اولین مقالهی آکادمیک دربارهی پلوتو منتشر شد
اطلاعات دریافت شده از سوی کاوشگر «افقهای نو»، دانشمندان ناسا را برانگیخته تا اولین تحقیقات علمی خود را دربارهی پلوتو منتشر کنند. این تحقیقات جدید که در نشریهی Science منتشر شدهاند، مجموعهای از تمام اطلاعاتی هستند که تا به امروز دربارهی پلوتو و از سوی ناسا شنیده بودیم.
دانشمندان میگویند که شارون و پلوتو احتمالا در نتیجهی برخورد دو جسم در میلیاردها سال پیش بهوجود آمدهاند
این تحقیقات منتشر شده، پلوتو و قمرهایاش (شارون، استیکس، نیکس، کربروس و هیدرا) را تحت پوشش قرار داده است. یکی از اولین اطلاعاتی که در تحقیق ناسا به آن اشاره شده، اندازهی دقیق پلوتو است. شعاع این سیارهی کوتوله، با در نظر گرفتن ۴ کیلومتر خطا، ۱۱۸۷ کیلومتر است.
دکتر «کارلی هاوت» از موسسه تحقیقاتی SwRI دربارهی اندازهی پلوتو میگوید: «شاید در نگاه اول این موضوع مهم به نظر نرسد، اما باید این را در نظر بگیرید که تخمینهای قبلی بین ۱۱۵۰ تا ۱۲۰۰ کیلومتر بود. با اطلاعات جدید میتوانیم چگونگی شکل گرفتن پلوتو و شارون و جو آنها را بهتر متوجه شویم.»
جرم پلوتو پیش از این توسط دانشمندان کشف شده بود. اطلاعات جدیدی که از قطر آن منتشر شده، چگالی آن را معادل با ۱۸۶۰ کیلوگرم در هر متر مکعب عنوان میکند. این مقدار، به چگالی شارون نزدیکتر است که چگالیاش برابر با ۱۸۰۲ کیلوگرم در متر مکعب است.
دانشمندان میگویند که شارون و پلوتو احتمالا در نتیجهی برخورد دو جسم در میلیاردها سال پیش بهوجود آمدهاند. جسمهایی هم که برخورد کردهاند، از یخ و صخره تشکیل شده بودند.
میتوانید در ادامه، گزیدهای از اطلاعات منتشر شده دربارهی پلوتو را بخوانید:
– میزان روشنایی شارون، نصف پلوتو است
– ظاهرا هیچ آبفشانی (Geyser) روی پلوتو وجود ندارد
– دلیل تشکیل سطوح قمرهای پلوتو از یخ و آب هنوز معلوم نیست
– فشار سطح پلوتو ۱۰ میکروبار است. (چیزی حدود یک صد هزارم فشار زمین)
– با این حال میزان فشار سطح پلوتو از ماه خودمان یا عطارد بیشتر است
– شارون اتمسفری ندارد، اما کمی از اتمسفر پلوتو به آن هم رسیده است
– این اتمسفر، روی دو قطب شارون تاثیر گذاشته است و رنگ آنها تغییر کرده
– افقهای نو به هنگام گذر نزدیک از پلوتو، حداقل فاصلهاش ۱۳۶۹۱ کیلومتر بود
کاوشگر افقهای نو در حال حاضر حدود ۵ میلیارد کیلومتر از زمین فاصله دارد.
منبع: BBC