بانکهای ایرانی به شبکهی بینالمللی سوییفت متصل شدند
ولی الله سیف رییس بانک مرکزی اعلام کرد که ۹ بانک ایرانی به شبکهی بینالمللی «سوییفت» (SWIFT) متصل شدهاند.
پس از رفع تحریمها ۹ بانک ایران به شبکهی بینالمللی سوییفت متصل شدند.
رییس بانک مرکزی به این موضوع اشاره کرده که ۹ بانک ایرانی از روز یکشنبه به شبکهی «سوییفت» (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) متصل شدهاند. همچنین بانکهایی که قبل از تحریمها به این سرویس دسترسی داشتند هم میتوانند دوباره از آن استفاده کنند. براساس گفتههای ولی الله سیف ۹ بانک جدید که به دلیل وجود تحریمها نمیتوانستند از این سرویس بینالمللی استفاده کنند، پس از اجرایی شدن برجام به این شبکه متصل شدند و میتوانند از آن استفاده کنند. رییس بانک مرکزی گفت که با اتصال به شبکهی سوییفت بانکها در گشایش «ال سی» (LC) یا اعتبارنامه مشکلی نخواهند داشت.
در خواست ایران برای پیوستن به شبکهی سوییفت در سال ۱۳۷۱ پذیرفته شد و به واسطهی آن بانک مرکزی ایران به همراه بانکهای صادرات، ملی، تجارت، ملت و سپه به عضویت این شبکه درآمدند. البته به دلیل تحریمها دسترسی ایران به این شبکه در اواخر سال ۱۳۹۰ قطع شد.
بانکها مستقیما امکان اتصال به سوئیفت را نخواهند داشت و از طریق کارگزاریهای خارجی به سوئفیت متصل میشوند.
مستخدمین حسینی، معاون اسبق بانک مرکزی با تایید این خبر گفت:
?لغو تحریم سوئیفت به معنا این نیست که بانکهای ما بلافاصله بعد از آن میتوانند از خدمات سوئیفت بهرهمند شوند، بلکه تازه باب مذاکره بانکهای ما با کارگزاریهای خارجی باز میشود.
?لغو تحریم سوئیفت بدون زمینه سازی و انعقاد قرارداد عملیاتی نیست و دولت و بانک مرکزی در این خصوص جوسازی میکنند.
?دولتمردان درخصوص لغو سوئیفت به مردم اطلاعات غلطی میدهند.
?۹ بانکی که رئیس کل بانک مرکزی درخصوص لغو سوئیفت از آنها یاد کرده است، بانکهای خصوصی بودهاند که مشکلی برای استفاده از سوئیفت در دوران تحریمها را هم نداشتهاند.
خوب حالا چی میشه؟ میشه انتقال پول بین المللی داد؟