گوشی شما کثیف است و چارهای جز تمیز کردن آن ندارید
آیا میدانستید آیفون یا گوشی اندرویدی شما یکی از کثیفترین چیزهایی است که هر روز لمس میکنید؟ احتمالا پس از دست زدن به هر چیز کثیفی دستان خود را میشویید و بعد از شستوشوی دستها، گوشی کثیف خود را در دست میگیرید. اما گوشیها دقیقا چقدر کثیف هستند؟ بر اساس پژوهش صورت گرفته از طرف دانشگاه آریزونا، یک گوشی حدود ۱۰ برابر کثیفتر از توالت فرنگی است.
اگر کمی به این موضوع فکر کنید، کثیف بودن گوشی یک موضوع کاملا منطقی به نظر میرسد. گوشی شما تقریبا در معرض تمام چیزهایی است که به آنها دست میزنید اما با وجود اینکه بیشتر افراد روزانه چندین بار دستان خود را میشویند، اما خیلی دیر به دیر گوشیها را تمیز میکنند.
آیا شستوشوی گوشی امکانپذیر است؟
حالا که کثیف بودن گوشی را ثابت کردیم، چه کاری از دست ما برمیآید؟ احتمالا برخی کاربران میخواهند خیلی راحت گوشی خود را زیر آب بگیرند تا حسابی تمیز شود. باید بگوییم که اگرچه بسیاری از گوشیهای پرچمدار ضد آب هستند، اما در بین این گوشیها هم ردهبندیهای مختلفی در زمینهی مقاومت در برابر نفوذ آب وجود دارد.
اگر گوشی شما میتواند به طور کامل یا تا حدی در برابر نفوذ آب مقاومت کند، پس از گواهی IP بهره میبرد. بعد از IP معمولا دو عدد دیده میشود و مثلا میتوانیم به گواهیهای IP67 یا IP68 اشاره کنیم که عدد دوم مربوط به میزان مقاومت در برابر نفوذ آب است. عدد ۸ به معنای مقاومت بعد از عمق ۱ متری آب و عدد ۷ هم به معنای مقاومت تا عمق ۱ متر است. در این زمینه با کمی جستوجو میتوانید معنای دقیق تمام گواهیهای IP را پیدا کنید. اما در کل اگر گوشی شما از گواهی IP67 یا IP68 بهره میبرد، میتوانید برای تمیز کردن آن از مقدار اندکی آب و صابون استفاده کنید و با این کار مشکلی برای بدنه ایجاد نمیشود.
دستمال و الکل
مطمئنا بسیاری از کاربران ریسک تمیز کردن گوشی با آب و صابون را نمیپذیرند زیرا میگویند حتی اگر شرکت سازنده گفته باشد این گوشی ضدآب است، باز هم ممکن است آب راهی بدنهی گوشی شود. این دسته از کاربران احتمالا برای تمیز کردن گوشی کثیف خود تمایل به استفاده از دستمال و الکل خواهند داشت. اپل و سامسونگ هر دو به استفاده از الکل ایزوپروپیل ۷۰ درصد برای تمیز کردن گوشیها توصیه کردهاند.
با این حال در این زمینه نباید نگرانیهای مربوط به از بین رفتن پوشش چربیگریز یا اولئوفوبیک نمایش را از قلم بیندازیم. اگرچه پوشش اولئوفوبیک به مرور زمان از بین میرود، اما در صورت با استفاده از تمیزکنندههای حاوی الکل، این روند سریعتر میشود. البته چنین مشکلی زمانی بروز پیدا میکند که هر روز گوشی خود را با الکل تمیز کنید و مثلا اگر هفتهای یک یا دو بار چنین کاری انجام دهید، عمر پوشش اولئوفوبیک به طور قابل توجهی کاهش پیدا نمیکند.
به غیر از نمایشگر، برای تمیز کردن دیگر بخشهای گوشی بدون نگرانی میتوانید از مواد الکلی استفاده کنید. البته باید خاطرنشان کنیم الکل با برخی مواد پلاستیکی سازگار نیست و به همین خاطر قبل از تمیز کردن گوشی خود با الکل باید یک آزمایش کوچک انجام دهید. از سوی دیگر نباید الکل را به طور مستقیم روی گوشی قرار دهید زیرا گوشیهایی که ضدآب نیستند با این کار احتمالا دچار مشکل میشوند. در نتیجه ابتدا مقداری الکل روی دستمال یا پارچهی مخصوص قرار دهید و سپس با آن گوشی را تمیز کنید.
ضدعفونی گوشی با نور فرابنفش
در همین زمینه باید به دستگاههایی اشاره کنیم که با استفاده از نور فرابنفش گوشیها و گجتها را ضدعفونی میکنند. این دستگاهها سیستم پیچیدهای ندارند و همانطور که گفتیم بهسادگی و فقط با تاباندن نور فرابنفش به گوشی کار خود را انجام میدهند. اگرچه این نوع دستگاهها برای چنین کاری مفید هستند، اما با توجه به قیمتی که دارند خرید آنها چندان عاقلانه نیست. اما اگر مشکلی با قیمت این دستگاهها ندارید، برای ضدعفونی کردن گوشی خود میتوانید از آنها بهره ببرید.
سخن آخر
روی هم رفته نکتهی مهم این است که در نهایت یک روش برای تمیز کردن گوشی انتخاب کنید. این در حالی است که اکثر کاربران حتی به تمیز کردن گوشی خود فکر هم نمیکنند و فقط شاید چند وقت یک بار نمایشگر را برای از بین کردن جای انگشت تمیز کنند. روزانه شاید صدها بار به گوشی خود دست میزنید و به همین خاطر تمیز نگه داشتن آن برای سلامتی شما مهم و حیاتی است.
منبع: How To Geek