آزمایش سیستم خروج اضطراری فضاپیمای اوریون با موفقیت انجام شد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱ دقیقه
فضاپیمای اوریون

فضاپیمای اوریون (Orion) نسل بعدی فضاپیماهای سرنشین‌دار ناسا است که قرار است اولین پرواز سرنشین‌دار خود را در سال ۲۰۲۲ انجام دهد. ساعاتی پیش سیستم خروج اضطراری این فضاپیما آزمایش شد و فضاپیمای اوریون گامی بلند به سوی رسیدن به مراحل عملیاتی برداشت.

این آزمایش با موفقیت به انجام رسید و فضاپیمای اوریون نشان داد که می‌تواند در شرایط اضطراری و بروز مشکل در زمان پرتابْ فضانوردان را از منطقه خطر دور کند.

پرتاب فضاپیمای اوریون بعد از ظهر امروز انجام شد. ۵۲ ثانیه پس از پرتاب، زمانی که فضاپیما در ارتفاع حدودا ده کیلومتری قرار داشت، سیستم خروج اضطراری فضاپیما وارد عمل شد. در این زمان کپسول اوریون با سرعت ۱۳۰۰ کیلومتر بر ثانیه در حال حرکت بود.

تمام مراحل این تست در حدود سه دقیقه به طول انجامید. در نهایت فضاپیمای اوریون با سرعت ۵۰۰ کیلومتر بر ساعت به اقیانوس برخورد کرد. طبق اعلام ناسا احتمالا این کپسول آزمایشی اوریون در اثر این برخورد از هم پاشیده شده و به سطح اقیانوس رسیده است. هر چند که این اتفاقی قابل پیش‌بینی بود. چرا که در این ماموریت از چتر نجات یا سیستم کنترل ارتفاع استفاده نشده بود.

در این آزمایش داده‌های مختلفی با کمک ۹۰۰ سنسور ثبت شده‌اند که در مراحل بعد به کار متخصصان ناسا خواهند آمد.

فضاپیمای اوریون برای اولین بار در ماموریت آرتمیس ۱ به همراه سامانه پرتاب فضایی (SLS) به سمت ماه پرتاب خواهد شد. طبق برنامه‌های فعلی این ماموریت بدون سرنشین در تابستان سال آینده انجام خواهد شد.

در ماموریت بعد که قرار است در سال ۲۰۲۲ انجام شود و آرتمیس ۲ نام دارد فضانوردان همراه با کپسول اوریون از نزدیکی ماه گذر خواهند کرد. پس از پایان برنامه‌ آپولو این اولین بار خواهد بود که فضانوردان راهی ورای مدار زمین می‌شوند.

آرتمیس نام برنامه‌‌ی جاه‌طلبانه‌ی ناسا برای فرود فضانوردان آمریکایی در ماه است. طبق برنامه فرود در ماه در سال ۲۰۲۴ رخ خواهد داد. برنامه‌ای که این بار همانند آپولو کوتاه مدت و گذرا نخواهد بود و قرار است حضور انسان در ماه حضوری پایدار باشد.



دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X