تلسکوپ فضایی جیمز وب سرانجام به طور کامل سر هم شد
ناسا گامی بلند به سوی آماده سازی تلسکوپ فضایی جیمز وب برای پرتاب برداشت و قطعات این تلسکوپ سرانجام به طور کامل سر هم شد. اکنون جیمز وب به یک رصدخانه کامل تبدیل شده است.
مهندسان ناسا دو بخش این تلسکوپ ۹/۷ میلیارد دلاری را به هم متصل کردند تا گامی بلند به سوی پرتاب تلسکوپ فضایی جیمز وب در سال ۲۰۲۱ برداشته شود.
در حال حاضر تلسکوپ، ابزارهای علمی، سپر خورشیدی و فضاپیما به یک رصدخانه واحد تبدیل شدهاند. امری که حاصل تلاش هزاران نفر در طول بیست سال اخیر است. تلسکوپ فضایی جیمز وب با همکاری ناسا، سازمان فضایی اروپا، آژانس فضایی کانادا و چند شرکت دیگر ساخته شده است.
مهندسان برای یکپارچه کردن رصدخانه با کمک یک جرثقیل به آرامی بخش اپتیکی و ابزارهای علمی را به بدنه فضاپیما متصل کردند. پیش از این سپر خورشیدی جیمز وب به فضاپیما متصل شده بود. سپر خورشیدی ابزارهای جیمز وب را در زمان انجام فعالیت سرد نگه خواهد داشت تا مشکلی در فرآیند رصدها در طول موج فروسرخ ایجاد نشود.
این اما پایان کار نیست و متخصصان ناسا باید اتصالات الکتریکی را برقرار و آنها را آزمایش کنند.
این گام مهم در راستای آمادهسازی تلسکوپ جیمز وب برای پرتاب البته بسیار دیر انجام شد. تلسکوپ جیمز وب تا کنون بارها با تاخیر در زمان تعیین شده برای پرتاب و افزایش بودجه مواجه شده است. از سال ۲۰۰۹ تا کنون هزینههای مربوط به جیمز وب تقریبا دو برابر شده است. زمان پرتاب نیز تا کنون هفت سال به تعویق افتاده است.
با این حال با توجه به اهمیت تلسکوپ فضایی جیمز وب از نظر علمی تلاشها و هزینههای صورت گرفته را میتوان کاملا ارزشمند دانست. تلسکوپ فضایی جیمز وب آسمان را در طول موج فروسرخ رصد خواهد کرد و این فرصت را برای اخترشناسان فراهم میکند تا پاسخ برخی از سوالات بسیار بزرگ در علم اخترشناسی را بیابند. تلسکوپ فضایی جیمز وب در فاصله ۱/۵ میلیون کیلومتری از زمین مستقر خواهد شد.
بررسی جو سیارات فراخورشیدی و جستوجو برای یافتن نشانههای حیات در آنها و مطالعهی شکلگیری اولین ستارهها و کهکشانها در عالم از اهداف اصلی ماموریت تلسکوپ فضایی جیمز وب است.
تلسکوپی که میتواند باعث جهشی بزرگ در علم اخترشناسی شود و مرزهای دانش بشر را گستردهتر کند.
عکس کاور: تلسکوپ فضایی جیمز وب پس از اتصال کامل قطعات مختلف آن به یکدیگر.
Credits: NASA/Chris Gunn