مقایسه آیفون ۱۱ پرو، پیکسل ۴XL و گلکسی اس ۲۰ اولترا در ضبط ویدئوی اسلوموشن

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
ویدئوی اسلوموشن

ویدئوی‌ اسلوموشن یا حرکت آهسته یکی از جالب‌ترین قابلیت‌هایی است که در دوربین گوشی‌های هوشمند گنجانده شده که به ما کمک می‌کند ویدئو‌ها را با نرخ فریم بالایی ضبط کنیم. ویدئو‌هایی که در حالت عادی بسیار سریع‌تر از آنچه که می‌توانیم ببینیم و درک کنیم در جریان هستند.

مدت زمان زیادی است که دوربین‌های عکاسی حرفه‌ای به این قابلیت مجهز شده‌اند اما اکنون می‌توانیم در گوشی‌های هوشمند خود نیز به فیلم‌برداری آهسته بپردازیم و از ثبت آهسته لحظات سریع زندگی خود لذت ببریم.

معمولا افرادی که به بررسی گوشی‌های هوشمند می‌پردازند یا حتی برخی از کاربران، آنقدرها به قابلیت اسلوموشن اهمیت نمی‌دهند. حتی طبق نظر سنجی هم که وب‌سایت Phonearena انجام داده بود، تنها ۳ درصد از کاربران به استفاده از آن علاقه نشان دادند.

بنابراین تصمیم گرفتیم نگاهی بیندازیم به عملکرد سه تا از بهترین گوشی‌های بازار یعنی گلکسی اس ۲۰ اولترا، آیفون ۱۱ پرو و گوگل پیکسل ۴XL تا ببینیم کدام یک از آن‌ها در ضبط ویدئوی اسلوموشن بهتر عمل می‌کنند.

تمام این ویدئو‌ها با سرعت ۲۴۰ فریم بر ثانیه به ثبت رسیده‌اند چون این نهایت سرعتی است که هر سه گوشی از آن پشتیبانی می‌کنند. البته گلکسی اس ۲۰ اولترا حالتی تحت عنوان Super Slow-Motion نیز در اختیار دارد که با کمک آن می‌تواند در سرعت ۹۶۰ فریم بر ثانیه به ثبت ویدئو بپردازد.

بیشتر بخوانید: پتنت جدید سامسونگ، گوشی هوشمندی را با ۶ دوربین متحرک نشان می‌دهد

ثبت ویدئو‌های اسلوموشن ساده است. ابتدا ویدئو‌ را به شکل عادی ضبط کرده و سپس با ویرایش آن، تعیین می‌کنید کدام قسمت آن در حالت اسلوموشن اجرا شود. رابط کاربری هر سه گوشی نیز در این زمینه ساده و به دور از پیچیدگی است.

در مقایسه با سرعت ۲۴۰ فریم بر ثانیه، ۹۶۰ فریم بسیار جذاب‌تر است. البته گوشی‌ها در چنین سرعتی ۱ ثانیه از زمان عادی را ثبت می‌کنند و به همین خاطر زمان بندی درست اهمیت بسیار بالایی پیدا می‌کند. انتظار می‌رود در آینده و با پیشرفت گوشی‌های هوشمند، ضبط ویدئو‌های اسلوموشن نیز ساده‌تر و البته پیشرفته‌تر شود.

ویدئوی شماره ۱

در ویدئوی اول، می‌بینیم که میزان کنتراست آیفون آنقدر بالاست که تصویر کمی نویزدار به نظر می‌رسد. اس ۲۰ اولترا هم تا حدودی مشابه آیفون عمل کرد اما در حفظ تعادل رنگ‌ها عملکرد بهتری داشت. در مقایسه با این دو گوشی، پیکسل ۴XL ویدئوی کدرتری را به ثبت رساند اما به طور کلی کیفیت نمونه ثبت شده رضایت بخش و خوب است.

اما همانطور که می‌بینید، سرعت ۲۴۰ فریم بر ثانیه برای ثبت یک ویدئوی هیجان انگیز کافی نیست و به همین خاطر حالت سوپر اسلوموشن اس ۲۰ اولترا را هم در آخر اضافه کردیم و نتیجه دقیقا همان چیزی بود که باید از یک ویدئوی اسلوموشن انتظار داشته باشیم. البته کیفیت به طرز قابل توجهی افت کرد اما ویدئو به شکل فوق‌العاده‌ای آهسته به ثبت رسید.

بسته به نوع سلیقه شما، برنده این بخش می‌تواند یکی از هر سه گوشی باشد اما طبق بررسی، ظاهرا اس ۲۰ و پیکسل مشترکا در مقام اول و آیفون در مقام سوم قرار می‌گیرند. البته این در شرایطی است که هر سه در سرعت ۲۴۰ فریم بر ثانیه فیلم‌برداری کنند.

ویدئوی شماره ۲

این صحنه برای ضبط ویدئوی اسلوموشن حتی با سرعت ۲۴۰ فریم بر ثانیه عالی است. لحظه‌ای که بادکنک پر از آب تلوتلو خوران به گیاه نزدیک می‌شود و سپس بعد از برخورد با آن می‌ترکد، یکی از صحنه‌هایی است که اصلا نمی‌توان با ویدئوی معمولی لذت تماشای آن را درک کرد.

هر سه گوشی عملکرد فوق‌العاده‌ای در ثبت ویدئویی با کیفیت داشتند و همین مسئله انتخاب برنده را بسیار سخت می‌کند. با این اوصاف اگر بخواهیم سخت‌‌گیرانه، تنها یک گوشی را برنده اعلام کنیم، آن محصول به خاطر حفظ تعادل بهتر رنگ‌ها، پیکسل ۴XL خواهد بود.

ویدئوی شماره ۳

بار دیگر در بخش کیفیت نتیجه مشابهی را شاهد هستیم اما متاسفانه سرعت ۲۴۰ فریم بر ثانیه برای ثبت چنین صحنه‌ای بسیار کم هست. بدیهی است در این بخش باز هم اس ۲۰ اولترا می‌تواند به لطف قابلیت سوپر اسلوموشن ویدئوی فوق‌العاده‌ای ضبط کند اما وقتی به سرعت ۲۴۰ برسیم، هر سه گوشی عملکرد مشابهی از خود نشان می‌دهند.

هیچ یک از این سه گوشی نمی‌توانند ویدئویی ضبط کنند که در تلویزیون‌های ۴K بهترین کیفیت را از خود نشان دهد اما اگر بخواهیم این ویدئو‌ها را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذاریم یا در خود گوشی تماشا کنیم، همین کیفیت نیز عالی است.

بیشتر بخوانید: مقایسه دوربین هواوی P40 پرو، P30 پرو، گلکسی اس ۲۰ اولترا و آیفون ۱۱ پرو مکس

ویدئوی شماره ۴

وقتی شرایط نور برای فیلم‌برداری کمی از شرایط ایده‌آل فاصله می‌گیرد، تفاوت عملکرد سه محصول در زمینه کیفیت بسیار بیشتر به چشم می‌آید. در اینجا اس ۲۰ اولترا و آیفون ۱۱ پرو توانستند به نسبت نماینده گوگل عملکرد بهتری از خود نشان دهند.

سرعت تیر بیشتر از آن است که بخواهیم با سرعت ۲۴۰ فریم بر ثانیه از دیدن آن لذت ببریم اما حرکات کمان بعد از شلیک تیر بسیار بهتر به نمایش درآمد.

ویدئوی شماره ۵

در این ویدئو اس ۲۰ اولترا توانست شفافیت بهتری را به نمایش بگذارد و همین مسئله موجب شده دنبال کردن تیر کمی آسان‌تر باشد. البته همچنان سرعت بالای تیر، فریم ریت بیشتری را برای نمایش بهتر جزئیات می‌طلبد و هرچند اس ۲۰ اولترا با سرعت ۹۶۰ فریم بر ثانیه از کیفیت ویدئو می‌کاهد اما به خوبی نشان می‌دهد که تیر رها شده چقدر انعطاف دارد.

ویدئوی شماره ۶

این تنها ویدئویی بود که درون محیط خانه ضبط شد و علی‌رغم اینکه سه چراغ در محیط روشن بود اما اس ۲۰ و آیفون ۱۱ پرو نتوانستند به روشنایی و وضوح پیکسل ۴XL عمل کنند. کیفیت صدا هم در هر سه گوشی بسیار خوب و دلنشین بوده اما به نظر می‌رسد نمایندگان سامسونگ و اپل عملکرد بهتری از خود نشان دادند.

نتیجه‌گیری

با بررسی همه این ویدئو‌ها، اگر بخواهیم یک برنده داشته باشیم باید اس ۲۰ اولترا را انتخاب کنیم که از حالت سوپر اسلوموشن بهره می‌برد و می‌تواند با سرعت ۹۶۰ فریم بر ثانیه ویدئو ضبط کند. هرچند در سرعت ۲۴۰ فریم هم باز این اس ۲۰ اولترا و پیکسل ۴XL هستند که رقابت بسیار نزدیکی با یکدیگر دارند.

البته نباید این نکته را هم فراموش کنیم که اس ۲۰ اولترا محصول سال ۲۰۲۰ است و دو مدل دیگر در سال ۲۰۱۹ عرضه شدند. اگرچه نماینده اپل در این مقایسه با اختلاف نه چندان فاحش در رده سوم قرار گرفت اما برای مقایسه منصفانه‌تر باید تا تا ماه نوامبر و عرضه آیفون‌های سری ۱۲ منتظر بمانیم.

بیشتر بخوانید:  آیا دوربین گلکسی اس ۲۰ اولترا می‌تواند جایگزین دوربین DSLR شود؟

منبع: phonearena



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما