ورا روبین، اثبات کننده‌ی وجود ماده‌ی تاریک در گذشت

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱ دقیقه

بیشتر ستاره‌شناسان بر این باور هستند که ۹۰ درصد ماده‌ی دنیا را نمی‌توان دید. چیزی که «ماده‌ی تاریک» (Dark Matter) نام دارد. دیروز «ورا روبین» (Vera Rubin) زنی که به ما کمک شایانی کرد به وجود ماده‌ی تاریک پی ببریم در سن ۸۸ سالگی درگذشت.

مرگ روبین باعث شده که هم اکنون انتقادها به جایزه‌ی نوبل زیاد شود. چرا که روبین هیچ وقت این جایزه را دریافت نکرد. بسیاری از دانشمندان در توییتر از کمیته‌ی نوبل انتقاد کرده‌اند که چرا این سازمان روبین را نادیده گرفته بود. تاکنون تنها دو زن توانسته‌اند جایزه‌ی نوبل فیزیک را دریافت کنند. «ماریا ژئوپرت مایر» (Maria Goeppert-Mayer) برای تحقیق بر روی ساختار هسته‌ی اتم و « ماری کوری» (Marie Curie).

روبین در کنار سایر ستاره شناسان مانند «کنت فورد» (Kent Ford) روی «کهکشان‌های مارپیچی» (Spiral galaxy) کار می‌کرد که متوجه یک چیز عجیب درباره‌ی آن‌ها شد. او متوجه شد که ستاره‌های لبه‌ی کهکشان‌ها به همان سرعت ستاره‌های مرکز کهکشان گردش می‌کنند. این سرعت آن‌قدر زیاد بود که نمی‌شد آن را توجیه کرد. میزان ماده‌ای که در کهکشان‌ها می‌دیدیم نمی‌توانست علت این سرعت زیاد گردش را توجیه کند. ستاره‌شناسان نتیجه گرفتند که شاید ماده‌ای نامرئی وجود دارد که ما نمی‌توانیم با تلسکوپ‌هایمان آن را ببینیم. این ماده به ماده‌ی تاریک مشهور شد.

برای آشنایی بیشتر با ماده تاریک ویدیوی ماده و انرژی تاریک به زبان ساده را تماشا کنید.

منبع: The Verge

‌‌‌

telegram_ad2_1

 



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X