دیدگاه ضد و نقیض در مورد آینده خودروهای الکتریکی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه

انقلاب خودروهای برقی، موجب شده تا بسیاری از دولت‌های محلی و شهرداری‌ها در آمریکا و اروپا، با مشکل توسعه زیرساخت مواجه شوند. برای آن‌ها یک پرسش مهم وجود دارد، نخست باید استفاده از خودروهای برقی را گسترش داد یا آن‌که ایستگاه‌های شارژ ایجاد نمود؟ مجله اقتصادی فوربس در گزارشی به این موضوع پرداخته است.

لورا پریچارد، مدیر منطقه‌ای تسلا در شیکاگو، دیدگاه روشنی در این مورد دارد. وی می‌گوید: بدون وجود زیرساخت‌های لازم برای استفاده از خودروهای الکتریکی، نمی‌توان انتظار داشت تا مشتریان، خودروهای برقی بخرند. برای مردمی که در یک شهر بزرگ و پرجمعیت، نظیر شیکاگو زندگی می‌کنند، تصور اینکه سبک زندگی خود را از خودروهای درون‌سوز به خودروهای برقی تغییر دهند، بدون آن‌که زیرساخت‌های شارژ لازم وجود داشته باشد، بسیار سخت خواهد بود.

اما این پاسخ ابهامات بیشتری را ایجاد می‌کند، چه سازمانی یا اشخاصی قبل از ورود خودروهای برقی، اقدام به توسعه زیرساخت‌ها می‌کنند؟ کارولین کواززو، مدیر اجرایی موسسه EZ-EV که در زمینه بازاریابی خودروهای برقی فعالیت می‌کند، در این‌باره می‌گوید: هنوز مشخص نیست که قدم اول توسط چه کسانی برداشته خواهد شد. فروشندگان منتظرند تا شهرداری‌ها و دولت‌های محلی اقدام به راه اندازی ایستگاه‌های شارژ کنند، در حالی‌که این سازمان‌ها منتظرند تا میزان استفاده از خودروهای الکتریکی به حد خاصی برسد، و سپس ایجاد و توسعه زیرساخت‌ها را شروع کنند. این شرایط موجب ایجاد ضرر برای هر دو گروه می‌شود.

امروزه می‌توان زیرساخت عظیمی را در تمامی کشورها دید که به توزیع سوخت بنزین و گازوئیل می‌پردازند، و فعالان در حوزه خودروهای برقی نیز انتظار دارند چنین زیرساختی از ایستگاه‌های شارژ در سراسر کشورها ایجاد شود. اما چه زمانی می‌توان انتظار چنین رویدادی را داشت؟

مشکل اصلی در رابطه با این مساله، فراگیر نبودن استفاده از خودروهای برقی در مراکز پرجمعیت شهر است که شهرداری‌ها را از توسعه ایستگاه‌های شارژ برحذر می‌دارد. برای مثال، مطابق تحقیقات مشترک دانشگاه و شهرداری شیکاگو، ۷۰ درصد مالکان خودروهای برقی در خانه‌های ویلایی سکونت دارند، که معمولا در مناطق مرفه نشین یا حاشیه شهر قرار دارند، در حالی‌که در بخش اعظم شهر، که خانوارها در آپارتمان‌ها و برج‌ها سکونت دارند، استفاده از خودروهای برقی چندان فراگیر نیست.

علاوه برآن، این شبکه شارژ باید در سراسر ایالت، از جمله مناطق روستایی و دورافتاده نیز گسترش یابد، تا مالکان خودروهای الکتریکی بتوانند مسافت‌های بیشتری را پیمایش کنند. در خصوص ترغیب مردم مرکز شهر به استفاده از خودروهای برقی، هنوز سازمان‌های مسئول به نتیجه خاصی نرسیده اند، اما در خصوص سایر مناطق، شهرداری تمایل دارد تا سازمان‌ها و ادارات را ملزم به نصب ایستگاه‌های شارژ کند. مطابق تحقیقات صورت گرفته، استفاده از ایستگاه‌های شارژ خانگی، محبوبیت بالایی در بین مالکان خودروهای برقی دارد، و در این صورت افراد می‌توانند هر روز را بدون دغدغه ناشی از عدم وجود ایستگاه شارژ سپری کنند. توسعه و نصب ایستگاه‌های شارژ برای شهرداری‌ها و دولت‌های محلی بسیار هزینه بر خواهد بود، و در حال حاضر این سازمان‌ها ترجیح می‌دهند از طریق توسعه حمل و نقل عمومی یا ترغیب مردم به پیاده روی و دوچرخه سواری، به جای استفاده از خودرو شخصی، راهبردهای سبز خود را پیگیری کنند.

منبع



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

یک دیدگاه
  1. سیدحسین هاشمی رهق

    تفاوت اصلی ایستگاه برقی با بنزینی – گازوییلی نحوه ذخیره سازی هست.
    شما نمیتونید برق رو مثل سوخت شیمیایی توی تانکرهای زیرزمینی تا هر وقت ذخیره کنید.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X