سفری به انبارهای آمازون؛ سمفونی همکاری ماشین و انسان

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
انبارهای شرکت آمازون

آنچه که بیشترین نقش را در موفقیت خیره کننده آمازون داشته است، بدون شک وجود انبار‌های اتوماتیک و فوق پیشرفته‌ی این شرکت به حساب می‌آید. این انبارها به قدری مکانیزه و مدرن طراحی شده‌اند که یافتن کالا‌ها و بسته‌بندی‌ها را تا حد بسیار زیادی آسان کرده و در نتیجه محصول مورد نظر مدت کمی پس از سفارش، برای مشتری ارسال خواهد شد. آمازون اکنون حدودا ۱۵۰ انبار در سراسر آمریکا تأسیس کرده که در برخی از آن‌ها از فناوری رباتیک برای یافتن کالا‌ها استفاده می‌شود. در این مقاله سعی داریم نگاهی بیاندازیم به درون یکی از انبارهای شرکت آمازون تا ببینیم اصلی‌ترین عامل موفقیت این غول خرده فروشی جهان چگونه کار می‌کند.

شرکت آمازون یکی از بزرگ‌ترین و موفق‌ترین خرده فروشی‌های آنلاین محسوب می‌شود که جف بزوس، مدیرعامل کنونی این شرکت، در تاریخ ۵ جولای ۱۹۹۴ آن را تأسیس کرد. از زمان تأسیس این فروشگاه حدودا ۲۵ سال می‌گذرد و در این مدت آمازون توانست به شهرت و قدرتی مثال زدنی در سطح جهانی دست پیدا کند.

ربات‌ در نقش انسان

تصویری که مشاهده می‌کنید، مجموعه‌ای از ربات‌های هوشمند آمازون هستند. آمازون در سال ۲۰۱۲، شرکت روباتیک «کیوا» (Kiva) را خریداری کرد تا از این طریق، فرایند حمل و بسته‌بندی کالاهای و بسته‌بندی‌ها را به شکل تازه‌تر و البته پیشرفته‌تری دنبال کند. وجود این ربات‌ها، کاهش تعداد نیروی انسانی را سبب شده و در نتیجه علاوه بر افزایش سرعت و دقت کار، باعث صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌شود. البته در بخش‌هایی از آمازون فرایند دریافت و ارسال سفارشات همچنان به روش‌های قدیمی صورت می‌گیرد اما رفته رفته شاهد جایگزینی همه‌ی آن‌ها با ربات‌ها خواهیم بود.

این ربات‌ها چگونه کار می‌کنند؟

هریک از ربات‌های آمازون وظایف خاصی دارند. برای مثال یکی از آ‌ن‌ها تنها برای برداشتن محصولات از قفسه‌ها و برخی دیگر نیز برای بسته‌بندی و جابجایی آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. نحوه‌ی عملکرد این ربات‌ها نیز بسیار آسان است. بسته‌ها در ابتدا روی ربات‌های نارنجی رنگ کوچکی قرار می‌گیرند. این ربات‌ها توسط یک کامپیوتر مرکزی کنترل می‌شوند و با استفاده از نشانگرهایی که بر روی زمین ترسیم شده‌اند، حرکت می‌کنند. آمازون هم‌اکنون بررسی راه‌های چیدن خودکار از قفسه‌ها را آغاز کرده است، اما هنوز ربات‌های آن قادر به دستکاری‌های بداهه و کاملا هوشمندانه نیستند. مساحت زمین انبار حدودا ۴۰ هزار متر مربع است که بیش از ۳۰۰ حفره بر اساس کد‌ پستی شهرها در آن وجود دارد و ربات‌ها با بررسی کد پستی روی بسته‌بندی، کالا را دقیقا به سمت حفره‌های مربوطه هدایت می‌کنند.

به محض رسیدن به حفره‌ها، ربات‌ها کالا را از روی سطح غلطکی خود به داخل آن‌ها سر می‌دهند. در آن‌جا نیز سفارشات توسط انسان‌ها طبقه بندی شده و سپس به مرحله‌‌ی آخر یعنی کامیون‌های باربری رسیده و آماده‌ی تحویل به مشتری شوند. بعد از اتمام کار نیز ربات‌ها با نظم خاصی در کنار یکدیگر قرار گرفته و آماده‌ی دستورات بعدی می‌شوند.

در این ربات‌های کوچک، سیستم‌های مختصاتی مخصوصی طراحی شده‌ که باعث می‌شود ربات‌ها مسیر حرکت یکدیگر را تشخیص داده و از برخوردهای احتمال در امان باشند. همچنین با استفاده از همین سیستم مختصاتی است که این ربات‌ها می‌توانند از مسیر حرکت مستقیم خارج شده و به شارژر خود متصل شونو و یا در زمان مناسب به کار برگردند. گاهی اوقات انتخاب مسیر درست کمی مشکل‌ می‌شود، چراکه در برخی موارد ممکن است برای برخی کد پستی‌ها، بیشتر از یک حفره وجود داشته باشد. در این شرایط، سیستم مختصاتی بار دیگر وارد عمل می‌شود و با محاصبه‌ی الگوی رفت و آمدها، ربات‌های کوچک را به سمت حفره‌ی درست هدایت می‌کند.

جهت درک چگونگی انجام این کار، آمازون شبیه‌سازی را طراحی کرده‌است که می‌گوید ربات‌ها باید چه سرعتی داشته باشند؟ و همچنین برای دریافت بسته و در عین حال جلوگیری از بخورد‌های احتمالی، ربات‌ها باید چه زمانی شتاب بگیرند و چه زمانی از سرعت خود بکاهند؟ گاهی اوقات ممکن است بر اثر یک ضربه، تکان یا برآمدگی، بسته‌بندی از روی روبات به پایین بیافتد که این مسئله موجب می‌شود ربات‌های دیگر مسیر حرکت خود را عوض کنند و در این صورت اوضاع کمی بهم می‌ریزد. البته همه‌ی روبات‌ها در قسمت کناری خود به کمربندی مجهز هستند که اگر وسیله‌ای در شرف افتادن باشد، آن را برداشته و بار دیگر روی پشت خود قرار می‌دهند.

همکاری؛ راز موفقیت در انبارهای شرکت آمازون

علی‌رغم اینکه ربات‌ها به خوبی می‌توانند از پس کارهایی که به آن‌ها محول می‌شود برآیند، اما بازهم به کمک انسان‌ها نیاز دارند. برای مثال تصور کنید رباتی در حال جابجایی سطل رنگ است. بنا به دلایلی سطل سوراخ می‌شود و رنگ از آن به بیرون و یا به درون حفره‌ها می‌ریزد. در این شرایط یکی از افرادی که در آن بخش مشغول به کار است، سیستم مربوط به آن حفره را خاموش کرده و ربات‌ را به مسیر دیگری هدایت می‌کند.

برخی افراد تصور می‌کنند هرچه تعداد ربات‌ها بیشتر باشد کار‌ها سریع‌تر و راحت‌تر پیش می‌رود اما حقیقت چیز دیگری را نشان می‌دهد. می‌توان در محوطه‌ی انبارها بیش از ۸۰۰ ربات را هدایت کرد اما هنگامی که مشکلی پیش بیاید، کنترل آن همه ربات بسیار سخت و وقت گیر خواهد بود. بنابراین آمازون ترجیه می‌دهد تنها از ۴۰۰ الی ۵۰۰ ربات برای جابجایی بسته‌بندی‌ها در انبار خود استفاده کند، درحالیکه باقی ربات‌ها در گوشه‌ای پارک هستند تا نوبت به آن‌‌ها برسد.

همچنین انسان‌ها باید در بخش پایینی حفره‌ها، تمام بسته‌ها را در جعبه‌ای به ارتفاع حدودا ۲ متر دسته‌بندی کنند. اما اگر ربات‌ها تمام سفارشات کد پستی خاصی را در یک حفره بیاندازند، دسته‌بندی آن‌ها برای افرادی که در آن بخش مشغول به کار هستند بسیار سخت خواهد بود. بنابراین ربات‌ها بسته‌ها را در حفره‌های متعددی که مربوط به یک کد پستی هستند پخش می‌کنند و اینگونه از پر شدن یک حفره جلوگیری می‌کنند تا انسان‌ها نیز بتوانند به راحتی سفارشات را دسته‌بندی کنند.

در ویدئوی زیر می‌توانید به طور دقیق‌تری شاهد فعالیت ربات‌ها و نظارت یک نیروی انسانی روی آن‌ها باشید. در این ویدئو خانم کاترین کاچونا، در رابطه با عملکرد ربات‌ها توضیحاتی را مطرح می‌کند. طبق گفته‌ی خانم کاچونا، او باید کاملا روی ربات‌های یک بخش نظارت داشته باشد، این درحالی‌ است که چیز خاصی در رابط با آن‌ها نمی‌داند. او وظیفه‌ دارد نقطه‌هایی که تراکم ربات‌ها در آن‌ زیاد است را بررسی کند و از برخوردهای احتمالی ربات‌ها جلوگیری کند. همچنین اگر رباتی دچار مشکل شد، وظیفه‌ی خانم کاچونا است که به آن رسیدگی کند تا باقی ربات‌ها دچار مشکل نشوند.

ایده‌های ناب و هیجان‌انگیز رباتیک در فروشگاه آمازون به اینجا ختم نمی‌شود. این شرکت در سال ۲۰۱۶ برای اولین بار کالای سفارشی یکی از مشتریان را با پهباد تحویل داد اما به دلیل وجود مشکلات و محدودیت‌های از قبیل وزن زیاد محصولات، هک شدن سیستم پهباد و سرقت آن، محدودیت‌های امنیتی برخی کشورها برای پرواز پهبادها و عواملی از این دست، آمازون نتوانست به طور گسترده از پهباد برای ارسال سفارشات به مشتریان استفاده کند. همچنین آمازون امیدوار است در آینده بتواند ایده‌ی انبار‌های متحرک را عملی کند. طبق این ایده، آمازون قصد دارد در صورت امکان، از کشتی‌های هوایی یا زیپلین‌ها برای توزیع کالاهای پر مصرف بین مشتریان استفاده کند. این امر نه تنها سرعت ارسال را افزایش می‌دهد، بلکه از هزینه‌ی حمل کالا نیز می‌کاهد.

شاید تنها نکته‌ی منفی در رابطه با استفاده از ربات‌ها در شرکت‌های بزرگی چون آمازون، موجب کاهش نیروی انسانی شود. نیروهای انسانی ربات‌ها را دوست خوبی نمی‌بینند، اما حقیقت این است که ربات‌ها دقیق‌تر و سریع‌تر از انسان‌ها هستند و بدون نیاز به غذا یا خواب می‌توانند به صورت پیوسته حجم سنگین کارها را به دوش بکشند. مخصوصا اگر این سفارشات شامل مواد غذایی باشند. البته این ربات‌ها بدون نیروهای انسانی از پس وظایفشان بر نخواهند آمد اما نمی‌توان این حقیقت را که وجودشان تعداد نیروهای انسانی را تا حد زیادی کاهش داده انکار کرد. با همه‌ی این تفاسیر، مسلما همه‌ی مشتریان تمایل دارند سفارشات هرچه زودتر به دستشان برسد و این امر با حضور ربات‌ها بدون دردسر و با هزینه‌ی کمتری صورت می‌گیرد. بنابراین وجود ربات‌ها نه تنها برای شرکت‌ها بلکه برای مشتریان نیز بسیار ضروری است.



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X