ژن انسان‌های نئاندرتال سیستم ایمنی بدن ما را قوی‌تر کرده

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱ دقیقه
انسان‌های نئاندرتال

قابلیت بدن ما برای مبارزه با بیماری‌ها احتمالا از اجداد باستانی ما یعنی انسان‌های نئاندرتال به ارث رسیده است.

حدود یک تا شش درصد DNA انسان‌های اوراسیایی امروزی از انسان‌های نئاندارتال و انسان‌تبارهای دنیسووا ناشی می‌شود.

براساس مطالعاتی که اخیرا توسط گروهی از دانشمندان آلمانی انجام شده، ژن‌های اصلی در سیستم ایمنی بدن انسان از اجداد باستانی ما به جا مانده‌اند. یافته‌های آنها که در یکی از ژورنال‌های علمی ژنتیک انسان منتشر شده نشان می‌دهد که ژن‌هایی که از نئاندرتال‌ها به ما منتقل شده، نقش مهمی در مقاومت بدن ما در مقابل پاتوژن‌ها (عوامل بیماری‌زا) داشتند. هرچند این ژن‌هایی که به ما منتقل شده‌اند، نقطه ضعف‌هایی هم دارند، چرا که ما را مستعد ابتلا به آلرژی کرده‌اند.

دانشمندان می‌گویند اجداد انسان‌های مدرن یعنی انسان‌های هوشمند (Homosapiens) در آفریقا تکامل یافتند و سپس به نقاط دیگر جهان مهاجرت کردند. وقتی انسان‌های آفریقایی به نقاط مختلف جهان مهاجرت کردند، آنها با دیگر انسان‌های باستانی در اروپا و آسیای غربی مواجه شدند. شواهد ژنتیکی نشان می‌دهند که این قبیله‌ها با هم تولید مثل کردند و در نتیجه‌ی آن بخشی از DNA انسان‌های نئاندرتال‌ هنوز در انسان‌های امروزی وجود دارد.

حدود یک تا شش درصد DNA انسان‌های اوراسیایی امروزی از انسان‌های نئاندارتال و انسان‌تبارهای دنیسووا ناشی می‌شود. دانشمندان آلمانی هم ژن انسان‌های مدرن و هم ژن اجداد باستانی ما را بررسی کردند تا منشا تغییرات در ژنتیک سیستم ایمنی ما را پیدا کنند. آنها پاره‌هایی از DNA انسان‌های نئاندرتال را در انسان‌های زنده‌ی امروزی پیدا کردند. DNA انسان‌های نئاندرتال نقش اصلی را در مقابله‌ی سیستم ایمنی بدن با پاتوژن‌هایی مثل باکتری، قارچ و انگل ایفا می‌کند.

یکی از این دانشمندان می‌گوید که همین میراث انسان‌های نئاندرتال باعث شده سیستم ایمنی انسان‌ها را قوی‌تر شود، اما همین تاثیر موجب شده که بعضی از انسان‌ها بیشتر مستعد آلرژی شوند. البته در این زمینه باید تحقیقات بیشتری انجام شود.



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۶ دیدگاه
  1. Vahid

    بین علما اختلاف افتاد 🙂

  2. مهدی

    ناندرتال ها اجداد ما نبوده اند بلکه با هوموساپینس ها آمیزش داشتند و بالطبع ژن های آنها اکنون در ما انسان ها وجود دارد.

  3. siavash

    باستان به دوره ای از اختراع خط تا خط زمانی ای که بین باستان شناسان درموردش اتفاق نظر وجود نداره اما بیشتر تا ظهور اسلام مد نظره اطلاق میشه برای همین به انسان های نئاندرتال نمیگن اجداد “باستانی” ما اون هم در حالی که در همین موضوع که اجداد ما هستند یا نه بین دانشمندان اتفاق نظر وجود نداره

  4. حامد

    انسانهای نئاندرتال همزمان با اولین انسانهای خردمند وجود داشتن. بعد از مدتی ناپدید شدن
    بنظر نمیاد اجداد ما بوده باشن.

    1. عباس

      همین که تعداد کمی از نئاندرتال ها با انسان های هوشنگ تولید مثل کرده باشند باعث میشه که ژن ها کمی قاطی پیدا کنه و یه جورایی دیگه اجدادمون بشن
      مثلا از ۱۰۰تا جدمون ۶ تاشون نئاندرتال بودن و اصلا شاید به همین دلیل افزایش قدرت سیستم ایمنی ، انسان هایی که ژنشون مخلوط بوده تونستن حیاطشونو حفظ کنن و بیشتر زنده بمونن

      1. حامد

        از اون نظر بله درسته، شایدم همین مسئله باعث سردرگمی دانشمندان شده و نمیتونن با اطمینان درمورد منشا انسان خردمند نظر بدن.
        منظور من این بود که انسان خردمند نمیتونه تکامل یافته انسان نئاندرتال باشه. اما به علت همزمانی اینا میتونن توی تولید مثل برخی ژن هارو انتقال داده باشن.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما