۱۱ حرکت بی‌نظیر یوگا برای کاهش درد قاعدگی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۷ دقیقه
11 حرکت بی‌نظیر یوگا برای کاهش درد قاعدگی

چرخه‌ی قاعدگی برای هر فرد می‌تواند متفاوت بوده و نشانه‌های گوناگونی داشته باشد. قاعدگی به طور معمول با درد و برخی نشانه‌ها از جمله حالت تهوع و ضعف همراه است. اگرچه نمی‌توان به طور کلی جلوی این نشانه‌ها را گرفت، ولی مصرف برخی غذاها و انجام برخی ورزش‌ها می‌تواند به شما برای کاهش درد قاعدگی کمک کند تا احساس درد و ضعف کمتری داشته باشید و بهتر با نشانه‌های قاعدگی کنار بیایید.

یوگا یکی از ورزش‌هایی است که به‌خوبی می‌تواند به کاهش دردهای بدن از جمله درد قاعدگی کمک کند. در نوشته‌ی امروز می‌خواهیم بهترین تمرین‌های یوگا برای کاهش این درد را معرفی کنیم که راهکار بسیار مناسبی هستند و می‌توانند به کمک شما بیایند.

در این نوشته ابتدا نگاهی به برخی روش‌ها برای کاهش درد قاعدگی می‌اندازیم، سپس به سراغ ۱۱ تمرین بی‌نظیر یوگا می‌رویم که می‌توانند به شما برای مقابله با این درد کمک کنند. در پایان هم چند نکته‌ی دیگر را بررسی می‌کنیم که حتما باید در نظر داشته باشید. پس در ادامه ما را همراهی کنید.

چه کارهایی برای کاهش درد قاعدگی مناسب هستند؟

چه کارهایی برای کاهش درد قاعدگی مناسب هستند؟

راهکارهای زیر بسیار ساده و کارآمد هستند و تأثیر زیادی روی کاهش درد قاعدگی می‌گذارند. شما با کمک این راهکارها می‌توانید سبک زندگی خود را عوض کنید و درد خود را به طور قابل توجه‌ای کاهش دهید. ولی اگر به هر دلیلی نتوانستید نتیجه بگیرید حتما به سراغ یک پزشک بروید و از او کمک بگیرید.

  • کاهش استرس و اضطراب‌های روزمره
  • ورزش منظم و سبک
  • مصرف غذاهای سالم از جمله میوه‌ها و سبزیجات تازه و کاهش مصرف خوردنی‌های شیرین، پرنمک، چرب و کافئین‌دار.
  • عدم استفاده از دخانیات.

افزون بر این، همانگونه که گفتیم یوگا و حرکات کششی هم برای کاهش درد قاعدگی مفید هستند. به طور کلی، یوگا یک ورزش سبک و روش درمانی کهن برای سلامت جسم و روان است که فواید بسیاری برای سلامت بدن دارد و مردم قرن‌هاست آن را برای بهبود سلامتی انجام می‌دهند.

یوگا می‌تواند گردش خون را بهبود ببخشد، فشار خون را تنظیم کند، سیستم تنفسی بدن را تقویت کند، استقامت قلبی و عروقی را افزایش دهد، مقاومت بدن را بیشتر کند، دستگاه گوارش را بهبود ببخشد، سیستم ایمنی بدن را قوی کند، خواب را بهبود ببخشد و همچنین طول عمر را افزایش دهد. و این‌ها تنها بخش کوچکی از فواید این ورزش شگفت‌انگیز هستند.

شما با کمک تمرین‌ها و حرکات یوگا می‌توانید جلوی استرس و فشار روی بدن را بگیرید و دردهای شدید از جمله درد قاعدگی را درمان کنید. برای این کار تنها کافی است به سراغ تمرین‌های مناسب بروید و آن‌ها را به‌درستی اجرا کنید. جدا از این، به زمان زیادی هم نیاز ندارید و حتی با چند دقیقه ورزش در روز هم می‌توانید از فواید یوگا بهره‌مند شوید و با دردهای مختلف بدن مقابله کنید.

با تمرین‌های زیر درد قاعدگی خود را کاهش دهید

این تمرین‌های ساده و آرامش‌بخش به شما کمک می‌کنند درد دوره‌ی قاعدگی را کاهش دهید و با احساس آرامش بیشتری روبه‌رو شوید. یوگا یک ورزش جسمی و ذهنی است؛ بنابراین نه‌تنها سلامت فیزیکی شما را حفظ می‌کند و درد را از بین می‌برد، بلکه از طریق ذهن شما هم روی احساس و درکتان از درد و ناراحتی تأثیر می‌گذارد تا بهتر با مشکلات خود کنار بیایید. این موضوع باعث می‌شود نیرو و توان بیشتری از لحاظ جسمی و روحی داشته باشید و با قدرت بیشتری به مقابله با درد قاعدگی بپردازید.

۱. حرکت پروانه نشسته برای کاهش درد قاعدگی

حرکت پروانه نشسته

از آنجایی که بخش پایینی بدن ممکن است در طول دوره‌ی قاعدگی احساس سنگینی کند، حرکات نشسته‌ی یوگا می‌توانند بسیار مفید باشند. حرکت پروانه نشسته روی ناحیه‌ی لگن تمرکز دارد و منجر به کاهش درد قاعدگی می‌شود.

برای اجرای این حرکت روی زمین بنشینید، زانوها را خم کنید و کف پاها را به یکدیگر بچسبانید. اکنون پاها را با هر دست نگه دارید و زانوها را هم‌زمان بالا و پایین ببرید، درست مانند بال‌های پروانه. این حرکت به کشیده شدن ماهیچه‌های درونی پا کمک می‌کند.

۲. حرکت رساندن سر به زانو نشسته

حرکت رساندن سر به زانو نشسته

حرکت رساندن سر به زانو نشسته می‌تواند به‌خوبی فشار خون بالا را کنترل کند، فرآیند هضم غذا و کارکرد مغز را بهبود ببخشد و همچنین به کاهش درد قاعدگی کمک کند. جدا از این، با رساندن سر به زانو می‌توانید نرمی و انعطاف‌پذیری ستون فقرات، شانه‌ها، پشت پاها و کشاله‌ی ران را افزایش دهید.

شما با اجرای این حرکت ماهیچه‌های ساق پا، همسترینگ، راست‌کننده‌ی ستون فقرات و ماهیچه‌ی پشتی بزرگ را درگیر می‌کنید و انعطاف‌پذیری آن‌ها را بهبود می‌بخشید.

برای اجرای حرکت رساندن سر به زانو ابتدا روی زمین بنشینید، در وضعیت حرکت پیشین قرار بگیرید، سپس پای راستتان را جلوی خود دراز کنید و کف پای چپ را هم به ران راست برسانید. بدن شما باید به گونه‌ای باشد که انگار چهار زانو نشسته‌اید ولی پای راست را دراز کرده‌اید.

اکنون دست چپ خود را روی ران بگذارید و دست راست را به زمین فشار دهید. نفس بگیرید، صاف بنشینید، ستون فقرات خود را صاف کنید و بالاتنه را کمی خم کنید تا ناف شما دقیقا بالای ران راست قرار بگیرد. سپس نفس خود را بیرون دهید و هم‌زمان از کشاله‌ی ران به جلو خم شوید. دقت داشته باشید فشار اصلی روی ران پای راست باشد و به باسن فشار زیادی وارد نشود.

تلاش کنید تا جای ممکن خم شوید و ماهیچه‌ها را کش دهید. حواستان باشد هنگام خم شدن، آرنج‌ها را رو به بیرون نگه دارید و ستون فقرات و گردن خود را هم دراز کنید. زمانی که همسترینگ، ساق پا و پشت بدن خود را به‌خوبی کش دادید و تا جایی خم شدید که احساس ناراحتی و درد نکردید، لحظه‌ای مکث کرده و کشش ستون فقرات را احساس کنید. اکنون نفس خود را بیرون و تلاش کنید بیشتر به جلو بروید و کشش بیشتری را ایجاد کنید. می‌توانید دستان خود را به پنجه‌ی پای راست برسانید تا فشار بیشتری به بدن وارد شود.

در این وضعیت بمانید و ۳ نفس عمیق بکشید، سپس به‌آرامی بنشینید و در حالت آغازین قرار بگیرید. اکنون پاهای خود را جابه‌جا کنید و دوباره این چرخه را انجام دهید.

۳. حرکت دراز و باز کردن پاها نشسته

حرکت دراز و باز کردن پاها نشسته

این حرکت ماهیچه‌های همسترینگ و بخش داخلی ران را کشیده و نرم می‌کند، انعطاف‌پذیری ستون فقرات را افزایش می‌دهد و منجر به کاهش درد قاعدگی هم می‌شود. برای اجرای این حرکت کافی است روی زمین بنشینید و پاهایتان را همانگونه که در تصویر می‌بینید دراز کرده و بالاتنه را هم کمی به جلو خم کنید. تا هر چند دقیقه که خواستید در این وضعیت بمانید تا آرامش بدن بیشتر شود و ماهیچه‌های پا کشیده و نرم شوند.

۴. حرکت خم شدن به جلو نشسته برای کاهش درد قاعدگی

حرکت خم شدن به جلو نشسته

حرکت خم شدن به جلو نشسته فشار بیشتری به ماهیچه‌های همسترینگ و ساق پا وارد می‌کند و کشش خوبی هم در کمر به وجود می‌آورد. این حرکت افزون بر کاهش درد قاعدگی به کنترل فشار خون و کاهش وزن کمک می‌کند و می‌تواند اضطراب، سردرد و خستگی شدید را هم درمان کند.

در حرکت خم شدن به جلو نشسته ماهیچه‌های زیر درگیر می‌شوند:

  • ماهیچه‌های لگن
  • ماهیچه‌های راست‌کننده‌ی ستون فقرات
  • سرینی بزرگ
  • ماهیچه‌ی دوقلوی ساق پا

برای اجرای این حرکت ابتدا بنشینید، کمر خود را صاف نگه دارید و پاها را هم جلوی بدن دراز کنید. انگشتان پا را به سوی ساق پا خم کنید، سپس بازوها را به سمت آن‌ها ببرید و رو به جلو خم شوید. تلاش کنید قفسه‌ی سینه را به سوی انگشتان پا ببرید و چانه‌تان را به سینه بچسبانید. در این وضعیت باید فشار را در پشت پاها و پایین کمر احساس کنید. این وضعیت را حفظ کنید، ۳ نفس عمیق بکشید و سپس به حالت آغازین برگردید.

۵. حرکت پل با کمک

حرکت پل با کمک

حرکت پل منجر به تقویت ماهیچه‌های شکم، همسترینگ و باسن می‌شود. شما با انجام منظم این تمرین می‌توانید درد باسن و کمر را کاهش دهید، ماهیچه‌های مرکزی را تقویت کنید، نشانه‌های قاعدگی را کنترل کنید و همچنین سطح فشار خون خود را بهبود ببخشید.

در این حرکت ماهیچه‌های کمر و باسن کشیده و نرم می‌شوند. افزون بر این، ماهیچه‌های سرینی بزرگ، همسترینگ، ماهیچه‌ی عرضی شکمی و راست شکمی هم درگیر و تقویت می‌شوند.

برای اجرای این حرکت ابتدا روی زمین دراز بکشید، زانوها را خم نگه دارید و کف پاها را روی زمین بگذارید. بازوها را کنار بدن نگه دارید و دقت داشته باشید پاهایتان به اندازه‌ی پهنای باسن باز باشند.

اکنون نفس بگیرید و شکم و کمرتان را به‌آرامی به سوی زمین فشار دهید. سپس کف پاهای خود را به زمین بچسبانید، فشار دهید و باسنتان را بلند کنید. شما با فشار دادن دست‌ها و بازوهای خود به زمین هم می‌توانید تعادل بیشتری داشته باشید و از بدنتان حمایت کنید. البته دقت داشته باشید که فشار اصلی باید به ماهیچه‌های همسترینگ، باسن و شکم وارد شود. با نگه داشتن کتف‌های خود روی زمین هم می‌توانید فشار وارده به گردن را کاهش دهید.

باسن خود را بالا نگه دارید و برای چند نفس عمیق این وضعیت را حفظ کنید. سینه، باسن و زانوهای شما باید در یک خط مورب قرار بگیرند. دقت داشته باشید باسن را زیادی بالا نبرید و به کمرتان قوس ندهید.

اکنون نفس خود را بیرون دهید و ستون فقرات و باسن خود را به‌آرامی به سوی زمین بیاورید. کمی مکث کنید و ستون فقرات را صاف و بدون حرکت نگه دارید. در این وضعیت گودی کمر باید کمی با زمین فاصله داشته باشد. این چرخه را ۱۰ بار تکرار کنید، روی حرکت کنترل داشته باشید و نفس عمیق بکشید.

شما بهتر است این حرکت را با کمک انجام دهید تا فشار کمتری به بدن وارد شود و استرس شما در دوره‌ی قاعدگی افزایش پیدا نکند. برای این کار می‌توانید از یک فرد بخواهید پشت بدن شما را هنگام اجرای حرکت پل نگه دارد. همچنین می‌توانید یک متکا یا آجر یوگا هم زیر خود بگذارید و فشار وارده بر بدن را کاهش دهید.

۶. حرکت پروانه خوابیده برای کاهش درد قاعدگی

حرکت پروانه خوابیده

این تمرین که در گروه حرکات یوگای ترمیمی قرار می‌گیرد مانند تمرین نخست است و به آرامش سیستم عصبی شما کمک می‌کند. از فواید حرکت پروانه خوابیده می‌توانیم به کاهش استرس، تنظیم فشار خون و کاهش سطح قند خون اشاره کنیم. همچنین کارشناسان بر این باورند که با انجام این تمرین می‌توانید اندام‌های شکمی، مثانه و کلیه‌ها را تحریک کنید و سلامت دستگاه گوارش خود را بهبود ببخشید. همه‌ی این‌ها هم به کاهش درد قاعدگی کمک می‌کنند.

در حرکت پروانه خوابیده ماهیچه‌های زیر درگیر می‌شوند.

  • ماهیچه‌های نزدیک‌کننده‌ی ران
  • ماهیچه‌های کشاله‌ی ران
  • ماهیچه‌های لگن
  • ماهیچه‌ی مازویی بزرگ

برای اجرای این حرکت ابتدا بنشینید و کف پاهای خود را به یکدیگر بچسبانید، زانوها را هم رو به طرفین نگه دارید. در این وضعیت می‌توانید زیر زانوها تکیه‌گاهی مانند پتو، متکا و… قرار دهید تا از زانوها حمایت کنند. اکنون به‌آرامی به سوی عقب بروید و پشت خود را روی زمین بگذارید. دستان خود را کنار بدنتان قرار دهید و کف دست‌ها را هم رو به بالا نگه دارید. این وضعیت را برای ۱۰ دقیقه حفظ کنید.

شما می‌توانید ران‌های خود را بیشتر به سوی زمین فشار دهید تا کشش بیشتری در پاها و باسن شکل بگیرد. در پایان، برای بیرون آمدن از این وضعیت از دستان خود کمک بگیرید و زانوها را به یکدیگر نزدیک کنید. به‌آرامی بنشینید و نفس عمیق بکشید.

۷. حرکت کشش کودک

حرکت کشش کودک برای کاهش درد قاعدگی

این حرکت از ورزش محبوب یوگا یک گزینه‌ی فوق‌العاده برای کشش ماهیچه‌های باسن و ران و همچنین مفاصل لگن و ستون فقرات به شمار می‌رود. کشش کودک یک تمرین آرامش‌بخش است که فشار خون بالا را مهار می‌کند و کاهش درد قاعدگی را در پی دارد. جدا از این، می‌تواند به تولید سلول‌های بتای تولیدکننده‌ی انسولین هم کمک کند و راهکار مناسبی برای مقابله با بیماری دیابت در نظر گرفته شود. همچنین می‌تواند درد کمر و گردن را کاهش دهد و استرس و خستگی را از شما دور کند.

در حرکت کشش کودک ماهیچه‌های زیر درگیر می‌شوند.

  • ماهیچه‌ی سرینی بزرگ
  • کلاهک و ماهیچه‌های گرداننده‌ی شانه‌ها
  • همسترینگ
  • ماهیچه‌های راست‌کننده‌ی ستون فقرات

برای اجرای حرکت کشش کودک ابتدا پاها و دست‌ها را روی زمین بگذارید و باسن را بالا نگه دارید تا بدن شکل عدد ۸ شود (مانند حرکت سگ سر پایین). سپس روی زمین زانو بزنید و زانوها را باز کنید.

اکنون ستون فقرات خود را صاف کنید، کش دهید و دستانتان را رو به جلو دراز کنید. بالاتنه را بین ران‌ها قرار دهید، شکم باید روی ران‌ها و زانوها باشد، شست پاها روی زمین و باسن هم روی پاشنه‌ی پاها قرار بگیرد. پیشانی خود را روی زمین بگذارید و گردن، شانه‌ها و بازوهای خود را شل کنید و نفس عمیق بکشید. این وضعیت را حفظ کنید، ۳ نفس عمیق بکشید و سپس به حالت آغازین برگردید.

۸. حرکت چرخش ستون فقرات نشسته

حرکت چرخش ستون فقرات نشسته

این چرخش منجر به تحریک اندام‌های شکمی می‌شود و می‌تواند به کاهش درد قاعدگی و سطح قند خون کمک کند. جدا از این، فرآیند هضم غذاها را هم بهبود می‌بخشد و سطح انرژی شما را افزایش می‌دهد.

در حرکت چرخش ستون فقرات نشسته ماهیچه‌های زیر درگیر می‌شوند.

  • ماهیچه‌های لوزی
  • ماهیچه‌ی دندانه‌ای پیشین
  • ماهیچه‌های راست‌کننده‌ی ستون فقرات
  • ماهیچه‌ی سینه‌ای بزرگ
  • ماهیچه‌ی مازویی بزرگ

برای اجرای این حرکت ابتدا روی زمین بنشینید، پشت خود را صاف کنید، پاها را رو به جلو دراز کنید و دست‌ها را هم روی ران‌ها قرار دهید. زانوی راست خود را خم کنید، پای راست را از روی پای چپ رد کنید و کف پای راست را کنار پای چپ بگذارید. در حقیقت باید در حالت چهار زانو نشسته باشید ولی پای چپ جلوی بدن دراز باشد.

اکنون پای چپ را خم کنید تا جایی که کف پای چپ کنار باسن راست قرار بگیرد. کمی به سوی راست بچرخید و بازوی راست خود را به عقب ببرید و کف دست را روی زمین بگذارید. سپس بازوی چپ را در هوا بلند کنید. در پایان، آرنج چپ را روی زانوی راست قرار دهید. اکنون یک نفس عمیق بکشید، آن را بیرون دهید و بالاتنه را بیشتر به سوی راست بچرخانید.

با هر دم و بازدم تلاش کنید بیشتر به سمت راست بروید. برای کم‌وبیش ۱ دقیقه این وضعیت را حفط کنید. سپس به‌آرامی به حالت آغازین برگردید و همین کار را برای طرف دیگر بدن انجام دهید.

۹. حرکت چرخش ستون فقرات خوابیده برای کاهش درد قاعدگی

حرکت چرخش ستون فقرات خوابیده برای کاهش درد قاعدگی

این تمرین یوگای ترمیمی هم به تحریک اندام‌های شکمی کمک می‌کند و باعث می‌شود درد قاعدگی کاهش پیدا کند. افزون بر این، حرکت چرخش ستون فقرات خوابیده برای کاهش درد و سفتی در ستون فقرات، کمر و باسن شما مناسب خواهد بود و به کنترل قند خون هم کمک خواهد کرد.

در این حرکت ماهیچه‌های زیر درگیر می‌شوند.

  • ماهیچه‌های راست‌کننده‌ی ستون فقرات
  • ماهیچه‌ی راست شکمی
  • ماهیچه‌ی ذوزنقه‌ای
  • ماهیچه‌ی سینه‌ای بزرگ

برای اجرای این حرکت روی زمین و به پشت خود دراز بکشید، پاها را هم صاف روی زمین قرار دهید. اکنون زانوی راست خود را به سوی قفسه‌ی سینه بیاورید، سپس به سمت چپ بدن ببرید تا ستون فقراتتان بچرخد. در این مرحله باید چرخش و کشش ملایمی را در بالاتنه‌ی خود احساس کنید. می‌توانید دستانتان را کنار خود دراز کنید یا به سمت راست ببرید تا کشش بیشتر شود. دست‌کم به مدت ۳۰ ثانیه در این وضعیت بمانید، سپس همین چرخه را با پای چپ تکرار کنید.

۱۰. حرکت دراز کردن پاها روی دیوار

حرکت دراز کردن پاها روی دیوار

این حرکت یوگای ترمیمی منجر به ایجاد آرامش در سراسر بدن شما می‌شود. شما با این حرکت می‌توانید استرس را کاهش دهید و همچنین سطح قند خون و فشار خون را پایین بیاورید. افزون بر این، دراز کردن پاها روی دیوار برای درمان سردرد، افزایش انرژی و بهبود گردش خون هم مفید و کارآمد است. همه‌ی این‌ها منجر به احساس آرامش بی‌نظیر و کاهش درد قاعدگی و سایر دردهای مزمن بدن می‌شوند.

در حرکت دراز کردن پاها روی دیوار ماهیچه‌های زیر درگیر می‌شوند.

  • همسترینگ
  • باسن
  • پایین کمر
  • ماهیچه‌های جلویی بالاتنه
  • پشت گردن

برای اجرای این حرکت ابتدا روی زیرانداز جلوی دیوار دراز بکشید، باسن شما باید کم‌وبیش ۱۵ سانتی‌متر با دیوار فاصله داشته باشد. اکنون پاهای خود را روی دیوار دراز کنید و هم‌زمان سر و شانه‌هایتان را روی زیرانداز پایین نگه دارید.

بگذارید کف پاها روی دیوار شل شوند و کامل به آن تکیه دهند. پاها و شکم خود را هم شل کنید و عمیق نفس بکشید تا هر تنشی را از بین ببرید. می‌توانید یک پتوی تا شده را زیر باسن خود قرار دهید تا احساس راحتی بیشتری داشته باشید. همچنین کتف‌های خود را به زمین بچسبانید تا فشار وارده به گردن را کاهش دهید. بازوها را هم کنار بدن دراز کنید و کف دست‌ها را رو به بالا نگه دارید.

شما می‌توانید این وضعیت را تا هر زمان که خواستید حفظ کنید. در ابتدا می‌توانید برای ۵ تا ۱۵ دقیقه در این وضعیت بمانید و بدنتان را کاملا شل و آرام کنید. همچنین می‌توانید همین حرکت را با کمک یک صندلی انجام دهید تا بهتر با بدن شما سازگار شود. قرار دادن پاها روی صندلی می‌تواند فشار کمتری به بدن شما وارد کند.

۱۱. شاواسانا یا حرکت جسد برای کاهش درد قاعدگی

شاواسانا یا حرکت جسد برای کاهش درد قاعدگی

شاید این حرکت چیز خاصی به نظر نرسد و گاهی اوقات به‌کلی بیخیال آن شوید، ولی حرکت جسد برای تمرکز و ذهن‌آگاهی بسیار مفید است و سراسر بدنتان را آرام و تنش‌ها را رفع می‌کند. همچنین به کاهش فشار خون و آرامش جسم و روان کمک می‌کند و درمان مناسبی برای کاهش درد قاعدگی، رفع خستگی و بی‌خوابی به شمار می‌رود.

به طور معمول این حرکت را در پایان جلسه‌ی یوگا انجام می‌دهند تا بدن سرد شود و تنش‌ها را از بین ببرد. بهتر است پس از تمرین‌های بالا به سراغ حرکت جسد بروید تا جلسه‌ی ورزشی خود را به پایان برسانید.

برای اجرای این حرکت ابتدا روی زمین به پشت دراز بکشید و بازوها را کنار بدن نگه دارید. کف دست‌ها رو به بالا باشد، پاها را کمی بیشتر از پهنای باسن باز کنید و نوک انگشتان پاها را هم به طرفین قرار دهید. سپس بدن خود را شل کرده و هرگونه سفتی یا تنش درون بدن را رفع کنید. اکنون نفس‌های عمیق بکشید و اجازه دهید بدنتان روی زمین پهن شده و حسابی شل شود. می‌توانید برای ۱۰ تا ۲۰ دقیقه این وضعیت را حفظ کنید.

بهترین غذاها برای کاهش درد قاعدگی

بهترین غذاها برای کاهش درد قاعدگی

جدا از ورزش، شما باید از رژیم غذایی خود هم برای کاهش درد قاعدگی کمک بگیرید. در دوره‌ی قاعدگی باید حواستان حسابی به غذایی که می‌خورید باشد، زیرا برخی غذاها می‌توانند به‌خوبی درد قاعدگی را کاهش دهند و برخی هم منجر به شدیدتر شدن آن می‌شوند.

خوردنی‌های زیر برای کاهش درد قاعدگی ضروری و بسیار تأثیرگذار هستند.

  • آب فراوان
  • میوه‌های تازه
  • سبزیجات برگ‌دار و سبزرنگ
  • زنجبیل
  • مرغ
  • ماهی
  • زردچوبه
  • شکلات تلخ
  • آجیل و مغزها
  • روغن بزرک (روغن کتان)
  • حبوبات
  • کینوآ
  • ماست
  • توفو
  • چای نعناع فلفلی
  • کامبوچا

در کنار مصرف خوردنی‌های بالا شما باید تلاش کنید مصرف برخی خوردنی‌ها را هم کاهش دهید. برای نمونه، باید کمتر از نمک، شکر، قهوه، غذاهای تند و گوشت قرمز استفاده کنید. جدا از این، تلاش کنید دور غذاهایی را هم که به شما نمی‌سازند و به آن‌ها حساسیت دارید خط بکشید. در دوره‌ی قاعدگی باید تا جای ممکن غذاهایی را که دوست دارید و در گروه خوردنی‌هایی که معرفی کردیم قرار می‌گیرند مصرف کنید تا بهتر با نشانه‌های قاعدگی مقابله کنید.

از این راهکارها هم برای کاهش درد قاعدگی کمک بگیرید

در پایان، چند راهکار ساده‌ی دیگر را هم معرفی می‌کنیم که برای کاهش درد قاعدگی مناسب هستند. در صورتی که با گرفتگی و احساس درد روبه‌رو شدید می‌توانید به سراغ حمام گرم یا قرار گرفتن در یک وان آب گرم بروید. همچنین استفاده از کیسه‌ی آب گرم و قرار دادن آن روی شکم هم راهکار مناسبی است.

جدا از این، می‌توانید از ماساژ دادن هم کمک بگیرید و اطراف شکم، پهلو و کمر خود را ماساژ دهید. انجام این کار با روغن‌های درمانی مانند اسطوخودوس، مریم گلی و… بسیار بهتر و تأثیرگذارتر خواهد بود.

افزون بر این، مصرف برخی مکمل‌ها مانند ویتامین‌های B6، B1، ویتامین E و مواد مغذی از جمله کلسیم و منیزیم هم به شما برای کاهش درد قاعدگی کمک خواهد کرد. البته بهتر است تا جای ممکن از مواد غذایی برای تأمین این مواد مغذی و معدنی استفاده کنید. همچنین پیش از به کارگیری این راهکارها حتما با یک پزشک متخصص مشورت کنید و دیدگاه او را جویا شوید. در صورتی که پزشک شما این راهکارها را تأیید کرد، از آن‌ها کمک بگیرید و درد خود را کاهش دهید.

سخن پایانی

یوگا یکی از ورزش‌هایی است که به‌خوبی می‌تواند به کاهش دردهای بدن از جمله درد قاعدگی کمک کند. شما با کمک حرکاتی که معرفی کردیم می‌توانید درد قاعدگی خود را کاهش دهید و نشانه‌های آن را بهتر کنترل کنید.

البته پیش از انجام این حرکات بهتر است با یک پزشک مشورت کنید و ببینید شرایط فیزیکی‌تان برای اجرای آن‌ها مناسب است یا نه. همانگونه که گفتیم، چرخه‌ی قاعدگی برای هر فرد می‌تواند متفاوت بوده و نشانه‌های گوناگونی داشته باشد. بنابراین، باید ببینید بدن شما با ورزش یوگا و حرکات آن سازگار است یا نه.

همچنین حواستان به رژیم غذایی خود هم باشد و تا جای ممکن غذاهایی را که معرفی کردیم مصرف کنید و دور غذاهای ناسالم را خط بکشید. با در نظر داشتن این نکات می‌توانید به کاهش درد قاعدگی خود کمک کنید و جلوی درد و ضعف شدید این دوره را بگیرید.

این مطلب صرفا جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منابع: Verywell Health, Saalt



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X