راهنمای MIUI؛ هر آنچه از رابط کاربری گوشیهای شیائومی باید بدانید
شیائومی در حال حاضر یکی از بزرگترین سازندگان گوشیهای هوشمند محسوب میشود. بعد از ضعیف شدن هواوی، شیائومی از این فرصت استفاده کرد و حضور خود در بازارهای مختلف را گسترش داد. این شرکت حتی برای مدتی با پشت سر گذاشتن سامسونگ در صدر بازار موبایل قرار گرفت. به همین خاطر رابط کاربری گوشیهای شیائومی موسوم به MIUI برای میلیونها کاربر اهمیت زیادی دارد.
اگر بهتازگی گوشی شیائومی خریدهاید یا از جمله کاربران گوشیهای این شرکت هستید، احتمالا سؤالاتی دربارهی نرمافزار این گوشیها دارید. در این مطلب به صورت مختصر و مفید به زیر و بم رابط کاربری MIUI میپردازیم.
MIUI در یک نگاه
مانند بسیاری از رابطهای کاربری، MIUI هم تفاوت زیادی با اندروید خام دارد. برخی از کاربران چنین رویکردی را میپسندند ولی برخی دیگر ترجیح میدهند با ظاهر سادهی اندروید خام روبهرو شوند. شیائومی در ابتدا برای طراحی MIUI تا حد زیادی از المانهای iOS استفاده میکرد و همین موضوع سروصدای زیادی را ایجاد کرد.
به مرور زمان، این رابط کاربری هویت خود را به دست آورد. یکی از پرحاشیهترین ویژگیهای MIUI، اتکای آن به تبلیغات است. شیائومی بارها اعلام کرده که در وهلهی اول یک شرکت نرمافزاری به حساب میآید که در کنار آن سختافزار هم تولید میکند. به همین خاطر با نمایش تبلیغات در گوشیهای خود، قیمت آنها را پایین میآورد.
با وجود اینکه چنین رویکردی مخالفان زیادی دارد، ولی در هر صورت شیائومی روزبهروز محبوبتر میشود و بدون شک MIUI هم نقش مهمی در این موفقیت دارد. باید خاطرنشان کنیم برندهایی مانند ردمی، پوکو و بلکشارک زیرمجموعههای شیائومی هستند و به همین خاطر این گوشیها هم از MIUI استفاده میکنند.
جدیدترین نسخهی MIUI
شیائومی بهعنوان شرکتی که آپدیتهای نرمافزاری را با سرعت زیادی ارائه میدهد، شناخته نمیشود. با این حال طی چند سال گذشته تلاش کرده این مشکل را برطرف کند. ولی با این وجود، اگر سرعت دریافت آپدیتهای نرمافزاری برای شما اهمیت زیادی دارد، پس احتمالا گوشیهای شیائومی مناسب شما نخواهند بود.
MIUI 12 جدیدترین نسخهی این رابط کاربری محسوب میشود که در گوشیهای مختلف مبتنی بر اندروید ۹ تا ۱۱ است. این یعنی حتی اگر گوشی شما از جدیدترین نسخهی MIUI بهره ببرد، این موضوع لزوما به معنای بهرهگیری از جدیدترین نسخهی اندروید نیست. گفتنی است MIUI در کشور چین بدون سرویسها و اپلیکیشنهای گوگل ارائه میشود ولی در دیگر کشورها از این سرویسها بهره میبرد.
چگونه نسخهی MIUI گوشی خود را بررسی کنیم؟
اگر از نسخهی MIUI گوشی خود خبر ندارید، با انجام گامهای زیر میتوانید از نسخهی رابط کاربری گوشی خود اطلاع پیدا کنید.
- ابتدا به بخش تنظیمات گوشی خود سر بزنید.
- در بخش فوقانی میتوانید گزینهی About Phone را مشاهده کنید.
- در این بخش MIUI Version Number دیده میشود و کمی پایینتر برای خبردار شدن از نسخهی اندروید باید به Android Version Number نگاه بیندازید.
همچنین اگر آپدیتی برای گوشی شما منتشر شده باشد، در پایین قسمت MIUI Version Number احتمالا لینکی به نام Update قرار دارد که با ضربه بر آن، فرایند دانلود آپدیت آغاز میشود.
تاریخچهی مختصر MIUI
بسیاری از کاربران فکر میکنند شیائومی از همان ابتدای فعالیت خود وارد بازار گوشیهای هوشمند شده است. اما واقعیت این است که MIUI اولین محصول این شرکت محسوب میشود و شیائومی بعدا به ساخت گوشیهای هوشمند روی آورد.
اولین نسخهی MIUI که بر مبنای اندروید ۲.۱ توسعه یافته بود، در سال ۲۰۱۰ منتشر شد. شیائومی با استفاده از همین رابط کاربری موفق به جذب میلیونها دلار سرمایه شد و اولین گوشی این شرکت با نام می ۱ در سال ۲۰۱۱ از راه رسید. همانطور که در ابتدای این مطلب گفتیم، نسخههای ابتدایی MIUI شباهت زیادی به iOS داشتند. در آن دوران، app drawer یکی از مهمترین ویژگیهای اندروید بود ولی MIUI مانند iOS چنین مشخصهای را ارائه نمیداد.
حتی همین حالا هم در بسیاری از گوشیهای شیائومی به طور پیشفرض قابلیت app drawer فعال نیست ولی کاربرانی که میخواهند از این مشخصه استفاده کنند، بهراحتی میتوانند در بخش تنظیمات آن را فعال کنند. به مرور زمان، فاصلهی MIUI از iOS بیشتر شد و در هر نسخهی جدید، امکانات جذابی را دریافت کرد.
ظاهر بخشهای مختلف MIUI
اگر تا حالا از MIUI استفاده نکردهاید، در ادامه میتوانید اسکرینشاتهای ثبت شده از بخشهای مختلف این سیستمعامل را مشاهده کنید.
۴ ویژگی مفید MIUI
در هر کدام از رابطهای کاربری اندروید تعدادی ویژگی مفید دیده میشود که شاید از نظر عملکردی منحصر به نباشند نباشد، اما روی هم رفته اهمیت زیادی دارند. در ادامه به ۴ نمونه از ویژگیهای مفید MIUI میپردازیم.
کنترل سنتر
معمولا در گوشیهای اندرویدی با سوایپ به سمت پایین، بخش تنظیمات سریع نمایش داده میشود. اما در گوشیهای شیائومی میتوانید قابلیت کنترل سنتر را فعال کنید که شیائومی برای ارائهی این مشخصه از کنترل سنتر موجود در iOS الگوبرداری کرده است. با وجود این الگوبرداری، کنترل سنتر در کل جذابیت بخش تنظیمات سریع اندروید را افزایش داده است.
Mi Share
اگرچه در نگاه اول به نظر میرسد این ویژگی مختص گوشیهای شیائومی است، اما گوشیهای ساخت برندهای زیرمجموعهی هلدینگ BBK یعنی اوپو، ویوو و ریلمی هم میتوانند از این اپلیکیشن استفاده کنند. به زبان ساده، با این اپلیکیشن بدون هیچ دردسری و با سرعت بالا میتوانید فایلهای دلخواه خود را به گوشی طرف مقابل انتقال دهید. البته قابلیت Nearby Share موجود در اندروید هم چنین کاری را انجام میدهد اما Mi Share این فرایند را کمی سادهتر و سریعتر کرده است.
حالت تمرکز
این ویژگی شباهت زیادی به Zen Mode موجود در گوشیهای وانپلاس دارد. با فعالسازی «حالت تمرکز» (Focus Mode) گوشیهای شیائومی، تمام بخشهای گوشی به غیر از دوربین و قسمت تماس تلفنی از کار میافتند. حتی اگر گوشی را ریستارت کنید، این حالت غیرفعال نمیشود و برای استفاده از گوشی، باید زمان تعیین شده برای این مشخصه سپری شود.
Ultra Battery Saver
با وجود اینکه طی سالهای گذشته گوشیهای هوشمند پیشرفت قابل توجهی داشتهاند، اما عمر باتری برای بسیاری از کاربران همچنان یک معضل محسوب میشود. در این میان، در شرایط ضروری با فعالسازی قابلیت Ultra Battery Saver میتوانید عمر باتری را به طور قابلتوجهی افزایش دهید. این مشخصه بیشتر امکانات گوشی را غیرفعال میکند و فقط ویژگیهای حیاتی مانند تماس تلفنی، پیامک و دیگر قابلیتهای اینچنینی فعال میماند. روی هم رفته زمانی که فقط چند درصد از شارژ باتری باقی مانده، با فعالسازی آن نگرانی کمتری بابت خاموش شدن گوشی خواهید داشت.
منبع: Android Authority
اپلکیشن ضبط مکالمات روی شیائومی ردمی۱۲ نصب کردم، صدا را ضبط میکنه ولی پخش نمیکنه! میگه رابط برنامه فعال نیست، رابط برنامه از کجا فعال میشه؟ لطفا اگر کسی میدونه توضیح بده.
فقط و فقط. در هر لحظ و لخظ پردازنده. یا باطری یا و هر چی یعنی شیا بهترینه من یکی که عاشقم واسه کوشی های گیم اولین گوشی یا ستیمی که من ترجی میدم اپل. چون قیمت زیاد داره……… ترجی میدم شیا رو تو دست بگیرم تا بجای سامسونگ
ردِمی نوت ۸
شیائومی الان سیر صعودی خوبی داره من یک مشتری متعصب سامسونگ هستم ولی یک گوشی پارسال هدیه گرفتم نوت۸پرو وباعث شد به سمت شیا برم الان اغلب میان رده های شیا رو تو این دوسال داشتم از لحاظ رابط کاربری شیا بی نظیره وهمینطور کیفیت وقیمت.سامسونگ a52/a72با کلی تبلیغ وقیمت فضایی با اسنپدراگون ۷۲۰Gرونمایی کرد وبدنه تمام پلاستیک درحالی که شیا با نصف قیمت همون ۷۲۰Gروبا بدنه گوریلاگلس۵ ونصف قیمت متاسفانه سامسونگ فقط تمرکز روی پرچمدار داره ولی تو میان رده که بیشترین مشتری رو تو دنیا داره حرفی برای گفتن مقابل شیا نداره وفقط به واقع پول برند میگیره که اوتم دیگه مردم اگاه شدن فقط تحریم امریکا باعث ترمز هواوی وشیا شده وسنگ اندازی اپل وگرنه غولهای چینی دنیا رو دارن تصاحب میکنن تو هر تجارتی.
اسم گوشی چی هست
فکر کنم منظور دوستان لِگ بوده نه باگ
فکر کنم منظور شما لگ بوده نه لِگ
رابط کاربری بدی نیست ولی نمیتونه به پای سامسونگ برسه بدترین مزیتش استفاده از برنامه های گوگل برای مخاطبین و پیامک هستش که نه امکانات خوبی داره نه جذابیتی
عزیزم تا ندیدی حرف نزن
شیائومی هزار برابر بهتر از سامسونگه
من خودم شیائومی دارم،مامانم سامسونگ
شیائومی که من دارم پر از امکاناتی که سامسونگ تا حالا ب خودش ندیده
رابط کاربری بدک نی ولی خیلی باگ داره
اما رابط کاربری سامسونگ میشه گفت ساده هست ولی اصلا باگ نداره
مگه میشه 😅😅من خودم ده تا نمونه باک برات از همین رابط کاربری سامسونگ برات در میارم کیف کنی خخخخ
خیلی راحت هست و زیبا ولی باگم کم نداره
رابط کاربری بدی نیست
ولی UI اش باگ زیاد داره
باگ یو آی :/
#حق