شیائومی می ۱۲؛ ۶ توقع که از پرچمدار ۲۰۲۲ شیائومی داریم
سال گذشته شیائومی می ۱۱ بهعنوان اولین گوشی مجهز به اسنپدراگون ۸۸۸ راهی بازار شد. این گوشی پرچمدار از ویژگیهای جذابی مانند نمایشگر QHD+ با رزولوشن ۱۲۰ هرتز، دوربینهای قدرتمند و شارژ سیمی و بیسیم پرسرعت بهره میبرد. حالا در این مطلب قصد داریم ۶ ویژگی را مطرح کنیم که از نسل بعدی این گوشی یعنی شیائومی می ۱۲ انتظار داریم.
۱. مقاومت در برابر نفوذ آب
شیائومی تا امسال از جمله شرکتهایی بود که تمایلی چندانی به ضد آب کردن گوشیهای خود نداشت. اما می ۱۱ اولترا و می ۱۱ پرو هر دو با گواهی IP68 راهی بازار شدند و نشان دادند که شیائومی هم انگار میخواهد به این روند ملحق شود. البته متاسفانه مدل استاندارد می ۱۱ فاقد گواهی IP67 یا IP68 است.
با توجه به اینکه این مشخصه حتی بین گوشیهای میانرده هم در حال همهگیر شدن است، امیدواریم مدل استاندارد شیائومی می ۱۲ با قابلیت مقاومت در برابر نفوذ آب به دست کاربران برسد. از بین گوشیهای دارای این قابلیت میتوانیم به گلکسی S20 فن ادیشن، پیکسل ۵، وانپلاس ۹ و پیکسل ۵a اشاره کنیم.
۲. دوربین تلهفوتو یا پریسکوپی
در سال ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ بسیاری از پرچمداران موسوم به غیر پرو بدون دوربین تلهفوتو یا پریسکوپی راهی بازار شدند. می ۱۱ هم از این قاعده مستثنا نبود و در این زمینه رویکرد مشابه وانپلاس ۹ و آیفونهای غیر پرو را اتخاذ کرد. در عوض، اغلب دیدهایم که برندها برای گوشیهای مختلف از سنسورهای دوربینهای ماکرو، سیاه و سفید و تشخیص عمق استفاده میکنند.
یکی از مهمترین ضعفهای می ۱۱ به بیکیفیت بودن زوم آن برمیگردد و بنابراین امیدواریم شیائومی می ۱۲ با بهرهگیری از دوربین زوم باکیفیت این ضعف را برطرف کند. همچنین حتی اگر برای این گوشی دوربین تلهفوتو با قابلیت زوم ۳ برابری تعبیه شود، به لطف پردازشهای نرمافزاری عکسهای ثبت شده با بزرگنمایی بیشتر از این حد هم کیفیت بهتری خواهند داشت.
۳. سه سال آپدیت نرمافزاری
سامسونگ سال گذشته با ۳ ساله کردن آپدیت نرمافزاری گوشیهای و تبلتهای خود سروصدای زیادی راه انداخت. در این طرح فقط گوشیهای پرچمدار حضور ندارند و تعدادی زیادی از دیگر گوشیها هم دیده میشوند. متأسفانه شیائومی در این زمینه هنوز به طور رسمی اظهارنظر نکرده است. سال گذشته اوپو، ویوو و وانپلاس هم چنین طرحی را برای گوشیهای پرچمدار خود اعلام کردند و امیدواریم شیائومی هم حداقل برای گوشیهای پرچمدار چنین طرحی را عملی کند.
۴. ثابت ماندن قیمت
مدل استاندارد می ۱۱ ارزانترین گوشی مجهز به اسنپدراگون ۸۸۸ نیست و با قیمت ۷۴۹ یورو به دست کاربران رسید. اما در حقیقت در بازار اروپا ارزانتر گلکسی S21 محسوب میشود و تقریبا با قیمت مشابه گلکسی S20 فن ادیشن راهی بازار اروپا شده است. بنابراین امیدواریم شیائومی حداقل قیمت این گوشی را افزایش ندهد و آن را ثابت نگه دارد.
از طرف دیگر اگر شیائومی می ۱۲ تفاوت گستردهای با نسل قبلی خود ندارد، پایین آوردن قیمت آن منجر به افزایش استقبال کاربران خواهد شد. حتی کاهش ۵۰ یورویی قیمت هم مورد توجه کاربران زیادی قرار میگیرد. در همین زمینه میتوانیم به گلکسی S20 فن ادیشن اشاره کنیم که با وجود داشتن قیمت مناسب، از ویژگیهایی مانند دوربین تلهفوتو و مقاومت در برابر نفوذ آب بهره میبرد.
۵. نگه داشتن شارژر
شیائومی سال گذشته در مراسم معرفی می ۱۱ در چین اعلام کرد که کاربران ساکن این کشور میتوانند مدلهای دارا یا فاقد شارژر را بخرند و بین این دو مدل هیچ تفاوت قیمتی وجود ندارد. البته خوشبختانه تمام مدلهای این خانواده با شارژر راهی بازارهای جهانی شدند.
حالا با توجه به اینکه در کنار سامسونگ و اپل حالا گوگل هم شارژر را از گوشیهای خود حذف کرده، امیدواریم حداقل شیائومی در این مسیر حرکت نکند. حتی اگر شیائومی چنین کاری را انجام دهد، بهتر است به کاربران اجازه دهد که بدون نیاز به پرداخت پول، مدل دارای شارژر را انتخاب کنند.
۶. پیکسلهای بزرگتر نه بیشتر
می ۱۱ با دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی عرضه شد و می ۱۰ هم چنین دوربینی داشت. افزایش تعداد پیکسلها میتواند منجر به بهبود جزئیات تصاویر ثبت شده در طول روز شود ولی از طرف دیگر با این کار اندازهی پیکسلها بسیار کوچک میشوند. این یعنی از نظر سختافزاری، دوربین در محیطهای کمنور با چالشهای بیشتری برای ثبت عکس روبرو میشود.
البته شیائومی برای می ۱۱ اولترا رویکرد دیگری را اتخاذ کرد و برای این گوشی سنسور ۵۰ مگاپیکسلی بزرگتر از سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی می ۱۱ استفاده شد که از پیکسلهای بزرگتری هم بهره میبرد. با این کار، دوربین حتی بدون پردازشهای نرمافزاری هم در محیطهای کمنور قادر به ثبت عکسهای بهتر و ویدیوهای جذابتری است. همچنین در صورت استفاده از تمام رزولوشن ارائه شده، تصاویر نهایی نویز کمتری نسبت به تصاویر ۱۰۸ مگاپیکسلی دارند.
در کنار مزایای عنوان شده، باید بهبود قابل توجه فوکوس خودکار هم اشاره کنیم. بنابراین امیدواریم شیائومی می ۱۲ هم با سنسور مبتنی بر پیکسلهای کمتر ولی بزرگتر راهی بازار شود.
به نظر شما شیائومی می ۱۲ باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با ما و دیگران در میان بگذارید.
منبع: Android Authority
تنها انتظارم اینه مثل سری قبل چیپست نسوزونه😂😂