از اینترنت ۵G و گوشیهای ۵G در سال ۲۰۲۰ چه انتظاراتی داریم؟
در سال ۲۰۱۹ تعدادی از گوشیهای ۵G روانهی بازار شدند اما در سال ۲۰۲۰ گوشی های ۵G به یک پدیده همهگیر بدل میشوند؛ حداقل این موضوعی است که بازیگران بزرگ این حوزه از ما میخواهند که باور کنیم. اگرچه نسل پنجم تلفن همراه قابلیتهای جذابی را امکانپذیر میکند، اما حتی در کشورهای پیشرفته هم این شبکه بهصورت گسترده ارائه نشده است.
در سال ۲۰۱۹، کاربران توجه چندانی به گوشیهای ۵G نشان ندادند. با این حال، با توجه به پیشرفتهای مورد انتظار در سال ۲۰۲۰ این وضعیت تغییر پیدا میکند. در هر صورت در ادامه انتظارات خود را از اینترنت ۵G و گوشی های ۵G در سال ۲۰۲۰ مطرح میکنیم.
اینترنت ۵G در مقیاس جهانی
در سال ۲۰۱۹، برخی کشورها مانند استرالیا، چین، کره جنوبی، آمریکا، بریتانیا و بخشهایی از اروپا شبکه ۵G را به صورت محدود راهاندازی کردند. در حال حاضر فقط اپراتورهای مخابراتی آمریکا از فناوری امواج میلیمتری استفاده میکنند. این یعنی سرعت چند گیگابیتی که همواره بهعنوان مزیت مهم این فناوری مطرح میشود، فعلا فقط برای کاربران آمریکایی ارائه شده که البته این تکنولوژی در تعدادی از مناطق برخی شهرها عملی شده است. اگرچه فناوری مبتنی بر فرکانسهای پایینتر از ۶ گیگاهرتز سرعت پایینتری به ارمغان میآورند، اما در عوض به اپراتورها اجازه میدهد که مناطق وسیعتری را پوشش دهند. روی هم رفته، انتظار میرود در سال ۲۰۲۰ کشورهای پیشرفته زیرساخت فناوری ۵G مبتنی بر فرکانسهای زیر ۶ گیگاهرتز را عملی کنند و بعد از مدتی در شهرهای بزرگ و پرجمعیت به آمادهسازی فناوری امواج میلیمتری روی میآورند.
در این میان، کشورهایی مانند هند که برای شرکتهای سازنده گوشیها اهمیت زیادی دارند، از سال ۲۰۲۱ یا شاید دیرتر فناوری ۵G را ارائه خواهد کرد و برای دیگر کشورهای نهچندان پیشرفته هم آمادهسازی زیرساختهای این تکنولوژی و ارائهی آن چند سالی به طول میانجامد. اما در هر صورت، در کشورهای پیشرفته پوشش فناوری ۵G در سال ۲۰۲۰ تا حد زیادی بهبود پیدا میکند ولی برای رسیدن به مرحله پوشش گسترده در مناطق مختلف این کشورها کاربران ساکن این مناطق باید چند سالی منتظر بمانند.
پرچمداران ۴G را فراموش کنید
با بهبود پوشش فناوری ۵G و آماده شدن سختافزارهای موردنظر، در سال ۲۰۲۰ شاهد عرضه تعداد زیادی گوشی پرچمدار ۵G خواهیم بود و در این زمینه میتوانیم به تراشه اسنپدراگون ۸۶۵ اشاره کنیم که پشتیبانی از فناوری ۵G را اجباری کرده است. با این حال، تمام گوشی های ۵G در سال ۲۰۲۰ لزوما یکسان نخواهند بود زیرا همانطور که گفتیم جزییات این فناوری در مناطق مختلف با یکدیگر فرق دارند. بهعنوان مثال، در منطقهای که شبکه ۵G امواج میلیمتری وجود ندارد، ارائهی گوشی دارای قابلیت پشتیبانی از این فناوری چندان منطقی نیست. به همین خاطر احتمالا کاربران زیادی در سال ۲۰۲۰ در مورد این تفاوتها دچار سردرگمی میشوند.
البته روی هم رفته، در این سال برخی از گوشیهای پرچمدار هم فقط از فناوری ۴G پشتیبانی میکنند یا اینکه شاهد عرضه مدلهای ۴G و ۵G گوشیهای مشخصی خواهیم بود. بهعنوان مثال میتوانیم به خانواده گلکسی اس ۲۰ سامسونگ مبتنی بر اگزینوس ۹۹۰ اشاره کنیم که ظاهرا قرار است چنین رویکردی را اتخاذ کنند. این موضوع باعث میشود کاربرانی که در کشورهای نهچندان پیشرفته زندگی میکنند یا تمایلی به استفاده از این فناوری ندارند، برای خرید پرچمدار موردنظر مبلغ کمتری هزینه کنند.
بیشتر بخوانید: اینترنت ۵G چیست و چه مزایایی دارد؟
عرضه به موقع گوشی های ۵G مقرونبهصرفه
در حال حاضر، گوشیهای ۵G از جمله گرانترین گوشیهای موجود در بازار محسوب میشوند. اما به لطف تراشههای ۵G ارزانتر و کاهش قیمت دیگر قطعات، در سال ۲۰۲۰ بسیاری از گوشی های ۵G با قیمت بسیار مناسبی به دست کاربران میرسند. اسنپدراگون ۷۶۵، اگزینوس ۹۸۰ و مدیاتک Dimensity 1000 5G تراشههایی هستند که از مودم ۵G یکپارچه بهره میبرند و در سال ۲۰۲۰ در گوشی های ۵G مقرونبهصرفه تعبیه میشوند.
البته بین این تراشهها تفاوت مهمی دیده میشود زیرا فقط اسنپدراگون ۷۶۵ از فناوری امواج میلیمتری پشتیبانی میکند و تراشههای مدیاتک و سامسونگ صرفاً از فرکانسهای زیر ۶ گیگاهرتز پشتیبانی میکنند. البته از آنجایی که بیشتر کشورها در سال ۲۰۲۰ قرار است فناوری ۵G مبتنی بر فرکانسهای زیر ۶ گیگاهرتز را ارائه کنند، عدم بهرهگیری گوشیهای ۵G مقرونبهصرفه از امواج میلیمتری ضعف مهمی محسوب نمیشود.
در میان شرکتهایی که اعلام کردهاند در سال ۲۰۲۰ گوشی های ۵G مقرونبهصرفه روانهی بازار میکنند میتوانیم به برندهایی مانند نوکیا، موتورولا، اوپو و شیائومی اشاره کنیم که احتمالا سامسونگ هم در این زمینه وارد عمل میشود.
آیا در سال ۲۰۲۰ باید گوشی ۵G خریداری کنم؟
از آنجایی که قرار است بهزودی گوشیهای جذاب ۵G رونمایی شوند، در هر صورت برای خرید چنین گوشیهایی بهتر است عجله نکنید و مدتی منتظر بمانید. زیرا نهتنها در زمینهی این نوع گوشیها حق انتخاب بیشتری پیدا میکنید، بلکه جدیدترین تراشهها از لحاظ مصرف انرژی عملکرد بهتری به ارمغان میآورند که این موضوع اهمیت بسیار زیادی دارد.
اما در نهایت سوال مهمتر مربوط به منطقه زندگی شما است. بهعنوان مثال در ایران طبق گزارشهای مختلف، ظاهرا تا سال ۱۴۰۰ در برخی شهرها اینترنت ۵G ارائه میشود که البته در مورد این زمانبندی با قاطعیت زیادی نمیتوان اظهارنظر کرد. اگر از جمله کاربرانی هستید که میخواهید در سال ۲۰۲۰ گوشی جدیدی خریداری کنید و معمولا چند سال از گوشی خود استفاده میکنید، بهتر است به گوشیهای ۵G نگاهی بیندازید تا در صورت ارائهی این فناوری بدون نیاز به خرید گوشی جدید، از مزایای آن بهرهمند شوید.
بیشتر بخوانید: آیا اینترنت ۵G واقعا خطرناک است؟
منبع: Android Authority