اتصال مغزها، ذهنی برتر خلق می‌کند

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱ دقیقه

محققان توانسته‌اند با اتصال چند مغز مختلف، کامپیوتری طبیعی بسازند. اخیرا گزارشی در نشریه‌ی Nature منتشر شده است که نتایج تلاش محققان برای اتصال مغز چند موش و میمون را نشان می‌دهد.

محققان با اتصال چند مغز به یک‌دیگر، کارایی موجودات را بالاتر برده‌اند.

«میگوئل نیکوللیس» (Miguel Nicolelis)، به همراه عده‌ای از دانشمندان توانسته‌اند با موفقیت تعدادی مغز را به هم متصل کنند و بازده‌ای بالاتر از یک مغز از آن‌ها بگیرند. «نیکوللیس» به روزنامه‌ی «گاردین» گفته است: «ما ابرمغزی (Superbrain) ساخته‌ایم که می‌تواند یک دست مصنوعی را تکان دهد.» با اینکه چنین آزمایشی هنوز روی مغز انسان انجام نشده است، اما نتایج فعلی بسیار راضی‌کننده بوده‌اند. در یکی از آزمایش‌ها، محققان مغز سه میمون را که در اتاق‌هایی جدا از هم قرار داشتند به هم وصل کردند و از آن‌ها خواستند تا یک دست مجازی که روی صفحه‌ی مقابل‌شان است را تکان دهند. نرم‌افزاری که در مقابل آن‌ها بود، فقط در صورتی کار می‌کرد که هر سه مغز به‌طور هم‌زمان تصمیم به تکان دادن دست مقابل‌شان می‌گرفتند.

BrainsCon

پس از آن، محققان نرم‌افزار را طوری تنظیم کردند که هر کدام از میمون‌ها فقط می‌توانستند دستی که در صفحه‌ی مقابل‌شان بود را با فکر کردن در یک بعد تکان دهند. با این حال، باز هم میمون‌ها توانستند دست را تکان دهند. «نیکوللیس» در این باره می‌گوید: «آن‌ها مغزهای‌شان را با هم هماهنگ می‌کنند و با این کار، یک ابرمغز می‌سازند؛ یک ساختار که از سه مغز تشکیل شده است.» در آزمایشی دیگر، مغز چهار موش را به یکدیگر و به یک کامپیوتر وصل کردند. هر بار که موش‌ها به همراه یکدیگر فکری می‌کردند، آن‌ها تشویق می‌شدند. پس از ده بار آزمایش، موش‌ها به نقطه‌ای رسیده بودند که ۶۱ درصد مواقع به‌طور یکسان به یک چیز فکر می‌کردند.

BrainsCon2

شخصیت اصلی فیلم Tetsuo، با اتصال مغزش به افراد، کنترل آن‌ها را به عهده گرفته بود

اتصال مغز‌ها ایده‌ای است که حتی قبل از اینکه به‌طور علمی و یا در فیلم‌های علمی-تخیلی ارایه شود، توسط «امیل درکایم» به عنوان «خودآگاه جمعی» بیان شده بود؛ ایده‌ای که عقاید و ایدئولوژی‌های جمعی را، قوی‌تر و فراتر از عقاید فردی به تصویر می‌کشد. آزمایشی هم که بر روی این حیوانات انجام شده است، در راستای ایده‌ی «خودآگاه جمعی» است، چون با هدف ترغیب فکر کردن به موضوعی واحد انجام شده است. با تمام این اوصاف، شاید بتوانیم در آینده‌ای نزدیک با اشتراک ایده‌ها و تفکرات ذهنی‌مان، مشکلات و مسائل بسیاری را حل کنیم.

منبع: Digital Trends



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X