تکنولوژی فراموش‌شده‌ای که بازمی‌گردد؛ OLED پلاستیکی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
اولد پلاستیکی - تکنولوژی فراموش‌شده‌ی صفحه نمایش که بازمی‌گردد

احتمالا طرفداران تکنولوژی و به خصوصی گوشی‌های هوشمند، گوشی «ال‌جی جی فلکس ۲» (LG G Flex 2) را به یاد می‌آورند. این گوشی، دومین و آخرین محصول از سری گوشی‌های فلکس شرکت LG بود که صفحه‌نمایشی خمیده و بدنه‌ای خودترمیم داشت. هرچند مصرف‌کننده‌ی امروزی احتمالا با صفحه‌نمایش‌های خمیده‌ی «امولد» (AMOLED) سامسونگ به‌خوبی آشنا است، اما LG با عرضه‌ی سری فلکس در زمینه صفحه‌نمایش اولد خمیده پیشرو بود. LG در سال ۲۰۱۳ از اولین گوشی جی فلکس رونمایی کرد؛ تقریبا در همان زمان سامسونگ هم گوشی «گلکسی راوند» (Galaxy Round) را معرفی کرد که امروزه کم‌وبیش از یادها رفته است.

تکنولوژی‌ای که ساخت نمایشگر خمیده‌ی گوشی‌های فلکس را ممکن می‌کرد، «اولد پلاستیکی» (Plastic OLED) یا به اختصار «پولد» (POLED) نام دارد. همان‌طور که از نامش پیداست، به دلیل استفاده از پلاستیک به‌جای شیشه، می‌توان چنین نمایشگرهایی را به‌طور خمیده ساخت. از مزیت‌های پلاستیک نسبت به شیشه، می‌توان به نازک‌تر و انعطاف‌پذیرتر بودن آن اشاره کرد که ساخت آن را در شکل‌های مختلف، ممکن می‌کند. متاسفانه بعد از عرضه‌ی جی فلکس ۲ در سال ۲۰۱۴، کمتر گجتی از این تکنولوژی استفاده کرده است.

LG مدعی است تا دو سال دیگر می‌تواند به ظرفیت تولید سالانه ۱۲۰ میلیون صفحه‌نمایش ۶ اینچی POLED برسد.

بااین‌وجود، با توجه به سرمایه‌گذاری گسترده‌ی LG برای ساخت انواع پنل‌های اولد، به نظر می‌رسد که اولدهای پلاستیکی در حال بازگشت هستند. بر اساس جدیدترین گزارش مالی بخش نمایشگر شرکت LG، این شرکت تصمیم دارد ظرفیت ساخت پولد را ۳۰ هزار واحد در ماه افزایش دهد. این یعنی LG با استفاده از تجهیزات نسل ششم کارخانه‌های موجود در شهرهای «پاجو» (Paju) و «گومی» (Gumi)، در هر ماه می‌تواند ۶۵ هزار واحد صفحه‌نمایش پولد را تولید کند.

در حال حاضر خط تولید نسل ۴.۵ در پاجو،۲۲ هزار واحد در ماه پولد تولید می‌کند. با راه‌اندازی خط تولید نسل ششم در گومی که در سه‌ماهه‌ی سوم سال ۲۰۱۷ افتتاح می‌شود، به این ظرفیت، ۱۵ هزار واحد در ماه افزوده می‌شود. طبق برنامه‌ها قرار است که خط تولید نسل ششم در شهر پاجو، در سال ۲۰۱۸ افتتاح شود و با راه‌اندازی آن، ۱۵ هزار واحد به ظرفیت کلی اضافه می‌شود. بخش نمایشگر شرکت LG تخمین می‌زند که با راه‌اندازی این خطوط تولید، امکان تولید ۱۲۰ میلیون نمایشگر ۶ اینچ در سال فراهم شود که جواب‌گوی نیازها خواهد بود.

طبق گفته‌ی مدیران بخش نمایشگر LG، تکنولوژی ساخت این نمایشگرها از مدت‌ها پیش آماده بوده، اما به دلیل کمبود تقاضا و مشکلات در تولید، راه‌اندازی آن به تعویق افتاده است. بخش نمایشگر LG تخمین می‌زند که تقاضای بازار برای اولد پلاستیکی در سال ۲۰۱۷ حدود ۱۲۰ میلیون واحد باشد و تا سال ۲۰۲۰ این تقاضا به ۳۷۰ میلیون واحد برسد. این شرکت علاوه بر سرمایه‌گذاری ۷.۸ هزار میلیارد وون کره (حدود ۷ میلیارد دلار) روی خط تولید اولد، حدود ۵ هزار میلیارد وون (حدود ۴.۵ میلیارد دلار) هم بر نسل ششم خط تولید در پاجو سرمایه‌گذاری کرده است.

ضخامت صفحه نمایش اولد پلاستیکی

لایه‌ی TFT پلاستیکی باعث می‌شود پنل‌های OLED پلاستیکی از پنل‌های OLED شیشه‌ای نازک‌تر باشند

با توجه به اخبار غیررسمی، گوشی جدید LG به نام LG V30 از نمایشگر اولد بهره می‌برد و گویا قرار است از این به بعد تمام گوشی‌های LG از چنین نمایشگری استفاده کنند. بر اساس شایعات، اولدهای تولید LG برای استفاده در آیفون ۸ و احتمالا گوگل پیکسل ۲ خریداری شده‌اند که این کار، موجب پیچیده کردن برنامه‌های LG برای گوشی‌های ساخت خودش خواهد شد. خط تولید بخش نمایشگر LG تا انتهای ۲۰۱۸ به ظرفیت نهایی‌اش نخواهد رسید، به همین خاطر در این بازه‌ی زمانی کم، احتمالا تامین نمایشگر سه گوشی پرچم‌دار ممکن نخواهد بود؛ حتی اگر اپل، بیشتر نمایشگرهای موردنیازش را از جای دیگری تامین کند.

گفته می‌شود گوشی‌های V30، آیفون ۸ و پیکسل ۲ از صفحه‌نمایش OLED استفاده خواهند کرد، در حالی که LG تازه روند افزایش تولید را آغاز کرده است. آیا LG با کمبود پنل روبرو نخواهد شد؟

درحالی‌که اولدهای ساخت LG کیفیت خوبی دارند و موردستایش قرار می‌گیرند، اما نمایشگرهای خمیده‌ی این شرکت، چندان مورد استقبال قرار نگرفتند. یکی از انتقادهای وارد به سری گوشی‌های جی فلکس، مربوط به رزولوشن پایین نمایشگرهای آن‌ها بود. در آن زمان، اولدهای پلاستیکی LG از رزولوشن ۷۲۰p و سپس ۱۰۸۰p پشتیبانی می‌کردند، درحالی‌که باقی پرچم‌داران، به ترتیب به سمت ۱۰۸۰p و سپس QHD حرکت می‌کردند. هرچند خود نمایشگرهای سری جی فلکس چندان بد نبودند، اما همین رزولوشن پایین موجب عدم محبوبیت این گوشی‌ها شد.

با توجه به نمونه‌های اولیه‌ای که LG نمایش داده، نمایشگرهای پولد جدید این شرکت، بیش از آن که شبیه نمایشگرهای منحنی گوشی‌های جی فلکس باشند، شبیه نمایشگرهای خمیده‌ی سامسونگ هستند. از این مهم‌تر، این اولدهای پلاستیکی، از ۱۰۸۰p و QHD پشتیبانی می‌کنند؛ این یعنی LG مشکلی بابت تولید پولد با رزولوشن بالاتر ندارد. این یک خبر خوب برای بازار گوشی‌های پرچم‌دار است و احتمالا به زودی، شرکت LG درزمینه‌ی ساخت اولد به رقیب جدی سامسونگ بدل خواهد شد.

اولد پلاستیکی - تکنولوژی فراموش‌شده‌ی صفحه نمایش که بازمی‌گردد

اولد پلاستیکی مزایای مختلفی نسبت به نمونه‌ی شیشه‌ای دارد. شاید مهم‌ترین مزیت، مقاومت آن باشد. به دلیل انعطاف‌پذیری، پولد از لحاظ ضربه‌پذیری مقاوم‌تر از اولد شیشه‌ای است. این مطلب یعنی در صورت افتادن گوشی از دست فرد، احتمال شکستن نمایشگر آن کمتر است. همچنین ضخامت پولد، نصف اولد شیشه‌ای است؛ این ویژگی به سازندگان اجازه می‌دهد که گجت‌هایشان را باریک‌تر از قبل بسازند.

همان‌طور که گفته شد، به دلیل طبیعت انعطاف‌پذیر صفحه‌نمایش پولد، در شکل‌های مختلف می‌توان از آن استفاده کرد. گجت‌های پوشیدنی تا حالا به روش‌های مختلف از این نمایشگرها استفاده کرده‌اند، اما صنعت اتومبیل‌سازی هم می‌تواند بازاری بزرگ و مهمی برای این نمایشگرها باشد؛ از موارد استفاده‌ی این نمایشگرها در این صنعت می‌توان به داشبوردها و همچنین تعبیه‌ی سیستم‌های «سرگرمی رسانه‌ای» (Infotainment) در خودروها اشاره کرد. با توجه به اخبار غیررسمی، شرکت LG برای فروش اولدهای پلاستیکی، نیم‌نگاهی هم به صنعت اتومبیل‌سازی دارد.

آینده‌ی تکنولوژی نمایشگرها در دستان اولد پلاستیکی (و به‌طورکلی اولد) است

ازلحاظ توانایی تولید درزمینه‌ی اولد، سامسونگ برتری مشهودی نسبت به LG دارد؛ البته فاصله‌ی بین این دو شرکت در یکی دو سال بعدی کاهش می‌یابد. مطمئنا قرار نیست که LG از تمام پنل‌های اولد پلاستیکی در ساخت گوشی‌هایش استفاده کند؛ همان‌طور که اپل و گوگل در این زمینه صحبت‌هایی با LG داشته‌اند، دیگر سازندگان بزرگ هم از پنل‌های ساخت LG استفاده خواهند کرد.

مهم‌ترین خبر برای ما مصرف‌کنندگان این است که احتمالا نمایشگرهای اولد بیشتری را در گوشی‌های هوشمند خواهیم دید. استفاده‌ی هرچه بیشتر از این نمایشگرها، یعنی شاهد پیشرفت‌هایی همچون گستره‌ی رنگی وسیع‌تر، کنتراست بهتر و قابلیت HDR در نمایشگرهای موبایل خواهیم بود. در کنار این موارد، استفاده از اولدهای پلاستیکی، امکان استفاده از طراحی‌های متفاوت و جذابی را در گوشی‌های آینده فراهم می‌کند. اولدهای پلاستیکی در طی ۱۲ تا ۱۸ ماه آینده با قدرت هرچه بیشتر به بازار برمی‌گردند و ممکن است راه خود را به گوشی بعدی شما هم باز کنند.

منبع: Android Authority

telegram_ad2_1



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۳ دیدگاه
  1. امیرحسین

    درسته که POLED از لحاظ ضربه پذیری مقاوم تر ولی از لحظ خش پذیری نسبت به شیشه خیلی ضعیف تر

  2. حسین میم

    البته سامسونگ پیش از GFlex، گلکسی Round رو عرضه کرده بود. نمیشه گفت الجی پیشرو بوده. (تاریخ‌های رونمایی و عرضه رو ببینید)

  3. فرهاد

    کدوم صفحه نمایش بود که بعد ۵ سال کیفیتش نصف میشد؟
    oled نبود؟

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X