شیائومی روی یک گوشی تاشو شبیه زد فلیپ کار میکند
شرکت شیائومی ماهها قبل اولین گوشی تاشوی خود را با نام میکس فولد راهی بازار چین کرد. این گوشی مانند گلکسی زد فولد ۳ مبتنی بر طراحی افقی است و به همین خاطر از نمایشگر اصلی بزرگی بهره میبرد. در این میان، بر اساس پتنت ثبت شده از طرف شیائومی به نظر میرسد این شرکت روی یک گوشی تاشوی عمودی هم کار میکند. اگرچه در اسناد این پتنت اشارهای به نام و مشخصات این گوشی نشده، ولی در رابطه با ویژگیهای کلیدی آن میتوانیم تا حدی گمانهزنی کنیم.
روی هم رفته طراحی این گوشی تا حد زیادی مانند دیگر گوشیهای تاشوی عمودی مانند گلکسی زد فلیپ ۳ و هواوی P50 Pocket است. در پنل پشتی این گوشی، یک مستطیل عریض دیده میشود که دوربین دوگانه و یک نمایشگر بسیار کوچک را در خود جای داده است. همچنین در بالای این دو دوربین، یک نوار باریک دیده میشود که بدون شک جایگاه مربوط به فلش LED محسوب میشود.
بعد از باز کردن گوشی، مطابق معمول با یک نمایشگر بلندقد سروکار داریم. هنوز در رابطه با اندازه و ویژگیهای این نمایشگر گزارشی منتشر شده ولی با توجه به وجود حفرهی بیضی شکل در سمت چپ بخش فوقانی نمایشگر، باید انتظار بهرهگیری از دوربین سلفی دوگانه را داشته باشیم. در اطراف نمایشگر حاشیههای ضخیمی به چشم میخورند و در سمت راست بدنه هم شاهد دکمههای پاور و تنظیم صدا هستیم. در بخش پایینی این گوشی پورت USB-C، حفرههای مربوط به اسپیکر و درگاه سیمکارت به چشم میخورند.
باید خاطرنشان کنیم شرکتهای موتورولا، هواوی و سامسونگ وارد بازار گوشیهای تاشوی عمودی شدهاند و با توجه به اینکه این نوع گوشیها معمولا قیمت مناسبتری دارند، گویا شیائومی هم میخواهد شانس خود را در این زمینه امتحان کند. با وجود اینکه شیائومی و اوپو اولین گوشیهای تاشوی خود را راهی بازار کردهاند، ولی این گوشیها صرفا راهی بازار چین شدهاند. باید ببینیم آیا بالاخره در سال ۲۰۲۲ این شرکتها گوشیهای تاشوی خود را راهی دیگر کشورها میکنند یا نه.
اولین گوشی تاشوی شیائومی که با نام می میکس فولد معرفی شده، از ویژگیهای جذابی بهره میبرد. بهعنوان مثال در بخش بیرونی با نمایشگر ۶٫۵۲ اینچی ۹۰ هرتز سروکار داریم و نمایشگر اصلی هم مبتنی بر اندازهی ۸٫۰۱ اینچ است که از رفرش ریت ۱۸۶۰ در ۲۴۸۰ بهره میبرد. شیائومی برای این گوشی از چیپست ۵ نانومتری اسنپدراگون ۸۸۸ استفاده کرده و کاربران برای خرید آن میتوانند بین ۱۲ یا ۱۶ گیگابایت رم دست به انتخاب بزنند.
در پنل پشتی این گوشی شاهد دوربین سهگانه هستیم که یک سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی بهعنوان دوربین اصلی انجام وظیفه میکند. در کنار آن هم دوربین تلهفوتو-ماکرو ۸ مگاپیکسلی و اولترا واید ۱۳ مگاپیکسلی تعبیه شده است. یک دوربین ۲۰ مگاپیکسلی هم وظیفهی ثبت عکسهای سلفی را بر عهده دارد.
انرژی این گوشی از طرف باتری ۵۰۲۰ میلیآمپر ساعتی تأمین میشود و از شارژ سریع ۶۷ وات پشتیبانی میکند. کاربران چینی برای خرید این گوشی باید حدود ۱۵۰۰ دلار بپردازند که اگر راهی بازارهای جهانی میشد، بدون شک با قیمت بالاتری به دست کاربران میرسید. ممکن است عدم عرضهی این گوشی در بازارهای جهانی به همین علت باشد. با توجه به قیمت بالای گوشیهای تاشو، شرکتهایی مانند شیائومی برای اینکه بتوانند در این بازار به رقیب قدرتمند سامسونگ بدل شوند باید گوشیهای تاشوی خود را با قیمت مناسبتری به دست کاربران برسانند.
در کنار تلاش شرکتها برای فراگیر کردن این نوع گوشیها، برخی از شرکتها مانند سامسونگ و TCL هم در حال کار بر روی طرحهای نوآورانهای هستند. بهعنوان مثال سامسونگ چندین پتنت در زمینهی گوشیهای تاشوی مبتنی بر ۲ لولا ثبت کرده که این نوع گوشیها به سه بخش تقسیم میشوند. با بهرهگیری از این مکانیسم، کاربران میتوانند از نمایشگرهای بسیار بزرگتری بهرهمند شوند. روی هم رفته صنعت گوشیهای تاشو هنوز در اول راه به سر میبرد و در ضمن باید به احتمال ساخت گوشیهای رول شونده در آیندهی نزدیک هم اشاره کنیم که برخی از مشکلات گوشیهای تاشو را برطرف میکنند.
منبع: GSM Arena