آیا قانون ۵ ثانیه صحت دارد؟
محققان بار دیگر قانون ۵ ثانیه را رد کردند. این قانون میگوید اگر غذا به زمین بیفتد، تا ۵ ثانیه هنوز تمیز است و میتوانیم آن را برداریم. به عبارت دیگر، ۵ ثانیه طول میکشد تا باکتریها به آن تکه غذا حمله کنند.
محققان غذاهای مختلفی را در سطوح مختلف آزمایش کردند تا ببینند باکتریها چقدر سریع به سمت آن میروند. آنها پی بردند که باکتریها در کمتر از یک ثانیه به غذا حملهور میشوند.
این تیم چهار نوع سطح را انتخاب کردند: استیل خالص، کاشی سرامیک، چوب و فرش. سپس انواع مختلفی از غذا را از جمله هندوانه، نان خشک، نان کرهای و آبنبات روی این سطوح انداختند.
آنها نوعی باکتری بیخطر و غیربیماریزا به نام Enterobacter aerogenes را در آزمایشگاه پرورش داده و سطوح را با آن پوشاندند. هر تکه غذا روی همهی سطوح پوشیده با باکتری انداخته شد و به مدتهای ۱، ۵، ۳۰ و ۳۰۰ ثانیه روی آنها باقی ماند.
روی هم رفته، این محققان ۱۲۸ سناریوی مختلف را آزمایش کرده و هر کدام را ۲۰ بار تکرار کردند. این تیم پی برد که بزرگترین عامل تاثیرگذار در سرعت انتقال باکتریها، میزان رطوبت موجود در غذا و پس از آن نوع سطح بود. هر چه غذا مدت طولانیتری روی سطح باقی میماند، باکتریهای بیشتری به آن میرسیدند.
این تیم میگوید، با اینکه تماس طولانی غذا با سطح منجر به آلودگی بیشتری میشود، برداشتن غذا در کمتر از ۵ ثانیه هنوز زمان زیادی است تا تعداد بسیاری زیادی از باکتریها به آن منتقل شوند. مخصوصا اگر غذا مرطوب یا چسبناک باشد، مثل هندوانه و آبنبات.
یک نکتهی غافلگیرکننده هم در این آزمایش وجود داشت. شاید شما فکر کنید فرش به خاطر اینکه گرد و خاک را جذب میکند و زود کثیف میشود، از همه بدتر باشد. اما محققان پی بردند که در واقع فرش از همه بهتر است، چون ساختارش سطح تماس با غذا را به حداقل میرساند.
منبع: Science Alert
مطلب جالبی بود …! لذت بردم
کامنت های دوستان هم در نوع خودش خیلی جالب بود! خخخ
این که ویدیوی vsause!
ما که نفهمیدیم!!!
ما که هرچی میفته ور میداریم یه فوت میکنیم و میخوریمش!
چه سوال مسخره ای!
وقتی چیزی روی زمین میوفته باکتری ها بو نمیکشن تا پیداش کنن و آلودش کنن، خیلی ساده اونایی که زیر غذا قرار میگیرن بهش میچسبن، بعد از اون روی زمین بودن یا نبودنش تفاوتی نمیکنه، در هر صورت باکتری ها به سرعت شروع به تکثیر توی اون محیط مناسب برای زیست میکنن و غذا رو آلوده میکنن.
حتی اگر مواد غذایی مدت کمی (مثلا چند ثانیه ! ) روی سطح تمیز و ” استریل ” باقی بماند مقدار قابل توجهی باکتری و قارچ و ویروس روی سطح آن جمع میشود ! !
این یک واقعیت است چون مقدار زیادی از این عوامل در هوا معلق هستند
پس برای همین است که ” باید ” مواد غذایی را بالای دمای ۶۰ درجه یا زیر ۴ درجه نگهداری کرد
ممنون، خیلی جالب بود، در اسلام هم رطوبت مهمترین عامل انتقال نجاست و کثیفی هست. کاش میشد در کشور خودمون هم از این تحقیقات انجام بدیم.
واقعا چه ربطی به نجاست و اسلام داشت؟
نجاست و کثیفی و باکتری ربطی به هم ندارن. فرق سگ و قناری چیه؟ چرا فقط خون جهنده نجسه؟
چرا به اسلام مطالب الکی تحمیل میکنید!؟
چه مطلب جالبی بودش
بازم از این جور چیزها بزارید
یه قانونی هم هست هنوز محققان بهش دست نیافتن، اینکه وقتی یه چیزی روی زمین افتاد بردار یه فوت بکن تمام میکروبها و باکتریهاش از بین میره
داداش اون فوت رو فقط ایرانی ها دارن… و الا اونور آب که هنوز به فناوری فوت ما نرسیدن! (:
چرا اینقدر به خودشون زحمت دادن اینها که چیزهای ساده ای هستند و به راحتی آدم متوجه میشه . تقریبا شبیه همون مساله ای هست که تو دین خودمون اومده…
خب دلیل نمیشه که چون توی اسلام اومده یا چون همه میدونن کثیفه، دانشمندها تحقیق نکنن.
خب همه میدونستن کپکها و قارچ ها سمی و کشنده و خطرناک هستند و از قدیم هم هیچکس اونها رو نمیخورد، اما این آلکساندر فلمینگ بود که از کپک پنیسیلین، اولین آنتی بیوتیک رو به همین اسم ساخت.
لطفا انقدر به دانشمندها گیر ندید. اونها بدیهیات ما و شمارو از یک دید دیگه بررسی میکنند.
زحمت میدن چون واسشون مهمه که ثابت بشه، حتی پیش و پا افتاده ترین مسائل ! چون بین ادعا و اثبات تفاوت قائل میشن 🙂
ازین ببعد سفره نمیندازیم و رو فرش میخوریم غذارو 🙂