شیائومی پتنت حسگر اثر انگشت تمام صفحه را ثبت کرد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه

اسکنرهای اثرانگشت زیر نمایشگر زمانی که برای اولین بار در گوشی‌ها معرفی شدند، بسیار جالب بودند. اما امروزه دیگر جذابیت خاصی برای کاربران ندارند. ما عملا در مرحله‌ای هستیم که پیاده‌سازی فناوری آن‌قدر آسان شده که می‌توان دستگاه‌های مقرون‌به‌صرفه‌تری را با این فناوری پیدا کرد. اخبار اخیر درباره‌ی یک فناوری جدید ثبت شده توسط شیائومی به پیشرفت احتمالی در نسل جدید اسکنرهای اثر انگشت زیر نمایشگر اشاره می‌کند. این پتنت به‌تازگی توسط پایگاه داده ملی ثبت اختراع چین به غول فناوری چینی اعطا شد و یک حسگر اثر انگشت تمام صفحه را توصیف می‌کند.

اسکنر اثر انگشت تمام صفحه زیر نمایشگر به این معنی است که دیگر لازم نیست در هنگام باز کردن قفل گوشی خود، انگشت خود را برای اسکن در محل خاصی از نمایشگر قرار دهید. در هر نقطه از نمایشگر این امکان برای شما فراهم است تا با قرار دادن انگشت خود، قفل گوشی هوشمند خود را باز کنید. چنین ویژگی بدون شک دلخواه بسیاری از کاربران و موجب راحت‌تری هر چه بهتر آنان در فرایند باز کردن قفل گوشی می‌شود، اما دستیابی به آن از آنچه فکر می‌کنید بسیار پیچیده‌تر است.

در پشت صحنه‌ی این فناوری جدید اسکنر اثر انگشت زیر صفحه‌نمایش، تعداد زیادی فرستنده‌ی نور LED مادون قرمز قرار دارد که در زیر لایه صفحه‌نمایش لمسی خازنی قرار گرفته‌اند. همان‌طور که احتمالا حدس می‌زنید، وظیفه‌ی فرستنده‌ها انتقال نوری است که بر روی پوست شما منعکس می‌شود. سپس نور منعکس شده توسط لایه‌ای از گیرنده‌های نور مادون قرمز که بین لایه صفحه‌نمایش لمسی (بیرونی‌ترین لایه نمایشگر) و فرستنده‌های نور LED مادون قرمز مذکور قرار گرفته‌اند، اسکن می‌شود. در زیر همه‌ی این لایه‌ها و در پایین‌ترین لایه خود نمایشگر AMOLED قرار دارد.

به بیانی دیگر، اگر یک تصویر ذهنی از کل صفحه‌نمایش از بالا به پایین ترسیم کنیم، به این صورت خواهد بود.

  1. لایه‌ای که نمایشگر لمسی-خازنی در آن قرار دارد.
  2. لایه‌ای که گیرنده‌های نور مادون قرمز در آن قرار دارد.
  3. لایه‌ای که فرستنده‌ی نور LED مادون قرمز در آن قرار دارد.
  4. لایه‌ای که نمایشگر AMOLED روی آن قرار دارد.

در حال حاضر به نظر می‌رسد که این پتنت شیائومی بسیار جالب باشد و احتمالا نظر مثبت کاربران زیادی را به همراه خواهد داشت. در واقع این را می‌توان همان حسگر اثر انگشت نوری نامید که انواع مختلفی نیز دارند، مانند سنسورهای اولتراسونیک. حسگر‌های اولتراسونیک یا فراصوت جدیدترین فناوری اسکن اثر انگشت هستند که به‌تازگی در تلفن‌های هوشمند استفاده می‌شوند.

در این نوع سنسورها از یک فرستنده و گیرنده التراسونیک استفاده می‌شود. این پروسه شامل استفاده از پالس التراسونیک است که از طریق فرستنده به سمت انگشتی که روی اسکنر قرار دارد ارسال می‌شود، به محض برخورد این پالس به انگشت، بخشی از آن رد شده و بخشی منعکس می‌شود. پالس منعکس شده توسط یک گیرنده التراسونیک دریافت می‌شود و متناسب با شدت نبض، تصویر سه بعدی اثر انگشت تشکیل خواهد شد.

نقطه‌ی قوت حسگرهای اولتراسونیک در این است که به شرکت‌های سازنده اجازه می‌دهند که علاوه‌ بر حفظ کیفیت، آن‌ها را در زیر یا بدنه‌ی فلزی یا پلاستیکی گوشی هوشمند قرار دهند. با این حال، مشکل آن‌ها هزینه‌ی تولید است. همچنین، تبدیل کل صفحه‌نمایش به یک حسگر بزرگ اولتراسونیک احتمالا بسیار دشوارتر است. باید در نهایت دید که شیائومی چطور این نمایشگر را تولید و در گوشی‌های هوشمند خود استفاده می‌کند.

منبع: Phonearena



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما