تبلتها به ماشینهای اداری بهتری تبدیل میشوند
در اینکه تبلتها توانستهاند جایگاه لپتاپها و رایانههای شخصی را بهخطر بیاندازند، شکی نیست. این محصولات آنقدر مورد استقبال کاربران قرار گرفتهاند که فروش رایانههای شخصی، لپتاپها و لوازم جانبی آنها با کاهش چشمگیری مواجه شده است. تبلتها به دلیل وزن کم، راحتتر حمل میشوند و کاربران میتوانند بسیاری از کارهای روزانهی خودشان مانند خواندن ایمیل، گشت و گذار در اینترنت، گوش دادن به موسیقی، بازی کردن یا فیلم دیدن را با این دستگاه انجام دهند.
شاید زمانی که فیلم «۲۰۰۱: یک ادیسه فضایی» (۲۰۰۱: A Space Odyssey) ساخته میشد و در آن ایدهی اولیهی تبلتها به نمایش در آمد، کسی فکرش را نمیکرد که نزدیک به ۴۰ سال بعد شرکت اپل اولین نسل از آیپد را معرفی کند. پس از آن تبلتها در اندازههای مختلف تولید و راهی بازار شدند و کاربران نسبت به آنها واکنش مثبت از خودشان نشان دادند. البته همچنان یک دلیل بسیار مهم وجود دارد که باعث میشود بسیاری از کاربران تبلت نخرند. سیستمعاملهای اندروید و iOS برای انجام کارهای اداری و فعالیتهایی که نیاز به تولید محتوا دارند، مناسب نیستند؛ حتی نمیتوان با سرعت کافی محتوای مورد نظر را به وسیله آنها تولید کرد.
اما محبوبیت تبلتها باعث شد تا رایانههای رومیزی و لپتاپها با فروش کمتر مواجه شوند. در عوض از این محصولات تنها برای کارهای اداری و فعالیتهایی که نیاز به توانایی پردازش بالا داشته باشند، استفاده میشود.
در چنین شرایطی مایکروسافت تصمیم گرفت، محصولی را راهی بازار کند که بتواند شکاف موجود میان رایانههای خانگی و لپتاپها را با تبلتها از بین ببرد. محصولی که یک دستگاه سبک و قابل حمل است و فضای بسیاری کمی را اشغال میکند. از طرف دیگر میتوان با استفاده از آن کارهای اداری را به راحتی انجام داد.
مایکروسافت تصمیم گرفت، محصولی را راهی بازار کند که بتواند شکاف موجود میان رایانههای خانگی و لپتاپها را با تبلتها از بین ببرد.
تبلتهای سرفیس اولین نسل از محصولاتی بودند که تجربهی کاملی از یک لپتاپ ویندوزی را در قالب تبلت در اختیار کاربران قرار میدادند. برای این محصولات از نسخهی اصلی ویندوز استفاده شده بود و کاربران میتوانستند از تمام نرمافزارهایی که برای ویندوز عرضه شده بود، استفاده کنند. امکان استفاده از نرمافزارهای متنوع باعث شد تا وضعیت نامناسب ویندوزفون برای مایکروسافت تکرار نشود. ویندوزفون به دلیل نداشتن برنامههای کاربردی متنوع، چندان مورد توجه کاربران قرار نگرفت. تبلتهای سرفیس از همان روز اول هزاران برنامه کاربردی و مهم را پیش روی کاربران قرار دادند؛ کاربران هم از اینکه میتوانستند از این برنامههای کاربردی و متنوع روی محصولی سبک با امکان جابجایی بالا استفاده کنند، راضی بودند.
سختافزار قویو امکاناتی که مایکروسافت برای این تبلتها در نظر گرفته بود، باعث شد تا کمکم کاربران این محصولات جدید را خریداری کنند. از آنجایی که سیستمعامل ویندوز برای بیشتر کابران شناخته شده است، کار کردن با آن راحتتر بود. در اینجا بود که موضوع سادگی و کار کردن راحتتر با تبلتها به میان آمد. اگر از جمله افرادی هستید که به شکل سنتی از رایانههای شخصی استفاده میکردید، قطعا سرفیس پرو با سیستمعامل ویندوز در مقایسه با بقیهی تبلتها برای شما تجربهی بهتری را رقم خواهد زد.
تبلتها تا چند سال آینده تنها یک وسیله برای انجام دادن کارهای روزانه نخواهند بود و میتوان از آنها برای انجام کارهای اداری استفاده کرد.
همچنین تبلتهای جدید مثل سرفیس پرو ۳ یا آیپد پرو از کیفیت و امکانات بسیار بالایی برخوردارند که بسیاری از لپتاپها نمیتوانند آنها را در یک مجموعه ارایه دهند. بهطور مثال سرفیس پرو ۳ را میتوان با پردازندهی Core i7، ۵۰۰ گیگابایت حافظه SSD و ۸ گیگابایت رم، خریداری کرد. همچنین این محصول وزن کمی دارد و به راحتی میتوان آنرا جابهجا کرد. داشتن قلم و دو نوع صفحه کلید هم باعث شده تا بتوان به وسیلهی آن کارهای مختلفی انجام داد. حتی آپید پرو هم از صفحه نمایشی ۱۲.۹ اینچی با دقت تصویر ۲۷۳۲×۲۰۴۸ پیکسل بهره میبرد؛ از پردازندههای A9x با معماری ۶۴ بیتی برای آن استفاده شده و میتوان یک قلم مخصوص هم برای آن خریداری کرد. اپل در سیستم عامل iOS 9 تغییراتی را به وجود آمده که بیشتر آنها شامل اضافه شدن امکانات جدید به تبلتها، مخصوصا آیپد پرو است. اینکه بتوان دو برنامه را به شکل همزمان و در کنار هم اجرا کرد، قابلیتی بود که گرچه در محصولات دیگر بازار وجود داشت، اما کاربران اپل از آن بهگرمی استقبال کردند. این ویژگی باعث میشود که در آینده بتوان کارهای اداری بیشتری را به وسیلهی این دستگاه انجام داد.
بازار تبلتها با وارد شدن مایکروسافت شکل جدیتری به خودش گرفت. تبلتها تا چند سال آینده تنها یک وسیله برای انجام دادن کارهای روزانه نخواهند بود و میتوان از آنها برای انجام کارهای اداری استفاده کرد. عرضه شدن نرمافزارهایی مانند آفیس و فتوشاپ برای آیپد بیانگر این موضوع هستند که در سالهای آینده تبلتها بیش از پیش جای رایانههای شخصی را میگیرند. داشتن یک محصول قابل حمل که بتواند همه کار انجام دهد، در آیندهی نچندان دور میسر خواهد شد.
نظر من هم با شما یکی هست. تبلتها در آینده خیلی کاربردی تر میشن.