم‌وزن دوربین‌های بدون‌آینه است.

بیشتر قسمت‌های بدنه‌ی EOS 1300D از پلاستیک ساخته شده و قسمت‌هایی که قرار است توسط دست نگه داشته شوند، روکشی لاستیکی دارند که از لیزخوردن دوربین جلوگیری و در دست گرفتن‌اش را راحت‌تر می‌کند. پلاستیک استفاده‌شده در بدنه، کیفیت خوبی دارد و کاملا حس یک دوربین بالارده را به کاربر انتقال می‌دهد. به علاوه، روکش بدنه طوری است که اثرانگشت روی‌اش نمی‌ماند و ظاهر دوربین همواره تمیز خواهد ماند. تنها بخش‌های فلزی بدنه، دو گیره‌ی اتصال بند گردنی دوربین هستند. کانن EOS 1300D یک دوربین بسیار سبک است. وزن این مدل به همراه کارت حافظه و باتری‌اش، به ۵۰۰ گرم نمی‌رسد. این یعنی EOS 1300D تقریبا هم‌وزن دوربین‌های بدون‌آینه است. اگر پیش از EOS 1300D، یک دوربین کامپکت داشته‌اید، با اینکه حسگر بسیار بزرگ‌تری خواهید داشت؛ ولی تغییر وزن‌اش، اذیت‌تان نمی‌کند.

Canon EOS 1300D

در جلوی دوربین، علاوه بر محل قرارگیری لنز، لامپ کمکی فوکوس خودکار هم قرار دارد. در بالای دوربین، چیدمان منظمی از کلید شاتر، پیچ تنظیم فرمان‌ّها، کلید فعال‌کردن فلش بالاجهنده، پیچ تنظیم حالت‌های عکاسی و کلید روشن و خاموش قرار دارند. در پشت دوربین هم، نمایشگری ۳ اینچی غیرلمسی در کنار چشمی و کلیدهای کنترل رابط کاربری دوربین تعبیه شده است. اما نکته‌ی جالبی که در مورد چیدمان کلیدها و پیچ‌های این دوربین وجود دارد، قرارگرفتن همه‌شان در سمت راست دوربین است. این موضوع استفاده از EOS 1300D را با یک دست راحت‌تر می‌کند؛ البته این موضوع فقط برای افراد راست‌دست صحت دارد. در لبه‌ی کناری دوربین، درپوشی وجود دارد که زیرش تمام درگاه‌های دستگاه (اتصال کنترل، USB و HDMI)  تعبیه شده است؛ ولی از ورودی صوتی برای اتصال میکروفن مجزا یا خروجی صوتی برای اتصال هدفون خبری نیست. در این بازه‌ی قیمتی، چنین انتظاری هم نباید داشته باشید. در کنار این درپوش، علامت NFC به چشم می‌خورد که برای اتصال و انتقال اطلاعات به صورت بی‌سیم بین دوربین و دستگاه‌های پشتیبانی‌کننده از این فناوری استفاده می‌شود.

همه چیز در جای درست قرار دارد

یکی از امکانات جدید EOS 1300D که توسط پیچ تنظیم حالت‌های عکاسی  دردسترس است، حالت «عکاسی از غذا» (Food Mode) نام دارد. در این حالت، رنگ‌ها اشباع‌شده‌تر ثبت می‌شوند و غذاها را کمی جذاب‌تر از آنچه هستند، نشان می‌دهد. به علاوه حالتی از تراز سفیدی با نام White Priority هم اضافه شده است؛ این حالت کمک می‌کند که حتی اگر در شرایط نوری خاص یا تحت نور مصنوعی (که معمولا تصویر ثبت‌شده را کمی گرم می‌کند) عکاسی می‌کنید، نور سفید به طور طبیعی ثبت شود.

Canon EOS 1300D

رابط کاربری EOS 1300D، منظم و قابل‌فهم است.

رابط کاربری دوربین بسیار ساده و کاربرپسند است. گشت‌وگذار بین حالت‌ها و تنظیمات مختلف عکاسی به‌سادگی و به کمک کلیدهایی انجام می‌شود که در سمت راست نمایشگر قرار دارند. تنظیماتی مثل زمان خاموش‌شدن خودکار، چرخش خودکار تصویر، فرمت‌کردن کارت حافظه و… در بخش تنظیمات دوربین وجود دارند که همگی به‌راحتی قابل‌دسترس هستند. به علاوه اگر دوست ندارید که از چشمی استفاده کنید، می‌توانید به کمک کلیدی که در سمت راست‌اش قرار دارد، از منوی تنظیمات خارج شده و وارد Live View شوید؛ البته همانند اکثر DSLRهای ارزان‌قیمت، چشمی این دوربین هم، ۹۵ درصد از کل تصویر ثبت‌شده را نشان می‌دهد و اگر می‌خواهید تمام تصویر را ببینید، باید از نمایشگر استفاده کنید. در مجموع، رابط کاربری EOS 1300D، منظم و قابل‌فهم است. اگر کانن نمایشگری لمسی را برای این مدل انتخاب می‌کرد، استفاده از این رابط کاربری، راحت‌تر هم می‌شد.

کاملا فراتر از انتظار

همانند مدل‌های پیشین، EOS 1300D هم عملکردی کاملا فراتر از بازه‌ی قیمتی‌اش دارد. تصاویر ثبت‌شده توسط EOS 1300D، رنگ‌های زنده و طبیعی دارند، گستره‌ی دینامیکی‌شان خوب است و جزئیات کاملی را نشان می‌دهند. در شرایط نوری ضعیف، تصاویر ثبت‌شده تا آیزوی ۱۶۰۰، کیفیت خوب و نویز کمی  دارند و کاملا مناسب چاپ هستند. در آیزوی ۳۲۰۰ تصاویر کمی کیفیت‌شان را از دست می‌دهند؛ ولی همچنان برای استفاده در اینترنت و شبکه‌های اجتماعی مناسب‌اند. اما در آیزوی ۶۴۰۰، کیفیت به‌شدت افت می‌کند. کیفیت فیلم‌های ثبت‌شده هم همین‌قدر خوب است؛ جزئیات دقیق است و سیستم فوکوس خودکار به‌خوبی کار می‌کند.

Canon EOS 1300D

تصاویر ثبت‌شده با EOS 1300D، رنگ‌های زنده و طبیعی دارند و جزئیات کاملی را نشان می‌دهند.

کانن ادعا کرده که این دوربین می‌تواند در فرمت «خام» (RAW)، با سرعت ۳ فریم بر ثانیه به صورت پیاپی (Burst) عکاسی کند. این موضوع در لحظه‌ی اول عکاسی پیاپی صحت دارد؛ ولی اگر انگشت‌تان را برای چندده ثانیه روی کلید شاتر نگه دارید، این رقم به یک فریم بر ثانیه کاهش پیدا می‌کند. اگر تصاویر خام را با تصاویر JPEG ثبت‌شده مقایسه کنیم، متوجه الگوریتم بسیار خوب دوربین در پردازش تصاویر، به‌خصوص تصاویر ثبت‌شده در شب می‌شویم. سیستم فوکوس خودکار در حالت عکاسی عملکردی سریع و دقیق دارد و می‌تواند روی اکثر سوژه‌ها به‌درستی فوکوس کند. در حالت فیلمبرداری هم عملکرد این سیستم به همین گونه است و مشکلی در فوکوس روی سوژه‌ها وجود ندارد.

گفتنی است که کانن، مدل EOS 1300D را در دو بسته‌بندی و با دو نوع لنز  ۵۵-۱۸ عرضه می‌کند: یکی لنز IS II و دیگر لنز DC III که تفاوت این دو لنز، وجود  لرزش‌گیر تصویر در لنز IS II است. ویژگی اصلی لنزهای ۵۵-۱۸ که به صورت پیش‌فرض همراه با اکثر دوربین‌های DSLR سطح مبتدی ارائه می‌شوند، این است که از هر دو دامنه‌ی واید و زوم بهره می‌برند. این موضوع باعث می‌شود کاربری که تازه عکاسی را شروع کرده، بتواند عکس‌های مختلفی بگیرد و سپس بنا به نوع نیاز و سلیقه‌اش، لنز بهتری تهیه کند.

بیشتر از پولی که می‌دهید، آش می‌خورید

کانن EOS 1300D مناسب چه کسانی است؟ خوب چند حالت وجود دارد که می‌توان خرید EOS 1300D را پیشنهاد کرد: حالت اول، اگر تا به امروز یک دوربین دیجیتال کامپکت داشته‌اید و می‌خواهید به سمت دوربین‌های DSLR کوچ کنید. در این حالت، EOS 1300D می‌تواند یکی از بهترین انتخاب‌های‌تان باشد. شما با پرداخت کمترین هزینه، صاحب حسگری بسیار بزرگ‌تر و همچنین امکان استفاده از لنزهای مختلف، می‌شوید. به علاوه، EOS 1300D خیلی بزرگ و سنگین نیست و هنگام ارتقای دوربین‌تان، تفاوت وزن‌شان اذیت‌کننده نخواهد بود. در ضمن، رابط کاربری EOS 1300D بسیار ساده و کاربرپسند است و کاربر تازه‌وارد را گیج نمی‌کند.

Canon EOS 1300D

حالت دوم، زمانی است که به یک دوربین دوم در کنار دوربین حرفه‌ای فول فریم‌تان نیاز دارید. درست است که EOS 1300D تعدادی از امکانات دوربین‌های فول‌فریم (مثل فوکوس خودکار خیلی سریع، دو پیچ تنظیم حالت‌های عکاسی و کلید مجزای User Mode) را ندارد؛ ولی می‌تواند در شرایطی که دوربین اصلی‌تان خراب شده یا به هر دلیلی در دسترس نیست، جایگزین به‌صرفه‌ای باشد.

در نهایت، اگر به هر دلیلی کانن EOS 1300D را نمی‌پسندید، به رقیب نیکونی‌اش یعنی D3300 نگاهی بیندازید.

Pros

  • بدنه‌ی خوش‌ساخت، کوچک و سبک
  • مجهز به فناوری‌های بی‌سیم Wi-Fi و NFC
  • رابط کاربری منظم و کاربرپسند
  • قیمت مناسب و ارزش خرید بالا

Cons

  • نبود نمایشگر لمسی



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۶ دیدگاه
  1. kayvan

    سلام با تشکر از مطالب آموزنده سایتتون سوالی داشتم من میخواستم دوربین کانن ۴۰D EOS از همکارم بخرم به قیمت ۶۵۰ تومن البته به همراه یه لنز ۲۸-۱۳۵ آیا ارزش خرید داره لطفا جواب منو بدید

  2. سیدحسین

    سلام لرزشگیر نداره بد نیست

  3. احمد

    لطفا آموزش کار با دوربین های حرفه ای را نیز قرار دهید مانند کانن – نیکون و….ممنون

  4. محمد رسول

    دیجی جان نیکون ۳۳۰۰ تازه یه سر و گردن از کانن ۷۰۰ دی سر تر هم هست و به دلایل زیر اصلا نمیشه کانن ۱۳۰۰ رو رقیبش فرض کرد.
    ایزو ۲۵۶۰۰
    سنسور ۲۴ مگاپیکسلی
    فیلمبرداری ۶۰ فریم
    فوکوس ۱۱ نقطه ای
    این در حالیه کانن ۱۳۰۰ ایزوی ۶۴۰۰ داره سنسور ۱۸ مگاپیکسلی با ابعاد کوچکتر و فیلمبرداری ۳۰ فریم بر ثانیه و کانن ۷۰۰ دی یه چیزی ما بین ایناست.

    1. fateme

      سلام میشه بپرسم قیمت نیکون۳۳۰۰و کانن۷۰۰dچقدره؟چون توی دیجی کالافعلا ناموجوده

      1. علمی

        من امروز رفتم چند جا استعلام کردم دی ۷۰۰
        ۱.۷۴۰.۰۰۰ت
        کنونن۱۳۰۰
        ۱.۳۰۰.۰۰۰ت
        نیکون ۵۵۰۰
        ۱۵۶۰۰۰۰ت
        ۳۳۰۰
        ۱۴۰۰۰۰۰ت
        ۹۵/۸/۱۹ بازار تبریز

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X